在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我响公司突然有辭職的衝動, 因為我細老闆好麻煩,
話說前幾日佢叫我e-mail份文件俾供應商, 咁我唔知
個e-mail address, 就先傳去跟單個電郵, 再傳俾供應
商, 點知佢夜晚9點幾call我話一定要用我個e-mail出,
因為佢想人地知道有我既存在, 幫佢跟(非我本份),
今日佢叫我通知人地話張單有d野打錯要改, 咁我咪
用我個電郵出lor及cc俾佢, 佢突然响房大聲叫我個名,
當時個個都嚇一跳, 我入去問佢咩事, 佢鬧我好用自己
個電郵出果份文件,點解唔用跟單果個出, 我咪問佢宜
家想點, 我唔識跟佢做野, 當佢再想出聲鬧我, 大老闆
就叫佢收聲, 咁佢先話無野喇, 當時真係好慶, 話落
bank順便出去行吓, 鬆弛吓, 先打消呢個念頭。

子爵府

我快放完產假,所以有呢個衝動

大宅

早排就好有呢個衝動
重交埋信
但...上上司留我..keep起左張信

是以到而家都重做緊

子爵府

原文章由 m9394pp 於 08-12-6 23:46 發表
今日我响公司突然有辭職的衝動, 因為我細老闆好麻煩,
話說前幾日佢叫我e-mail份文件俾供應商, 咁我唔知
個e-mail address, 就先傳去跟單個電郵, 再傳俾供應
商, 點知佢夜晚9點幾call我話一定要用我個e-mail出,
因為 ...

唔好一時衝動啊,我成日都想唔做,為左女女,唯有忍忍忍

別墅

而家經濟唔好,除非你決定退休,呢個時候要再搵工好難.一年半載無做嘢,人地又覺得你out. 搵其他方法緩和情緒,放開胸懷,唔使死嘅.

伯爵府

我又無咁諗過...
可能我份工唔會好忙啦...

大宅

間中都有, 尤其是唔開心的時候. 但經濟上唔可行, 惟有安慰自己, "返工雖然唔開心, 但無工返重唔開心", 於是又繼續 "快快樂樂地" 返工 . . .

大宅

成日都有, 因為個大老細鍾意小題大做, 但佢自己又好cheap

不過, 我忍埋佢呢年幾, 真係啋佢都儍:;pppp: :;pppp:

原文章由 hidecatcat 於 08-12-7 19:36 發表
早排就好有呢個衝動
重交埋信
但...上上司留我..keep起左張信

是以到而家都重做緊
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

伯爵府

yes....

原文章由 小皇帝 於 08-12-8 10:17 發表
間中都有, 尤其是唔開心的時候. 但經濟上唔可行, 惟有安慰自己, "返工雖然唔開心, 但無工返重唔開心", 於是又繼續 "快快樂樂地" 返工 . . .

侯爵府

好媽媽勳章

Yes, I did 2 years before!

When I have my second kids, my boss show his angry face............. He told me 'if you want to have kids, then don't work and stage at home!'.

Then, I resigned!
P.S. He was angry because....... I have 2 kids in 2 years!

複式洋房

我anytime都有這個衝動。。。

禁止訪問

民房

成日都想!!!
終於公司倒閉~
我就願望成真~公司會譴散我~~明日last day !! 好

大宅

me too!

原文章由 貓姐 於 08-12-8 14:46 發表
me2, 我經常都有, 但一諗到手停口停時, 為有頂梗上囉

子爵府

原文章由 小皇帝 於 08-12-8 10:17 發表

間中都有, 尤其是唔開心的時候.
認同! 不過諗深一層,唔做野到時要靠老公比錢養一家四口,無工人用,所以野要自己做哂,打掃,煮飯,湊仔,仲要比男家人看小(因無賺錢能力,可能你地唔會有,但我一定會),所以唯有做啦

大宅

今日公司開大會, 老板話每人都要減30%人工,
開完會我同佢講我接唔到, 佢問我想點, 我話
聽日先答佢

別墅

替你難過. 祝好運.

大宅

我係公司有好多嘢做聽電話、落BOOKING、到一個日子就要打電話提啲客,買廁紙、紙杯、垃圾袋或其他東西,我有時行開做其他嘢的時候就有其他同事聽電話,(因為我做廣告影樓助理),有好多時都比人單單打打或說一些難聽嘅說話,如某一天多BOOKING的時候就會被千夫所指,話我唔睇諒佢哋,接咁多嘢做,大佬呀有時放假或去做其他嘢都會有其他人聽電話唔一定係我,試過有一次真的頂佢哋班人唔順,就話遲職後來老闆娘叫我留底,所以先留係到,老闆娘話過佢好過一排,但係宜家又故態復萌,我好想唔好,但係宜家有咗小朋友又唔走得,因為無錢,所以為有,忍、忍、忍

大宅

減30%咁多? 不接受會點?

原文章由 m9394pp 於 08-12-8 23:19 發表
聽日先答佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 m9394pp 於 08-12-8 23:19 發表
聽日先答佢

30%咁多?!! 好恐怖!!

我返工so far都未有呢個衝動,反而見到屋企姐姐唔識湊自己個女,就好心痛,好想resign等自己湊番個女! 但經濟唔許可,無法!

首頁

尾頁

跳至