興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

岩岩上一期選擇做左D測試, 好似SONY SR11E同埋PANASONIC HS9都幾好, 不過想問下係咪HS100會好D?

我唔係好識D電器野, 百老匯個SALES話SONY會易D上手, 同埋過落電腦/EDIT會易D, 仲話唔知點樣...用電視睇的話都係易D/好D, 係咪真的? (唔好意思我其實唔係好明佢講乜...仲之好似係SONY好D咁)

上面幾個MODEL價錢會唔會相差好遠, 我的BUDGET AROUND7-8,000, 如果係你你會選邊一款?

我問過幾間大的電器行, 如果係行貨的話, 恒輝好似係最平了...但佢地D SALES好似好唔信得過咁樣, 唔知你地有冇幫襯過, 覺得OK嗎?又或者, 你地會唔會知道有邊D地方係賣得平D架?

唔該各位有經驗人士幫下忙, 因為我BB就黎出世了, 好想快D買左佢, 但睇左好耐, 都係一D頭緒都冇...

大宅

I want to know too. does any one can give me advise??

Tks

複式洋房

我今日去左旺角睇左幾間(襯中午冇咁多人, 不過其實都好多人), 發覺原來 SONY HDR-CX12E 真係輕好多同靚仔好多(compare SR11E), 同埋價錢又唔差好多... SR11E 最平7,800, CX12E 都係7,800, 仲送多一粒原廠大電, 16GB MS CARD 同埋靚機袋同腳架, 跟機已經有一粒大電同4GB CARD)
咁我係咪應該選哩款?
但百老匯個SALES就話其實CANON HF10 價錢平千幾, (只係六千左右...) 效果同質數都係差唔多的, 只係映相像數差D, 同埋冇咁靚仔, 如果我只係要拍片, 選佢會好D....
唔知又係唔係真??
但佢就話Panasonic SD100 就唔係咁好, 因為有效像數得好少...(好似200萬?) 映相又唔好...又貴(相對HF10), 係咪真架?
有冇人可以答到我, 比到少少意見我呀???

唔該晒.....

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 siuyin0831 於 08-12-5 19:50 發表
我今日去左旺角睇左幾間(襯中午冇咁多人, 不過其實都好多人), 發覺原來 SONY HDR-CX12E 真係輕好多同靚仔好多(compare SR11E), 同埋價錢又唔差好多... SR11E 最平7,800, CX12E 都係7,800, 仲送多一粒原廠大電, 16GB ...

sony cx 同 sr 都幾好
canon hf100 無內置hd, 用 sd card, 應該平過 hf10
(都係高清機款)

用 canon, 因為佢d 咭 (sd card) 平
用 sony, 佢d ms stick 貴

複式洋房

原文章由 chloepapa 於 08-12-5 21:57 發表

sony cx 同 sr 都幾好
canon hf100 無內置hd, 用 sd card, 應該平過 hf10
(都係高清機款)

用 canon, 因為佢d 咭 (sd card) 平
用 sony, 佢d ms stick 貴

唔該晒Chloepapa, 咁係咪即係CX12同HF100 都係差唔多? 如果係我就鏗番D錢, (都差成$$1,800, 未計card), 買HF100了...

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 siuyin0831 於 08-12-6 20:51 發表

唔該晒Chloepapa, 咁係咪即係CX12同HF100 都係差唔多? 如果係我就鏗番D錢, (都差成$$1,800, 未計card), 買HF100了...

未用過 cx12, 不過spec 就差不多
我揀 hf100

大宅

請問有冇人可告知邊度買 canon hf100 會平D??

tks

別墅

我買左部Panasonic SD9用卡,起電腦燒返dvd碟..好方便喎!!
質素好靚,又平的!!

大宅

May i know How much & where did u buy?

Tks

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Princess_royal 於 08-12-8 12:06 發表
我買左部Panasonic SD9用卡,起電腦燒返dvd碟..好方便喎!!
質素好靚,又平的!!

請問係電腦燒落dvd碟,隻dvd碟係米可以用普通dvd機係電視播到架?

首頁

尾頁

跳至