自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實新界taxi又幾慘...
真係因為紅的士而無生意...
不過佢地又激進左少少...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雖然係影響到其他人, 不過如果綠的唔係咁, 大眾市民都唔知佢地既苦況! D政府官員都唔會出來講話.

子爵府

Yet, they were illegal in the first place. That's why they were restricted to NT

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

表達不滿都要顧下人啦

慘就可以殺人放火嗎 ???

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 sonic04 於 08-12-3 23:54 發表
表達不滿都要顧下人啦

而兩面睇啦~
如果唔激~未必太多人注示...佢地真係有佢地既苦況
呢件事影響左好多人, 9pm 在巴士到頭先先行得....

男爵府

原文章由 sonic04 於 08-12-3 23:54 發表
表達不滿都要顧下人啦

鬼叫我地有個冇能政府咩,我地唔係的士佬唔明佢地既苦衷~
政府批加價至快手,其實問十個的士佬,十個都唔想加架~!!!
有時政府都好大細超架,市區既一年加2次,新界的士要求加價又唔比,話明新界的士,有乜理由機場去元朗仲平過綠的架~!!!
。。。。。。。。。。。

男爵府

原文章由 titankaine 於 08-12-3 23:58 發表

而兩面睇啦~
如果唔激~未必太多人注示...佢地真係有佢地既苦況
呢件事影響左好多人, 9pm 在巴士到頭先先行得....

頭先新聞都話啦,運輸署會加快處理佢地既申請,如果佢地唔係咁激,我估政府睬佢地都傻啦~!!!
。。。。。。。。。。。

水晶宮

原文章由 ∼星子∼ 於 08-12-4 00:06 發表

頭先新聞都話啦,運輸署會加快處理佢地既申請,如果佢地唔係咁激,我估政府睬佢地都傻啦~!!!

咪係lor...
講衰d~佢地如果有其實方法~都唔洗咁樣做...

我唔怪得佢地地

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

另外, 我一直唔係好明點解
市區的士可以在全香港周圍行, 而新界的士就只可以在新界地區駕駛
好像我之前從柴灣坐市區的士返天水圍都唔駛中途轉車, 但早前我個仔發燒, 我要從天水圍坐新界的市去市區醫院. 個司機話只可以送到我地去荃灣, 然後我地需要轉市區的士去醫院 mouth:

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

唔止GREEN 的慘, 全港受港府管轄的香港居民一樣慘

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係就係激咗d, 但政府d嘢.....都唔敢再信啦, 如果班綠的唔係咁激, 攪到大大鑊, 班正苦會理佢哋咩......咪又係拖字缺, 再唔係咪又呃呃氹氹:;pppp: :;pppp:

禁止訪問

大宅

其實都好吾公平, 市區的士無地區管制可以直接駛入新界,而新界的士就吾可以超越荃灣區, 運輸處應該公平d, 如果新界的士吾可以超越荃灣區(以荃灣區劃分)那麼市區的士是否一樣不可以過界, 所以我覺得今次新界的士攪野係正確,如果吾出聲會比市區的士"口禁" 住黎搶客,同埋機場仲派埋宣傳單出埋個價錢邊樣平d,真係想趕絕班新界的士咩, 人地都要養家

子爵府

劃分區域問題係以前政府發明
由有的士開始o個時係只有紅的
以前新界地方無依家咁多人住
所以好多紅的司機都唔願意入新界
但少人住都係有人住
所以當時政府就發明左綠的同藍的
目的係方便新界居民往來區內
亦都因為限制左做生意範圍
所以綠的藍的o既牌價係平過紅的好多
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

伯爵府

牛年勳章

我都覺得班綠的司機真係幾慘
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

其實係官逼民反, 政府個班官既腦生係屁股度既, 成日坐住左, 而家經濟咁差, 生意已經少, 重逼d的士加價, 就更加少人坐啦, 短程又少人坐, 長途客又賺得少, d官就一於賴理其他人, 出左d屎橋就當自己已做左野交差!

珍珠宮

綠的係慘, 不過手段我就唔認同啦.. 政府係廢既已經唔係今日既事啦...

別墅

問題在政府, 係機場派傳單, 我都立即選紅的!
咁樣俾人搶生意, 係我都唔滿意喇!

加上"雷曼" "生果金"事件, 証明只要嘈政府, 什麼有可能取回...

所以綠的咁做, 其實只能怪政府無能.

嘈兩嘈, 什麼都有得賠

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至