跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

如果你有睇開yahoo blog, 或者聽過感覺統合playgroup, 都可能聽過呢個Sam Sir..
佢介紹咗幾個家長課程俾我地, 想同大家分享~

協康會 - 幼兒成長DHA家長證書系列

基督教香港信義會 -
1) 新一期【長腿叔叔文字輔導課程】
2) 親子課程-搭通親子心

我睇過呢d課程, 差唔多全部都係星期六pm, 咁啱要上playgroup~ 恐龍仔跟Sam Sir上playgroup都差唔多半年喇~ 發現都有感覺統合嘅問題-感覺刺激有異常反應, 好多嘢唔敢摸~ 驚驚!

公爵府

如果晴晴識驚就好了 她乜都要自己來

伯爵府

原文章由 Cammy3007 於 08-10-22 10:19 發表
如果晴晴識驚就好了 她乜都要自己來

恐龍仔見到異物即逃~ 唔俾佢走就怪叫! 搵手推開 or 搵腳踢開嗰異物!
所以~ 玩唔到泥膠呀~

大宅

哈, 我個仔都玩唔到.
佢唔鍾意個手chee lop lop. 有時特登o係屋企開d麵粉俾佢玩. 未加水前佢都ok, 一加咗水, 佢手上面d粉甩唔到, 佢就好驚

原文章由 kerkermui 於 08-10-22 10:38 發表

恐龍仔見到異物即逃~ 唔俾佢走就怪叫! 搵手推開 or 搵腳踢開嗰異物!
所以~ 玩唔到泥膠呀~

公爵府

原文章由 kerkermui 於 08-10-22 10:38 發表

所以~ 玩唔到泥膠呀~

乜咁快可以玩泥膠了嗎? 唔玩仲好, 玩完隻手好臭~

公爵府

原文章由 dragonpork 於 08-10-22 11:20 發表
哈, 我個仔都玩唔到.
佢唔鍾意個手chee lop lop. 有時特登o係屋企開d麵粉俾佢玩. 未加水前佢都ok, 一加咗水, 佢手上面d粉甩唔到, 佢就好驚

晴晴好鍾意玩奶粉(其實係偷食), 一匙匙咁"不"落口到食
我會遲d先比她玩麵粉, 上兩星期回家都有玩打蛋, 之後我炒蛋比她食, 咁就會同我食晒mouth:

複式洋房

多謝KAKA妹分享, d 課程睇落都幾吸引, 但真的要就時間law.

伯爵府

原文章由 Cammy3007 於 08-10-22 11:59 發表

乜咁快可以玩泥膠了嗎? 唔玩仲好, 玩完隻手好臭~

差唔多兩歲~ 唔係成日食手就可以玩~ 訓練小肌肉, 手眼協調..
e+新嗰d, for 細d嘅小朋友嗰d係唔臭架!

伯爵府

原文章由 spysiub 於 08-10-22 13:30 發表
多謝KAKA妹分享, d 課程睇落都幾吸引, 但真的要就時間law.

我好想去聽呀~ 可以揀一兩堂自己去, 老豆就去playgroup..

大宅

原文章由 kerkermui 於 08-10-22 14:04 發表

我好想去聽呀~ 可以揀一兩堂自己去, 老豆就去playgroup..

你個提議唔錯喎 我就想報2,3,4,8啦.... 咁阿sir仲有冇講佢老師啲case响邊度報呀??

伯爵府

原文章由 Stepy 於 08-10-22 14:23 發表

你個提議唔錯喎 我就想報2,3,4,8啦.... 咁阿sir仲有冇講佢老師啲case响邊度報呀??

無呀~ 當初好似話响各區大會堂有講座.. 但係佢email又無再提起呀~

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

想問下點先join 到Sam Sir Playgroup?有無聯絡電話可以比我?謝

伯爵府

原帖由 豆豆B媽 於 09-1-23 16:31 發表
想問下點先join 到Sam Sir Playgroup?有無聯絡電話可以比我?謝

2232 0610

首頁

尾頁

跳至