自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

一場金融海嘯,全球經濟遭遇到前所未有嘅沉重打擊,美國次按危機以至雷曼兄弟事件,震動全世界!有人一夜之間全部積蓄化為烏有,本人慶幸未有染指股票市場買賣,但亦不能獨善其身,強積金戶口由上年恆指最高峰時下滑至今見紅!

全球經濟已經步入冰河時期,究竟仲可唔可以再見番昔日呢個畫面?沒有人知道!祇知現在每人口袋裡的一毛錢,已經不再相信銀行而相信屋企床下底的餅乾罐!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:24 發表
一場金融海嘯,全球經濟遭遇到前所未有嘅沉重打擊,美國次按危機以至雷曼兄弟事件,震動全世界!有人一夜之間全部積蓄化為烏有,本人慶幸未有染指股票市場買賣,但亦不能獨善其身,強積金戶口由上年恆指最高峰時下滑至今見紅!

全球經濟已經步入冰河時期,究竟仲可唔可以再見番昔日呢個畫面?沒有人知道!祇知現在每人口袋裡的一毛錢,已經不再相信銀行而相信屋企床下底的餅乾罐!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

jj
原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:25 發表

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:24 發表

全球 ...

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我估佢直頭失去咗嗅覺...
原文章由 JENNYSKY 於 08-11-11 09:37 發表
我估無反應,因為比碗粥既味蓋過 [quote]原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 09:31 發表
點解妳唔試吓放個屁?睇吓佢有冇反應都好呀...
[/quote]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

全球 ...

我呢樹就 ---->

災情嚴重,被捲走o既災民人數不斷上升
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

噚晚陪二少做功課做到11點半.唔太夠瞓.今朝係咁
無睇靚仔.我諗唔洗睇……mouth:
原文章由
小草
08-11-11 10:11 發表

HI JJ

中招

保重呀~

原文章由
JENNYSKY
08-11-11 10:13 發表

剛入冬咋WOR,真係要保重~

原文章由
webjen
08-11-11 10:14 發表

睇左醫生未呀

天氣轉冷,多注意保暖呀

原文章由
3littlepigs
08-11-11 10:15 發表

JJ

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:30 發表
jj

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Take care ar...
原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:06 發表
早~~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

年關難過...
原文章由 webjen 於 08-11-11 10:33 發表

我呢樹就 ---->

災情嚴重,被捲走o既災民人數不斷上升

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

請問瘋人們覺得二年級既小學生應該平均每日有幾多樣功課呀?:-|

二少日日都有成10樣.中文,英文同數學分別都有3樣.有時多咗常識或宗教又或者有本叫識字簿,比個部首就要寫10組詞語.有時有詞語抄寫,但係就有成1X組詞語要寫.......抄到手都軟mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

SAN Q
原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:40 發表
Take care ar...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

中英數常平均每科2樣都尚算可以啦...:-|
咁多,想做屎人咩...:-x
原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:42 發表
請問瘋人們覺得二年級既小學生應該平均每日有幾多樣功課呀?:-|

二少日日都有成10樣.中文,英文同數學分別都有3樣.有時多咗常識或宗教又或者有本叫識字簿,比個部首就要寫10組詞語.有時有詞語抄寫,但係就有成1X組詞語 ...

珍珠宮

mouth:
咁以前大少呢? 佢地同一間學校架!

原文章由 2jmama 於 08-11-11 10:42 發表

二少日日都有成10樣.中文,英文同數學分別都有3樣.有時多咗常識或宗教又或者有本叫識字簿,比個部首就要寫10組詞語.有時有詞語抄寫,但係就有成1X組詞語 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唉...唔知........日日都做到無停手.如果當日佢有課外活動我又晏返去咁就真係mouth: mouth: mouth:

下星期學校有個早晨茶敍,我報咗名去聽吓睇吓反應吓.....
原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:45 發表

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得10樣太多喇!
如果入面有d係改正,即係好快搞掂都OK既,不過日日都咁多就真係幾辛苦下,又要溫默書~:-|
原文章由 包包魔怪媽咪 於 08-11-11 10:45 發表

首頁

尾頁

跳至