美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

醒目開學勳章

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

賀爾蒙斑好難去晒完全冇的,除非去做彩光
我本身都有,不過選擇左去做煥膚
已經淡左好多,皮膚靚左,朋友都話分別好大

大宅

醒目開學勳章

原文章由 小木偶媽咪 於 08-11-27 09:42 發表
賀爾蒙斑好難去晒完全冇的,除非去做彩光
我本身都有,不過選擇左去做煥膚
已經淡左好多,皮膚靚左,朋友都話分別好大

Thanks for your reply. 你在那裡做煥膚和多少錢???

男爵府

畀面勳章

賀爾蒙斑 cannot be totally removed by 煥膚 and 彩光...dont waste money...

only Laser treatment works on this kind of spots...(my own experience)

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

I went to a centre call Pretty Beauty Medical....(區倩怡賣廣告果間)...

Reasonable price, professional machine operator, BA not hardsell and patient (Most important), and very effective...

But I can tell you for the most efective laser machine now....it should be called Q-switch C6 Laser....Many doctors use that

禁止訪問

民房

賀爾蒙斑, 不可做彩光

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 hughughap 於 08-11-27 18:53 發表
賀爾蒙斑, 不可做彩光

賀爾蒙斑同雀斑有咩分別

水晶宮

原文章由 洛婷 於 08-11-27 21:07 發表

賀爾蒙斑同雀斑有咩分別

copied from web-site:

簡單來說,賀爾蒙斑(黃褐斑)是較深層的斑且很難治療,相反雀班是較淺層的,也容易治療得多,例如用彩光或激光等。

賀爾蒙斑是一大片的,多對稱生在面頰部位,中年女士為多;而雀斑是點狀的,較後生的人為多,两者很容易區分.

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 wcandtt 於 08-11-27 22:01 發表

copied from web-site:

簡單來說,賀爾蒙斑(黃褐斑)是較深層的斑且很難治療,相反雀班是較淺層的,也容易治療得多,例如用彩光或激光等。

賀爾蒙斑是一大片的,多對稱生在面頰部位,中年女士為多;而雀斑是點狀的,較後生 ...

thanks

我面上果幾粒應該係雀斑 ,
深色到好似墨咁 , 睇上去好似有幾粒墨咁

男爵府

畀面勳章

原文章由 hughughap 於 08-11-27 18:53 發表
賀爾蒙斑, 不可做彩光

Totally right!!!!做彩光只會將賀爾蒙斑色素加深...

大宅

醒目開學勳章

原文章由 666wing 於 08-11-28 11:00 發表

Totally right!!!!做彩光只會將賀爾蒙斑色素加深...

How about 柔光機????

大宅

賀爾蒙斑,是你本身賀爾蒙起左變化,而皮膚作出既一個反應,其實要沒有是不絕對的,你話出面彩光,激光得,最重要都係平時生活習慣好與壞。如果唔係又會出過。

別墅

咁面上有雀斑,大約做幾多之先會見效?我做左八次彩光,3次雀斑....但都仲好明顯,唔知有冇俾人騙.....

我問佢地用咩機同我做...是不是C6機,佢地話唔係, 係用緊Q-switch機做....兩部是一樣嗎?

別墅

我之前都做過彩光, 我係醫生度做既 ..... 係醫生話我有斑..... 一共做6次,做完之後當然係令令喇 ...... 但係因為係黃褐斑既關係, 要用醫生既護膚品 ( 其實係果酸 - 換膚 ) , 要不停咁用 ... 雖然唔係算貴 ( d護膚品 ), 但係 d 皮膚就比人覺得紅同薄 .... 所以我用左大半年已經冇再用 ..... 其實我諗住睇中醫調理下仲好 ...
至於雀斑 ... 我個 fd 好多 ..... 做完之完就冇哂 .... 但係過多幾個月咪一樣出番嚟 ......

原文章由 cloud_1222 於 08-11-29 14:36 發表
咁面上有雀斑,大約做幾多之先會見效?我做左八次彩光,3次雀斑....但都仲好明顯,唔知有冇俾人騙.....

我問佢地用咩機同我做...是不是C6機,佢地話唔係, 係用緊Q-switch機做....兩部是一樣嗎? ...

複式洋房

我本身有雀斑, 做了LASER 6次后已淡了很多, 不過醫生都話有機會出番小小, 之后要作保養。

彩光應該去唔到雀斑, 做時仲會好熱同易灼傷, 都係LASER安全D。

cycheung,
用果酸係咪可令控制D色素? 用左會敏感D嗎?

原文章由 cycheung 於 08-11-29 15:37 發表
我之前都做過彩光, 我係醫生度做既 ..... 係醫生話我有斑..... 一共做6次,做完之後當然係令令喇 ...... 但係因為係黃褐斑既關係, 要用醫生既護膚品 ( 其實係果酸 - 換膚 ) , 要不停咁用 ... 雖然唔係算貴 ( d護膚品 ...

[ 本文章最後由 lam1207 於 08-12-3 02:05 編輯 ]

男爵府

BK Milk勳章

其實現在仲有無人做彩光呢? 周街都是激光中心。
彩光效果係咪要做幾次才有效??

大宅

其實我有一個方法想介紹比大家, 早兩日同個朋友傾開, 佢媽咪有好多荷爾蒙班o既, 我識佢屋企人所以我都見過, 佢媽咪用咗好多方法, 又激光又彩光, 但效果都係麻麻地!!

後嚟聽人講話可以試吓用白醋 ( 超級市場買到嗰 d ) 加落洗面 product 度洗面, 用咗一輪 ( 唔記得問幾耐, 要再問先知 ), d 班差唔多冇哂, 佢好開心, 話之前駛咗咁多錢都唔得, 估唔到一支醋搞掂咗!!

我朋友知道佢媽咪咁成功, 返公司話比 d 同事知, 有個同事有雀班, 試咗呢個方法之後淺色咗好多好多, 所以佢哋而家全公司都用咁濟, 佢哋話冇班都可以令皮膚白淨 d!!

我自己冇班 ( touchwood! ) 同埋我 d 皮膚比較敏感, 我未試過, 我覺得可能呢個方法比較刺激, 我建議有皮膚敏感o既要小心 d, 千祈唔好落咁多, 可以由頸慢慢用上面, 咁可能會穏陣 d!!

希望可以幫到大家!! 從此冇班又白又滑!!

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至