想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

可能因為老公要同我離婚0既關係,我由尋晚開始更加希望可以有BB,有BB陪過聖誕,唔駛一個人。同埋我無理由因為0個衰男人而咒自己個BB,佢好無辜......

今日Day23啦!

公爵府

咁就一齊等消息啦,無記錯你今個星期六就開估喇。

洋房

我都唔知係幾時
我個Cycle 係28-30日
上個月係11月10唻M
應該係下星期一至三左右再唻 M...
唔知幾時驗好

原文章由 ume 於 08-12-2 10:43 發表
咁就一齊等消息啦,無記錯你今個星期六就開估喇。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

見你可以正面甘面對,真係好
等你好消息呀!

大宅

ALL THE BEST!!
無論結果係點, 都要愛錫自己, 保重呀!!

公爵府

原文章由 符娜 於 08-12-2 10:47 發表
我都唔知係幾時
我個Cycle 係28-30日
上個月係11月10唻M
應該係下星期一至三左右再唻 M...
唔知幾時驗好

其實你最快可以無do do後12日驗的,不過仲有幾日先cycle完,不如等到下個星期尾先驗啦,而家就保持心情輕鬆,得唔得都好,一切睇天意啦。

洋房

因為我見到大家都好努力想bingo,我唔可以咁負面...... 好對你地唔住。不過最近條腰真係好唔妥,個下腹又扯住扯住,可能成日係屋企行唻行去....而家我都開始搵工啦!希望兩邊都有好消息。

原文章由 pigpig 於 08-12-2 10:52 發表
見你可以正面甘面對,真係好
等你好消息呀!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 符娜 於 08-12-2 11:05 發表
因為我見到大家都好努力想bingo,我唔可以咁負面...... 好對你地唔住。不過最近條腰真係好唔妥,個下腹又扯住扯住,可能成日係屋企行唻行去....而家我都開始搵工啦!希望兩邊都有好消息。

...

開心去面對,日子會過得快樂好多!
希望你以後一切順利...

洋房

dodo後12日咪即係後日?但係到而家我又無咁先兆,又無著床feel,又無血....?

原文章由 ume 於 08-12-2 11:02 發表

其實你最快可以無do do後12日驗的,不過仲有幾日先cycle完,不如等到下個星期尾先驗啦,而家就保持心情輕鬆,得唔得都好,一切睇天意啦。

公爵府

原文章由 符娜 於 08-12-2 11:07 發表
dodo後12日咪即係後日?但係到而家我又無咁先兆,又無著床feel,又無血....?

我有D做咗媽媽既friend同我講,其實大多數bingo既case都唔會有好大既感覺的。特別係受精後的十多天。等多幾日先驗都未遲啦!

男爵府

好開心你已放下唔好消息, 重新面對將來, 我地會支持你, 加油 !

洋房

多謝大家0既支持!我都唔知咁做係咪0岩,不過,有個寄託都好呀!好過日日唔知諗乜好。如果有0左仲好,淨係日日同你地傾都有排忙啦!

希望大家都好孕啦!

男爵府

希望你有 BB, 會唔會同 c6 講 ?

原文章由 符娜 於 08-12-2 12:39 發表
多謝大家0既支持!我都唔知咁做係咪0岩,不過,有個寄託都好呀!好過日日唔知諗乜好。如果有0左仲好,淨係日日同你地傾都有排忙啦!

希望大家都好孕啦! ...

洋房

唔知呀!到時先算啦!都唔知有定無。

原文章由 大眼珠 於 08-12-2 12:49 發表
希望你有 BB, 會唔會同 c6 講 ?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

符娜、

我看過你的故事。
如果真係bingo, 你真係要諗清楚呀!!
期待新的生命來臨!

大宅

原文章由 符娜 於 08-12-2 12:50 發表
唔知呀!到時先算啦!都唔知有定無。

why do you still want bb if you have to divorce?
just want a bb to accompany you?

大宅

原文章由 PPyeung 於 08-12-4 14:11 發表

why do you still want bb if you have to divorce?
just want a bb to accompany you?

if you have bb this time, maybe you don't want to give up.
but if no bb this time, you still want to try?

洋房

係而家呢個時間,我都唔知有定無。今次係有計劃性想有BB,而亦可能有機會。我唔想因為唔開心而放棄自己,當然無0既,我唔會強求,如果有0既,我會好好打算。今日都day 25啦!好快就會知。

原文章由 PPyeung 於 08-12-4 14:12 發表

if you have bb this time, maybe you don't want to give up.
but if no bb this time, you still want to try?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咦..我11月中係排卵期, 30 號果日已經check 到有左..
到1號睇醫生 confirm 埋..
你會唔會都已經可以check 到呀..??

洋房

哈哈....咁我遲你好多......
我11月10先M,22-25左右排卵,我諗要等到下個星期啦!(今日都手痕用綠D驗過,白雪雪....

原文章由 adakitty 於 08-12-4 15:10 發表
咦..我11月中係排卵期, 30 號果日已經check 到有左..
到1號睇醫生 confirm 埋..
你會唔會都已經可以check 到呀..??

首頁

尾頁

跳至