美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

avene
simple
都用過,但都唔夠力
有香味就唔用得

仲有無其他選擇

thx ^^

大宅

Jabushe have promotion now:
it content 4 full size items as below and its cost HK$1048

Cleansing Lotion
Soft cream
Facial Tonic
eye cream

大宅

我覺得marykay呢個牌子都幾好用

大宅

本人用開貴野, 但最近一次用過OLAY之後, 發覺平靚正, 塊面從未如此好過。

如你塊面敏感, 可以用甘菊成份既野。

大宅

甘菊成份
係呀,我之前用simple 都ok,都係有甘菊成份
到左琴日再行開manning,因我的simple都用晒啦~見到有隻澳洲product都唔錯called" vc orgaince" 都係for 敏感皮膚,主打玫瑰保濕,而且不做animal test,化學品 etc

依個做緊x'mas promote,每個產品可平hk$15,mask 就唔包
琴日買左精華素,晚霜&保濕spray,都係hk$360

返到屋企,用左simple洗面再用toner,再敷美麗日記mask x2 (q10&蘆薈),再用vc orgaince的精華素,avene的rich cream + vc orgaince晚霜,皮膚保濕好多!

vc orgaince:用後感覺很爽,玫瑰果味很重,晚霜很好,水份很重

(可能太嚇人,但我的皮膚真係乾到無得再乾,所以重手了....^^)

ps:仲有,simple 現manning做promote,每產品可平hk$5

[ 本文章最後由 esse 於 08-12-18 12:20 編輯 ]

民房

vicky aqualia thermal essence 去敏感
geo skincare nourishing cream 澳洲有機品牌,好多明星化師都推介架
regene 溫泉水紙面膜 冬天用超惦,補濕同去敏感

大宅

去敏感??????
敏感可以去咩

男爵府

我都用左vichy 一個星期, 都幾好, 除左aqualia thermal essence , 仲用埋佢個 cream (light), 幾保濕, 仲有少少潤, 不過唔係笠, so far 都無敏感 (我都好易敏感, 面紅, 出粒粒)
我之前用clinique moisture surge, biotherm 覺得唔夠, 返到公司就會feel 到乾, so far vichy 都ok!

原文章由 sherry1968 於 08-12-19 13:25 發表
vicky aqualia thermal essence 去敏感
geo skincare nourishing cream 澳洲有機品牌,好多明星化師都推介架
regene 溫泉水紙面膜 冬天用超惦,補濕同去敏感

大宅

係呀,我都係呀~ 如果敏感一黎,就會好乾,好紅
vichy邊到有得買呀?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 esse 於 08-12-19 17:08 發表
係呀,我都係呀~ 如果敏感一黎,就會好乾,好紅

銅鑼灣廣場一期地下or 大間watsons都有

禁止訪問

大宅

子爵府

陪月勳章

有冇試過valmont呀? 聽人講佢係敏感皮膚嘅皇牌嚟喎, 不過都好似係貴嘢

大宅

Thank you for your great advise, I bought a x'mas set of "La Roche-Posay", which is recommended by dermatologists in Europe.

Try a first day, that's ok for me ^^

民房

你試下用我地公司既維他命系列丫,我本身既皮膚都係好乾同好易敏感既,不過用左佢之後都唔再乾啦,以前上粉都好難上既,不過e+ 完全唔會囉~
你pm 我丫~
減肥護膚,想自己健康d 既就搵我啦.d 產品自己用過真係work.
好憎d人唔跟足指示就話我地d野唔work!!
http://ap.ec-keepfit.com

大宅

pls pm the information to me, thanks a lot

複式洋房

我suggest你用la mer or bioderma, 之前好冬果幾日, 我即頭乾到痛, 同事介紹我用la mer, 即刻好左好多, 不過貴少少

bioderma個mask就好好, 好多人都會full過夜

大宅

你要用一d可以加强皮膚底層底抗力的護膚品.
我以前都係好敏感的, 但自從用了DHC有隻FOR敏感皮膚專用既面霜後, 用左一短時間再用其他有香味的面霜就好好多了, 敏感程度小左好多, 以前搽有香味的面霜會成塊面紅得好厲害, E+只係小小紅, 但第二天就無紅了.

原帖由 amoefa 於 09-1-5 16:09 發表
我suggest你用la mer or bioderma, 之前好冬果幾日, 我即頭乾到痛, 同事介紹我用la mer, 即刻好左好多, 不過貴少少

bioderma個mask就好好, 好多人都會full過夜

洋房

vichy產品

大宅

原帖由 tungtung131 於 09-1-5 16:28 發表
你要用一d可以加强皮膚底層底抗力的護膚品.
我以前都係好敏感的, 但自從用了DHC有隻FOR敏感皮膚專用既面霜後, 用左一短時間再用其他有香味的面霜就好好多了, 敏感程度小左好多, 以前搽有香味的面霜會成塊面紅得好厲 ...

我想問你係咪用 dhc 嗰隻用冷凍技術嚟做o既敏感皮膚專用面霜呀???

首頁

尾頁

跳至