單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止發言

複式洋房

如果有資格,又怕咩申請綜援,綜援人士生活重好過打工仔....起碼可以陪住個仔,又唔駛日驚夜驚冇左份工

禁止訪問

禁止發言

民房

原文章由 christy0604 於 08-10-20 10:47 發表
全球經濟衰退, 呢段艱難時期有能力自保既只有....公務員 同 綜援人士, 大家同意嗎?

唉~~ 冇歧視, 真係平心而論, 我自己都認真打算緊將來

我打工(合約工) ....想轉工...但唔知轉咩好, 要睇定D 先...

我契細佬 大學 ...

有沒有售賣護膚品經驗?

複式洋房

原文章由 christy0604 於 08-10-20 10:47 發表
全球經濟衰退, 呢段艱難時期有能力自保既只有....公務員 同 綜援人士, 大家同意嗎?

唉~~ 冇歧視, 真係平心而論, 我自己都認真打算緊將來

我打工(合約工) ....想轉工...但唔知轉咩好, 要睇定D 先...

我契細佬 大學 ...

christy0604丫..
我又係打(合約工)ga, 到出年09年2月中份合約就到期, 2家已經驚梗投身失業大軍 日日都係度擔心, 個仔又要養, 層樓又未供完到時都唔知點算 以我梗ge情況有冇得攞綜援丫

禁止發言

複式洋房

或者你地擔心既野都應該啦,因為我已經收到大信封,做埋今個星期五咋,又因為係呢間公司未夠兩年,所以根本無得補,而家我同阿爸一齊住居屋(阿哥係業主),有保險,大閘蟹股票(好少錢,得返一萬多D),根本就申請唔到綜援,搵工搵左幾十份,一D聲氣都無,越諗越灰...

禁止發言

複式洋房

原文章由 christy0604 於 08-12-9 11:09 發表

咁你打算點ar?

長貧難顧wor..

而家唯有諗住過埋年尾有冇聲氣,若果冇既我諗投考警察囉,不過唔知有小朋友既可唔可以考者?~

禁止發言

複式洋房

原文章由 christy0604 於 08-12-9 11:18 發表
要有5科pass wor...

我有...

禁止發言

複式洋房

原文章由 christy0604 於 08-12-9 11:40 發表
女仔年紀大好難...

就算體能ok, 面試官會年齡歧視 (25yr以上)

d fd話既...

係,所以我想趁未夠26前去考,過左想收都難...

複式洋房

原文章由 christy0604 於 08-12-9 09:49 發表

有樓好似唔得wor~~~

聽聞....有保險都唔得....

梗點算好丫....我兩樣都有tim丫....有咩辦法幫到我丫

複式洋房

原文章由 orangelai 於 08-12-9 16:02 發表

梗點算好丫....我兩樣都有tim丫....有咩辦法幫到我丫

既然未知結果,做住先,好彩繼續續約,唔好彩既,唯有搵工同做住兼職先囉,我都明而家難搵工(我又何嘗唔係搵緊),兼職既咪考慮下做馬會啦,我以前讀書做馬會兼職個陣,每個禮拜返一日都有千幾二千蚊(最少更數個更),聽係裡面返最多個更個D阿嬸講,平均每個月都有六千幾蚊,做住先,都好過無呀!一路做一路搵正職囉!

不過馬會辭左職之後就唔會再請返你架!

複式洋房

原文章由 chowky 於 08-12-9 17:23 發表

既然未知結果,做住先,好彩繼續續約,唔好彩既,唯有搵工同做住兼職先囉,我都明而家難搵工(我又何嘗唔係搵緊),兼職既咪考慮下做馬會啦,我以前讀書做馬會兼職個陣,每個禮拜返一日都有千幾二千蚊(最少更數個更),聽係裡面返最多個 ...

死梗啦我10幾年前做過唔知有冇記錄啦....梗仲當唔當我辭過職丫

首頁

尾頁

跳至