跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Both kindergarten accept my daughter am class K1, can anyone advise me. about quality of teachers and students?

子爵府

我個女而家讀緊 方方 N1 , 你有冇讀 ? 我都報左祈德果間, 1月先 interview ,你咁快收左 ,你係未好早報名 ?

大宅

I apply in Nov, interviewed in Dec. When U apply? Why don't U continue study K1 in Fun Fun?

子爵府

我多數都會比女女讀方方,因為佢好鐘意返,仲學到好多野,唔知有冇機會做同學仔呢

大宅

But I still can't decide which one, can U give ma advice?

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-11 14:25 發表
我多數都會比女女讀方方,因為佢好鐘意返,仲學到好多野,唔知有冇機會做同學仔呢

我個女都係讀方方N班,會唔會同你個女係同學呢?

子爵府

我個女個班主任係黃老師

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-12 09:23 發表
我個女個班主任係黃老師

係唔係AM II班黃老師?我個女好鍾意佢

子爵府

係呀 , 唔通同1班 ? 你女女叫咩名 ?

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-12 11:58 發表
係呀 , 唔通同1班 ? 你女女叫咩名 ?

佢叫芷凝, 你個女叫咩名?

子爵府

你係戴芷凝媽咪 ? 我個女叫恩希 , Miyo , Miyo 成日話佢同芷凝好朋友, 話佢成日梳孖邊,好靚 ,唔知係未真 ?

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-12 14:09 發表
你係戴芷凝媽咪 ? 我個女叫恩希 , Miyo , Miyo 成日話佢同芷凝好朋友, 話佢成日梳孖邊,好靚 ,唔知係未真 ?

我個女係梳孖邊返學架,佢好少講學校啲嘢比我聽。我見過Miyo朝早同爸爸返學。

子爵府

Miyo 係 daddy 送返學,Miyo 好鐘意講學校d野我聽,我日日都問佢, 上星期佢話我知芷凝同陳詠希爭玩具,仲 cry 好大聲 ,仲有個同學仔叫陳樂瑤,佢識晒所有同學仔個名,黃老師仲話 Miyo 成日想去第2班玩,佢好 8掛

大宅

Hi! Little Miyo, is the quality of teachers and students OK in Funful?

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-12 15:32 發表
Miyo 係 daddy 送返學,Miyo 好鐘意講學校d野我聽,我日日都問佢, 上星期佢話我知芷凝同陳詠希爭玩具,仲 cry 好大聲 ,仲有個同學仔叫陳樂瑤,佢識晒所有同學仔個名,黃老師仲話 Miyo 成日想去第2班玩,佢好 8掛 ...

多謝你報料 ,黃老師淨係話我知佢琴日唔鐘意食粥係度cry 。我係靠睇門外聖誕展板至知佢同學啲名。

子爵府

yesterday Miyo told me she eat 菜粥 , 你女女幾大 ? Miyo 係 1月,所以係大女

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-12 17:05 發表
yesterday Miyo told me she eat 菜粥 , 你女女幾大 ? Miyo 係 1月,所以係大女

黃老師話係食生菜牛肉粥,可能佢唔鐘意食菜啦! 芷凝都係1月大女, 下個月就3歲。

子爵府

咁你會唔會K1 都讀 方方 ?

別墅

醒目開學勳章

原文章由 LittleMiyo 於 08-12-12 17:44 發表
咁你會唔會K1 都讀 方方 ?

唔會啦,會轉去九龍塘讀St. Cat.

大宅

回覆 #1 chiumh 的文章

我仔仔叫卓濤, 大家都係同學仔呀, 都係黃老師, 黄老師係好有經驗, 在電話中報告學校情況好詳細.

你地冇去學校旅行, 我仲諗住藉住旅行活動認識下同學仔媽咪, 好彩而家都識到你地, 卓濤都係大仔, 佢3月出世, 下次見到面打個招呼, 不過我仔冇提你地小朋友名, 因為佢只係記到企佢前面, 同坐隔離的名, 頭先我問佢, 你地小朋友的名, 佢都話唔知, 不過, 放學時, 姐姐同我講, 好多小朋友同我仔say goodbye, 明顯係我仔冇記性, 大家交流下.

首頁

尾頁

跳至