跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我想問有媽咪比小朋友係呢間度學緊野,第一城同銀城個間有咩分別,給妳們覺得小朋友學成點呢?唔該比d意見, thanks!

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 Namson 於 08-10-20 16:15 發表
我想問有媽咪比小朋友係呢間度學緊野,第一城同銀城個間有咩分別,給妳們覺得小朋友學成點呢?唔該比d意見, thanks!

我都想知,有冇得星期六學~~?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囝囝係銀城學英文, 但我覺得唔係太好, 聽講佢地教数學好d. 如果你小朋友重係讀緊kindergarten會比較抵, 會學一個鐘, 首先學半個鐘你'簡'既科目(如, 英, 数等), 跟住果半鐘會學下普通話同唱遊, 但如果一上左小學就會cut得返半個鐘, 唔係好抵學.

星期六都有得學.

[ 本文章最後由 LongRyan 於 08-10-24 10:54 編輯 ]

民房

講真間間都差不多, 最緊要岩我小朋友時間

子爵府

原帖由 LongRyan 於 08-10-24 10:41 發表
我囝囝係銀城學英文, 但我覺得唔係太好, 聽講佢地教数學好d. 如果你小朋友重係讀緊kindergarten會比較抵, 會學一個鐘, 首先學半個鐘你'簡'既科目(如, 英, 数等), 跟住果半鐘會學下普通話同唱遊, 但如果一上左小學就 ...

唔係間間都有小朋友活動時間, 不過銀城這間有, 我個仔在這學公文中. 本來唔太鍾意佢的地點在老人院旁, 不過人地話這間師資會好過第一城中心個間. 而我見馬鞍山富輝個間更細. 咁我識人有學, 所以都讓個仔去學. 我個仔唔鍾意上公文, 第一日功課就和他搏鬥. 所以我立刻想下月唔學. 但上了三星期, 佢真的識多很多字. 覺得有功效, 所以會繼續讓他學. 而他慢慢也無以前咁抗拒

大宅

原帖由 Venuscheng 於 09-1-15 09:43 發表

唔係間間都有小朋友活動時間, 不過銀城這間有, 我個仔在這學公文中. 本來唔太鍾意佢的地點在老人院旁, 不過人地話這間師資會好過第一城中心個間. 而我見馬鞍山富輝個間更細. 咁我識人有學, 所以都讓個仔去學. 我個 ...

我想知同一般學校所學的有咩分別.

子爵府

原帖由 littlewater 於 09-1-16 12:13 發表

我想知同一般學校所學的有咩分別.

公文中要小朋友每天聽和讀, 而且要學拼音. (我個仔的程度係5a, 讀上去就會深d.
我個仔只係幼稚園, 學校唔會學拼音, 而且普通話都會以兒歌和唐詩為主, 但公文就學日常生活用詞語. 有些在學校都有學過

大宅

原帖由 Venuscheng 於 09-1-16 12:45 發表

公文中要小朋友每天聽和讀, 而且要學拼音. (我個仔的程度係5a, 讀上去就會深d.
我個仔只係幼稚園, 學校唔會學拼音, 而且普通話都會以兒歌和唐詩為主, 但公文就學日常生活用詞語. 有些在學校都有學過 ...

咁公文中系咪只學學普通話.

珍珠宮

如果學kumon, 唔好學英文科, 好唔掂. 我終於上個月同囝囝quit左. 依家去左呢度學, 佢地口啤唔錯.

http://www.macmillenschools.com/big5/

不過我朋友仔仔學kumon既数學, 就話幾好.

大宅

原帖由 LongRyan 於 09-1-16 14:50 發表
如果學kumon, 唔好學英文科, 好唔掂. 我終於上個月同囝囝quit左. 依家去左呢度學, 佢地口啤唔錯.

http://www.macmillenschools.com/big5/

不過我朋友仔仔學kumon既数學, 就話幾好. ...

睇落好似幾好咁. 系咪全部外國人教. 咁如果個小朋友唔多識聽咁點算. 大約幾多 $ 一個 course.

禁止發言

珍珠宮

yes, $270/一堂, 個半鐘, 其實重抵過kumon. kumon$500得半個鐘.

全部外國人教, 會同你小朋友做左assessment先, 將同一standard既小朋友group埋一齊. 唔識聽緊要, 小朋友好快適應.

原帖由 littlewater 於 09-1-16 17:03 發表

睇落好似幾好咁. 系咪全部外國人教. 咁如果個小朋友唔多識聽咁點算. 大約幾多 $ 一個 course.

大宅

原帖由 LongRyan 於 09-1-19 10:06 發表
yes, $270/一堂, 個半鐘, 其實重抵過kumon. kumon$500得半個鐘.

全部外國人教, 會同你小朋友做左assessment先, 將同一standard既小朋友group埋一齊. 唔識聽緊要, 小朋友好快適應.

...

Thank you for your information.

子爵府

原帖由 littlewater 於 09-1-16 12:48 發表

咁公文中系咪只學學普通話.

係呀! 我個仔識多了普通話的詞語, 但公文真係有壓力架! 所以唔係個個小朋友適合

大宅

原帖由 Venuscheng 於 09-1-19 11:12 發表

係呀! 我個仔識多了普通話的詞語, 但公文真係有壓力架! 所以唔係個個小朋友適合

唔該晒. 咁我要睇多 d 資料先得.

首頁

尾頁

跳至