自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地相信擇日出世可以改寫名運 ??

禁止訪問

侯爵府

不可以.

公爵府

好媽媽勳章

唔相信
擇日擇時其實已經係偏離佢本命
用改名黎幫反而覺得仲OK

大宅

原文章由 anma 於 08-12-22 10:53 發表
不可以.

既然係咁, 點解仲有人要擇日出生 ???

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

擇日生果D我估係 盡人事卦 .
做人父母點都會為下一代著想既 .

子爵府

如果重命水.....都要睇小朋友條命受唔受得起, 幾好日辰都好. 本命唔好,都會因諸事阻撓心想的時間出世....有d嘢都係順其自然啦!!!

原文章由 mimosa 於 08-12-22 10:21 發表
你地相信擇日出世可以改寫名運 ??

男爵府

以前聽朋友講過,父母幫bb擇日出生,很可能找到一個好時辰既,但可唔可以受得起都係一個問題,意思係佢如果本身個命水係唔好,擇咗日都可能到時醫生遲到呀! 要早出世.......等 而唔係嗰個時間囉!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔信, 反而刻意擇日擇時我覺得會連真正o既時辰八字都冇埋, 我唔信人可以同天鬥.

[ 本文章最後由 DoReMi媽媽 於 08-12-22 11:46 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

唔信.. 聽d幫人擇日嘅風水佬都係咁講~
有時d嘢整定架! 好似我咁~ 医生話4月頭, 我book咗3月尾之後又改4月頭
到頭嚟, 都係3月尾, 因為姑娘搞錯嘢! 我糖高話我蛋白高!!! 本來高血壓入院等開刀, 變咗緊急開刀!

禁止訪問

伯爵府

一命、二運、三風水、四積陰功五讀書,決定一個人既命運早有天數

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

都應該係咁
原文章由 carbon 於 08-12-22 11:45 發表
一命、二運、三風水、四積陰功五讀書,決定一個人既命運早有天數
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK猜猜猜慶中秋

儍啦!點會係抗天意呢,如果你擇時辰出世,而可以係你所揀既時辰出到世,甘即係個天係同意呢個時辰,如果個天吾同意既,d bb就多數會早左出世.

講下d例子你地知,我同兩個朋友都係開刀的,我兩個朋友個bb都係比預期早左,所以擇左時辰都無用,而我個bb就可以係我擇果個時辰出世,所以真係人算不如天算.

仲有就算有時辰比你擇到,果個時辰都未必係最好既(因為我地都要局限在預產期果一個月之內),果個時辰可能只係果個月比較好既,同埋個時辰都要睇會否會同父母刑克,好既時辰都未必啱你用的.

我就好信命理,我亦都好信有果報,所以生生世世都吾可以作惡.

大宅

我覺得唔係自然分娩的話,一齊都不能盡信,現代人太多成仔方法了.....

子爵府

好媽媽勳章

我都唔太信~但改名就會比人改~

大宅

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

5信, 亞女俾蔡佰X改名, 結果健康上一樣係多多是幹.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實唔係相唔相信嘅問題, 即使擇日出世, 都可以有事情阻擾出世時間, 所以好多野都係上天註定, 真係天曉得嘍!

上天要你今世條路點行就點行~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

同意 ..... 其實我覺得擇時辰出世只係想順利同
比 bb 行條好 d 平順 d 甘既路 !

你想要個徐子淇既時晨亦唔係甘易 , 呢 d 要同父母
相配既 !! 再講比你擇得既時辰都係個 2 個 weeks
內最夾你既,唔會太多 choice lor !!

** 呢 d 都係盡下人事 , 反正要開肚而有得揀既時候
揀一個好小小時晨 ..... 我覺得好正常 !!

( 純分享不喜勿插 )

原文章由 Radar 於 08-12-22 12:07 發表
儍啦!點會係抗天意呢,如果你擇時辰出世,而可以係你所揀既時辰出到世,甘即係個天係同意呢個時辰,如果個天吾同意既,d bb就多數會早左出世.

講下d例子你地知,我同兩個朋友都係開刀的,我兩個朋友個bb都係比預期早左,所 ...

[ 本文章最後由 chickenwing2006 於 08-12-22 14:23 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我好想知 擇日出世 / 改左名 的人, 係咪真係咁好命?

人總有三衰六旺, 擇日出世 / 改左名 的人 就一世行運????

首頁

尾頁

跳至