自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係阿嫂,我嬸嬸同兩個囝囡慣性年年都會黎我屋企拜年(由朝早至晚), 黎緊嘅新年我話想上佢屋企拜年, 佢三番四次叫我唔使去, 唔知我係唔係小器, 我真係有d嬲, 覺得佢有d縮骨,唔知你哋有冇我d種感覺呢?

珍珠宮

丫~~ 我地屋企冇話平輩都要去對方屋企拜年架喎~~

年年都係去長輩屋企, 平輩大家買拜年禮物係長輩屋企互相交換就ok架啦~ 方便丫麻!

所以我屋企就係咁e執下, 叫做乾乾淨淨過年就算~

你同你嬸仔講, 大家去長輩度互相拜年就得啦~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

哦, 唔使諗得太多太複雜既

佢地可能有一千個理由唔想你上去, 未必係小氣

冇乜所謂啦 , 新年最緊要大家都開開心心je

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

咁新年唔上,未平日上law!可能她無執屋,又覺得新年咁亂比人上來唔好呢?
又可能好敬你係大, 唔想大的去小的到呢?咁想會唔會好d?

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

侯爵府

我又唔會諗禁多...最緊要大家聚埋一齊...響邊無所謂~

禁止訪問

大宅

佢幾次咁响電話叫我唔使去佢屋企拜年,真係聽得好唔舒服同好唔開心, 可能真係諗多咗啦, 多謝大家比嘅意見

伯爵府

你來拜年你有禮,
你不拜年我無禮,
我之無禮由你起,
算來還是你無禮!

公爵府

牛年勳章

我其實時常都好想請朋友到我家, 但實在要搞太多野, 執屋--要執得好-好難, 真是執3 小時都唔知搞唔搞得店, 整齊個個都想, 不過2 個小朋友, 一. 二下失手, 妳的心血就一 一白費, 唉! 最簡單"拖完地就倒瀉飲品" , 真是做極唔完, 我請朋友來, 都希望人家話我打理得好的, 如果結果是俾人笑ga, 點會想喎, 近年我連自己家人都少左上來, 實在我真是搞得店個廳都偷笑了, 唔諗2 個洗手間及廚房了

水晶宮

我都唔明點解係縮骨?
去人地屋企拜年,又要車費,又要做禮,其實花費仲大啦.
tamtamtam 該用戶已被刪除

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 ada.y 於 08-12-29 12:28 發表
我係阿嫂,我嬸嬸同兩個囝囡慣性年年都會黎我屋企拜年(由朝早至晚), 黎緊嘅新年我話想上佢屋企拜年, 佢三番四次叫我唔使去, 唔知我係唔係小器, 我真係有d嬲, 覺得佢有d縮骨,唔知你哋有冇我d種感覺呢? ...

你唔洗諗太多啦,唔去又唔會有好野分到,反而我除左年三十去老爺道就好小去拜年,因為老爺交帶d叔嬸(我係大嫂)佢地要去同我拜年,加上我住新界d朋友都約來我屋企團拜我叫一個大盤菜大家圍埋就有得食,一個大盤可以成十幾人食,去田買d菜炒就係個個新年來的節目,之後我地幾架車一齊遊大運賣衰氣,不知幾好玩,所以我新年只係屋企等人來架咋.

你可以咁諗,新年有人來間屋有人氣先旺架,冷冷清清財神都唔來啦,係唔係...
<br><br>

大宅

香港地個個屋企細,我都好想請朋友到我家。
多數去誰屋企都沒問題,最好間屋要大有工人,屋主又好客!
其他無謂想太多!

原文章由 CMMANDY 於 08-12-29 16:31 發表
我其實時常都好想請朋友到我家, 但實在要搞太多野, 執屋--要執得好-好難, 真是執3 小時都唔知搞唔搞得店, 整齊個個都想, 不過2 個小朋友, 一. 二下失手, 妳的心血就一 一白費, 唉! 最簡單"拖完地就倒瀉飲品" : ...

大宅

原文章由 木馬 於 08-12-30 00:24 發表

樓主指的"嬸嬸"是叔仔的老婆嗎?

係, 我"嬸嬸"是我叔仔離了婚的老婆

首頁

尾頁

跳至