跳至
[2008年] bb鼻塞

首頁

尾頁

別墅

依家天氣乾燥,bb天天鼻塞。早兩日重塞到呼吸唔到喊醒,用綿花棒liu咗一大舊硬咗嘅鼻c出來。雖然通返,不過bb就喊到顛咗。唔知係味遺傳老公嘅鼻敏感。

有無方法通幫bb通鼻塞?

大宅

原文章由 vicjo 於 08-12-1 14:26 發表
依家天氣乾燥,bb天天鼻塞。早兩日重塞到呼吸唔到喊醒,用綿花棒liu咗一大舊硬咗嘅鼻c出來。雖然通返,不過bb就喊到顛咗。唔知係味遺傳老公嘅鼻敏感。

有無方法通幫bb通鼻塞? ...

我bb都係咁,於是乎我前幾日買左部放濕機(暖氣),b仔就好似瞓得好d!

大宅

好媽媽勳章

請問你響邊買放濕機(暖氣)呀?

大宅

原文章由 pregnant 於 08-12-11 12:25 發表
請問你響邊買放濕機(暖氣)呀?

我係屯門市廣場果間中原電器買!

大宅

你同BB liu鼻係吾咪太大力呀?又或者因為你用普通棉花棒,痛到佢喊law.

要每日都同BB清潔鼻孔架,你試下去卓悅買Pigeon的粘性綿花棒,獨立包裝,每條含檻欖油,等佢訓左,一liu就清晒,吾使用力,你上去卓悅網頁睇下先喇...

http://baby.bonjourhk.com/tc/Product.aspx?id=3046&sku=PGN156878

原文章由 vicjo 於 08-12-1 14:26 發表

有無方法通幫bb通鼻塞? ...

別墅

謝! 去買包試吓先

原文章由 as_sheep 於 08-12-11 16:30 發表
你同BB liu鼻係吾咪太大力呀?又或者因為你用普通棉花棒,痛到佢喊law.

要每日都同BB清潔鼻孔架,你試下去卓悅買Pigeon的粘性綿花棒,獨立包裝,每條含檻欖油,等佢訓左,一liu就清晒,吾使用力,你上去卓悅網頁睇下先喇...
...

複式洋房

你可以用D生理鹽水滴落佢個鼻到或者塗薄荷膏。
BB會舒服D架

大宅

好媽媽勳章

如果用D生理鹽水滴落佢個鼻度, 佢好似"濁"親咁喎, 喊哂呀....

大宅

原文章由 as_sheep 於 08-12-11 16:30 發表

...

我都係用呢隻,但bb就算瞓都係一用即醒同埋勁喊,不過呢隻都ok清到呀!!

複式洋房

tomato_mama

你用嘜牌子放濕機(暖氣)

大宅

Bonaire 暖霧機,中原買$540

首頁

尾頁

跳至