自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

搵左吉之島同一田都話英國個邊唔出住, 錦點消毒呀????

唔通真係要好似sales 姐姐話, 用醋??

請問有無人知仲可以係邊度買到?

男爵府

好媽媽勳章

我去吉吉島都買唔到, 個SALES話唔出喇, 佢介紹我買企鵝牌, 台灣出架, 正式名我唔記得喇, 佢有個COUNTER專賣嬰兒野, 用法同AVENT差不多, 都係一包包粉狀. 好簡單的...你可以去問下.....

我諗我唔會用醋啦.... 我怕有味....用一包包方便d......

希望幫到你!

原文章由 siuman 於 08-12-4 11:17 發表
搵左吉之島同一田都話英國個邊唔出住, 錦點消毒呀????

唔通真係要好似sales 姐姐話, 用醋??

請問有無人知仲可以係邊度買到?

大宅

原文章由 TamDaiHung 於 08-12-4 11:47 發表
我去吉吉島都買唔到, 個SALES話唔出喇, 佢介紹我買企鵝牌, 台灣出架, 正式名我唔記得喇, 佢有個COUNTER專賣嬰兒野, 用法同AVENT差不多, 都係一包包粉狀. 好簡單的...你可以去問下.....

我諗我唔會用醋啦.... 我怕有 ...

過去問下先, THANKS!!!

男爵府

請問係邊間吉吉島可買到企鵝牌?
謝謝。
因我都係買唔到AVENT消毒粉。

原文章由 TamDaiHung 於 08-12-4 11:47 發表
我去吉吉島都買唔到, 個SALES話唔出喇, 佢介紹我買, 台灣出架, 正式名我唔記得喇, 佢有個COUNTER專賣嬰兒野, 用法同AVENT差不多, 都係一包包粉狀. 好簡單的...你可以去問下.....

我諗我唔會用醋啦.... 我怕有 ...

男爵府

好媽媽勳章

我去黃布吉吉島嬰兒部買架..... 佢有個獨立counter專買企鵝牌.. 嘻嘻..... 其實我唔知什麼牌子, 只係個盒有隻藍色企鵝. 所以我叫企鵝牌囉, 你去看看啦!

原文章由 lokyiumum 於 08-12-4 12:55 發表
請問係邊間吉吉島可買到企鵝牌?
謝謝。
因我都係買唔到AVENT消毒粉。

男爵府

謝謝你。
我去睇下先。

原文章由 TamDaiHung 於 08-12-4 13:27 發表
我去黃布吉吉島嬰兒部買架..... 佢有個獨立counter專買企鵝牌.. 嘻嘻..... 其實我唔知什麼牌子, 只係個盒有隻藍色企鵝. 所以我叫企鵝牌囉, 你去看看啦!

...

大宅

其實avent出的是用來descale個奶煲, 係用來除水垢的, 並非全是用來消毒的, 香港的水並沒有英國那麼硬,多ca/ mg, 每兩至三個月descale一次都已經ok!
同埋醋/ 檸檬都有相似效果!

別墅

agreen, lemon / vinegar are more natural and economical.

the powder is in fact "citric acid", so it's just produced from lemon, but it contains chemicals.

原文章由 banhung 於 08-12-4 16:08 發表
其實avent出的是用來descale個奶煲, 係用來除水垢的, 並非全是用來消毒的, 香港的水並沒有英國那麼硬,多ca/ mg, 每兩至三個月descale一次都已經ok!
同埋醋/ 檸檬都有相似效果! ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

I use mothercare, you may try

首頁

尾頁

跳至