美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

民房

但而家有好多假燕窩.......
同埋,好似話日日食先有效。間唔中食一次半次唔work ka

大宅

家陣話燕窩有d激素, 如果女士們成日食, 好容易子宮生瘤, 不如改食雪耳, 都有同樣功效, 我都係聽人講, 唔知信唔信得過, 不過我幾年前日日食燕窩, 子宮真係生瘤仔, 後尾停左無食, 之後睇醫生覆診, 話身體吸收番無事, 所以家陣都唔敢食...

男爵府

我都聽過, 所以都驚驚地
我以前每日都食一匙羹即食燕窩, 聽左呢個傳聞之後, 就當皮膚差/乾燥先開一樽食 (連續日日食一匙羹, 1 星期多先食完 ), 因為食完幾日, 我覺得d皮膚係滑返無咁乾...我食'愚人生'....

你之前食邊隻?

原文章由 Garfield 於 08-12-12 13:55 發表
家陣話燕窩有d激素, 如果女士們成日食, 好容易子宮生瘤, 不如改食雪耳, 都有同樣功效, 我都係聽人講, 唔知信唔信得過, 不過我幾年前日日食燕窩, 子宮真係生瘤仔, 後尾停左無食, 之後睇醫生覆診, 話身體吸收番無事, ...

[ 本文章最後由 Steplau 於 08-12-12 15:49 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我有食開, 唔覺有咩明顯好好多, 一樣有出暗瘡, 停食咗之後又唔覺突然差好多.

因為之前老公有個客送咗一斤比我地, 食足咗成年, 冇間斷過.

我uncle 係中醫, 佢都唔係好建議食燕窩, 其實雪耳同燕窩的功效大同少異, 而且仲好平

但係有一樣野, 想靚的姊妹們可以一試

我試咗, 係..... 紅酒.

真係好work, 好work, 連續飲, 每日一小杯, 我通常一支大, 可以飲3-4日左右, 唔駛好靚的紅酒.

我試咗半年左右, 第二個月開始, 少咗好多好多好多ances 出. 只係period 前有一兩粒細細的酒米仔, 而且毛孔仲細咗好多

各位可以試下, 一定平過你食燕窩, 又方便

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 Pulmma 於 08-12-13 12:57 發表
我有食開, 唔覺有咩明顯好好多, 一樣有出暗瘡, 停食咗之後又唔覺突然差好多.

因為之前老公有個客送咗一斤比我地, 食足咗成年, 冇間斷過.

我uncle 係中醫, 佢都唔係好建議食燕窩, 其實雪耳同燕窩的功效大同少異, 而 ...

係ar,紅酒有紅酒多酚,可抗氧化

複式洋房

原文章由 Pulmma 於 08-12-13 12:57 發表

我uncle 係中醫, 佢都唔係好建議食燕窩, 其實雪耳同燕窩的功效大同少異, 而 ...

請問你買既紅酒大約幾錢架??

大宅

認識瑞士牛牛第一回

紅洒開咗可放多久?
我得一个人飲 怕飲唔完變味

大宅

認識瑞士牛牛第一回

有冇D易入口的紅洒介紹

伯爵府

Thanks for sharing

最近我都諗緊想飲紅酒或者養命酒 , 但怕佢太重藥味; 如果keep住飲, M黎時可唔可以飲架?
test test

大宅

我諗你要keep住食十年廿年啦!食左落肚,事實只係吸引到3–4%,仲要你既睇你吸引能力喎!

大宅

回覆 #7 1987 的文章

Red wine from Argentina is good & cheap. You could get a fairly good one around $59. My husband & I could complete 1 bottle a day.

大宅

認識瑞士牛牛第一回

原文章由 Kylemama 於 08-12-14 17:45 發表
Red wine from Argentina is good & cheap. You could get a fairly good one around $59. My husband & I could complete 1 bottle a day.

May i know the specific name or brand name please?
thx

大宅

好媽媽勳章

原文章由 pug902 於 08-12-13 18:10 發表

有冇D易入口的紅洒介紹

我都想知丫

[ 本文章最後由 等運到 於 08-12-14 21:00 編輯 ]

大宅

回覆 #13 pug902 的文章

You may get some idea from this link.
http://www.discuss.com.hk/viewth ... p;extra=&page=1

Most women like Merlot as it's not too dry. But I also like Cabernet Aauvignon or Malbec. For the brands, you may try MontGras Reserva or Santa Julia from Argentia. These brands are all available at PNS around $49 to $59.

If you just want to pay around $50, try red wine from Chili or Argentina. They are reasonable good at affordable price.

Cheers.

水晶宮

關芝X夠話曰曰食啦,而家咪一樣咁殘

水晶宮

其實我都唔係飲好貴個d, 初初飲唔慣, 由port 酒開始飲, 但係比較貴, 我個時飲隻叫talyor port, $160左右一支.

慢慢慣咗酒味, 就買d 平平地的飲, 因為我老公同我一齊飲, 所以開一支, 好快就飲得晒.

再唔係你咪買細細支law

red wine 真係會上隱啊!!!

每逢happy friday 我同老公開心起上來, 一支都唔夠飲呀

飲咗半年, 除咗皮膚好咗少咗ances 外, 又好瞓咗和m 痛少咗, 量都少咗, 以前, 前前後後要5日至清得晒d m, e+ 4日就ok!!! 唔知同紅酒有冇關

雖然red wine 好, 但係e+ 有少少担心會唔會傷肝.

水晶宮

我係d紅酒莊一箱箱咁訂, 平均都係$50/1支左右.

澳洲的比較甜
法國的比較香

睇下你喜歡咩啦, 但係無何否認, 法國的入口的質感滑d.

水晶宮

原文章由 Kylemama 於 08-12-14 20:47 發表
You may get some idea from this link.
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6435863&extra=&page=1

Most women like Merlot as it's not too dry. But I also like Cabernet Aauvignon or Malbec. Fo ...

i like merlot too. not too dry, and more sweet.

cheers><

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Pulmma 於 08-12-15 11:58 發表
我係d紅酒莊一箱箱咁訂, 平均都係$50/1支左右.

澳洲的比較甜
法國的比較香

睇下你喜歡咩啦, 但係無何否認, 法國的入口的質感滑d.

我想問, 因為初初飲覺得d紅酒好難入口..
如果我溝少少汽水中和返d味, 有冇問題?會唔會冇o甘好咖?

首頁

尾頁

跳至