自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

我媽媽入咗明x醫院嘅康復病房差唔多一個月(內科).上星期(24/12照)e 生話要照x-ray,照完咁多日冇交代.29/12我地又發現我媽媽隻右腳踭紅咗+痛,話比姑娘知,佢只係望吓,跟住就話幫我地約職業治療,但到今日2/1都冇晒聲氣.於是尋日1/1日,我地就問個護士長,問番果日照x光嘅報告,點知佢好悔氣話:''我唔可以講架,有乜野要問番e 生,叫阿婆自己問啦''我話:''阿婆冇記性,成日唔記得架''護士長就話:''咁你有冇需要約見e生?''我地即刻話:''一個月啦,都未見過e生?''護士長即刻黑埋塊面走咗,冇理我地.
問多句都唔答,態度差,唔止護士長,e 生&姑娘都好懶,只係有一個姐姐好好.(其實唔止咁少,實在太多)
想問:我想投訴,有冇邊度可以投訴,我驚e生&nurse唔知點對我媽媽.

珍珠宮

好媽媽勳章

政府醫院係咁....我都見唔少啦,唉~~

侯爵府

好媽媽勳章

yes, you should complain but not now. You should wait until your mother back home, and then complain.

原帖由 Nymph_ 於 09-1-2 15:54 發表
我媽媽入咗明x醫院嘅康復病房差唔多一個月(內科).上星期(24/12照)e 生話要照x-ray,照完咁多日冇交代.29/12我地又發現我媽媽隻右腳踭紅咗+痛,話比姑娘知,佢只係望吓,跟住就話幫我地約職業治療,但到今日2/1都冇晒聲氣. ...

禁止發言

禁止發言

子爵府

政府e院,長期唔夠人!冇人肯做!又冇双糧花紅!(私家有)
試過有護士比人打.恐嚇!個個都去晒私家做!

珍珠宮

好媽媽勳章

政府醫院係咁架喇, 凡事最好自己跟足D, 唔好旨意晒人, 多D時間留係醫院陪下媽咪, 睇下佢有咩需要, 有咩事約見下醫生

禁止訪問

大宅

會唔會淨係呢間咋 ?

子爵府

牛年勳章

原帖由 echoo 於 09-1-2 19:41 發表
政府醫院係咁架喇, 凡事最好自己跟足D, 唔好旨意晒人, 多D時間留係醫院陪下媽咪, 睇下佢有咩需要, 有咩事約見下醫生

其實佢有兩段探病時間,我地家人都有去,有乜野都盡量自己去做,唔敢勞煩佢地,費是要睇面色.
至於約見e生,嘥氣啦.e生唔會見我地,就算約咗,佢只會用電話覆你,內容好簡單,講咗等於冇講,仲要好悔氣

男爵府

見好多啊..以前阿婆住醫院..
個d 懶精..
懶到爆...最好唔好煩到佢..
又係醫院鬧d婆婆..
勁賤!!!!

唔鍾意..唔好做囉~~
做乜鬼護士呢..

子爵府

我媽咪而家係瑪麗腦外科病房...之前係ICU,2個病房d 醫生同護士都好好人,佢仲問我地有冇問題,有問題可以問佢地,同我阿媽照完後會講比我地知,每一日都會講番個康復進度比我地家屬知.....

而我婆婆都係係明x(之前見死唔救果間)康復病房,d 姑娘同e生好唔掂...e生,見到未見過,姑娘,問2句已經唔想同你講....我見過一次阿姐派飯比個阿婆,個姑娘同阿婆lo完飯就走o左去,隔o左一陣阿姐就黎收飯,結果個阿婆一啖都未食過.....唉!!

唔通香港區d醫生同護士好過九龍區?

大宅

我同阿女都住過瑪麗醫院,d醫生,姑娘同姐姐都好好人架,值得一讚再讚.

公爵府

好媽媽勳章

我大女同細女之前都係瑪麗住過! d nurses and doctors甚至D嬸嬸都好好AR~細女仲入過兩次 醫院,同埋係瑪麗長期覆診~
大女果時出院的一刻~之前醫生巡房,我又唔係度,又搵唔到我,得婆婆係度,之後in-charge個醫生見到我都主動行埋來個大女情況。
細女遇到d doctors仲更加好tim....係醫院時佢唔肯食野,比了 杯ice-cream佢食.....

原帖由 april48 於 09-1-3 21:53 發表
我媽咪而家係瑪麗腦外科病房...之前係ICU,2個病房d 醫生同護士都好好人,佢仲問我地有冇問題,有問題可以問佢地,同我阿媽照完後會講比我地知,每一日都會講番個康復進度比我地家屬知.....

而我婆婆都係係明x(之前見死 ...

子爵府

wah........真係幾好!

原帖由 jannlly 於 09-1-3 22:07 發表
我大女同細女之前都係瑪麗住過! d nurses and doctors甚至D嬸嬸都好好AR~細女仲入過兩次 醫院,同埋係瑪麗長期覆診~
大女果時出院的一刻~之前醫生巡房,我又唔係度,又搵唔到我,得婆婆係度,之後in-charge個醫生見到我都主動行 ...

子爵府

牛年勳章

可以去邊度投訴?(要處理+跟進)
醫管局係未投訴完唔會理?

子爵府

唉.................玉除針板上...病人可以點

水晶宮

我唸一間間唔同,那打素幾好,反而係D大6人最衰.

洋房

政府醫院就算點攺善都係咁上下,持住收得平好似我哋啲市民問佢乞咁,唔見到個病人辛苦到死都唔理!

子爵府

原帖由 jywbb 於 09-1-2 19:48 發表
會唔會淨係呢間咋 ?

大埔拿打素同北區都冇咁差

首頁

尾頁

跳至