自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

你有想過填捐贈卡 ?
有無想過家人死後捐出有用器官?
你........有無想過遺愛人間 ?

我有 !!!!!!!!!! 希望你地都有想過

子爵府

我銀包有張捐贈卡ga.........

水晶宮

我張咭係銀包成20年啦 !!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

填唔填都唔緊要, 最緊要係你的屋企知你心願, 因為填左如果家人唔同意都係捐唔到, 我同 C6 囡囡都很有共識, 大家都覺得 C 後都係變成埋灰, 不如遺愛人間幫有需要的人仲好.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

捐贈卡都要放,不過如果真係好希望自己死後可以遺愛人間的話,最好既辦法係同衛生署登記中央名冊,以我所知,曾經有死者家屬,唔承認死者意願,唔肯捐出器官,所以得物無所用...

登記左之後,當意外身故,咁醫院就可以係電腦搵返呢個紀錄,證明係完全出於自己意願,必要時,會拎出黎俾家屬參考架......

當然,最重要係同家人預先表達自己既心意,希望佢地明白啦....

可以睇睇
http://www.organdonation.gov.hk/tc/knowmore.html

水晶宮

我同屋企人已經有晒共識
就算家父家母都會知我意願

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

器 官 捐 贈

http://www.organdonation.gov.hk/tc/knowmore.html

e家上網填架, 我填左成幾個月,佢尋日先call我confirm d 資料....

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

ME TOO.
仲係剔咗捐全身任何用得著嘅器官.
原帖由 april48 於 09-1-20 09:50 AM 發表
我銀包有張捐贈卡ga.........

禁止訪問

子爵府

填咗了,如果唔嫌我老的話乜都捐

別墅

我登記左, 但重來都冇咭比返我播??

原帖由 上校車 於 09-1-20 09:46 發表
你有想過填捐贈卡 ?
有無想過家人死後捐出有用器官?
你........有無想過遺愛人間 ?

我有 !!!!!!!!!! 希望你地都有想過

別墅

原帖由 titankaine 於 09-1-20 10:37 發表
器 官 捐 贈

e家上網填架, 我填左成幾個月,佢尋日先call我confirm d 資料....

幾個月咁耐??!! 唔怪得知我X'MAS前上網填左到而家都冇人CONTACT我LA!

首頁

尾頁

跳至