自由講場

跳至

首頁
12345...63

尾頁

侯爵府

我唔知自己有無買錯野...

我無抄名去買...我一入到去, 我就話想要 white C 咩咩濕粉...

跟住佢就拎左一支野比我...

我話...唔係 wo... 係粉餅黎嫁 wo....

佢就問我係唔係 2-way~

我心諗... 袁彌明明明話IPSA 自己唔會叫呢隻粉餅叫 2-way 嫁 wo...

我都同個 sales 姐姐 clarify 左一陣... 佢又唔係好知我講咩... 我又唔知佢講咩... 跟住佢話如果係 white C protection 係呢隻...

個粉餅HKD300... 買埋個盒... HKD400大元~ 佢又好好心咁幫我將個粉餅 key 埋入個粉盒到...攪到我唔知有無買錯... 因為袁彌明明明話 HKD200左右麻...

同埋呢...呢個粉餅有粉狀同 cream 狀... 咁如果我無買錯... 袁彌明用果隻係 cream 定粉呢~

你地買左邊隻?

侯爵府

有無人買左呀~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我無買過
唔識用粉
其實駛唔駛學架

男爵府

我應為係2-way ,因為cream狀先可以遮到毛孔同埋貼d

侯爵府

我用開粉狀既2-way...

所我都係買左 ISPA 既粉狀...

不過 ISPA 呢隻真係好薄好貼...

死啦...咁我有無買錯呀~

原帖由 maybaby 於 09-1-3 10:55 發表
我應為係2-way ,因為cream狀先可以遮到毛孔同埋貼d

侯爵府

其實我有學..不過成日都無跟住黎做...嘩卡卡卡卡卡
原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-1-3 10:42 發表
我無買過
唔識用粉
其實駛唔駛學架

珍珠宮

個個都講袁彌明, 好叻的扮靚.

原帖由 RonicaKwok 於 09-1-3 11:07 發表
其實我有學..不過成日都無跟住黎做...嘩卡卡卡卡卡

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 LILY媽咪 於 09-1-3 11:23 AM 發表
個個都講袁彌明, 好叻的扮靚.

去呢度睇吓啦.....

http://youtubehk.blogspot.com/2008/12/make-up-base.html

大宅

我都係用開ipas 呢隻300蚊wor,縛年都冇轉過,因搵唔到第隻好d.

大宅

原帖由 RonicaKwok 於 09-1-3 10:21 發表

我無抄名去買...我一入到去, 我就話想要 white C 咩咩濕粉...

我心諗... 袁彌明明明話IPSA 自 ...

其實佢成輯video 吾知拍左幾耐喇
另1個topic 有人講話ipsa 隻粉係$300 (video 講 $200 +),
山竹peeling $188, (video 講 $120)
我都問過隻睫毛夾e家要$12x, 並吾係$95,
不過e家無貨

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

佢個條片係 youtube 度搵過都你呢一兩個月前 post 出黎, 不過就唔知幾時拍的...

禁止訪問

大宅

The one recommended by Erica Yuen is white protect c liquid pact foundation. Don't mistaken the white protect c powdery foundation as the liquid pact foundation. They are different.

大宅

乜唔係呢個網最右邊果隻咩, 因呢隻先係cream(霜狀)喎, $300. 我仲諗住遲d想買添, 因屋企附近無ipsa.
http://www.hk-ipsa.com/jsp/product_04.jsp?lang=0&cat=2&subcat=22&grp=243

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 RonicaKwok 於 09-1-3 10:21 發表

我心諗... 袁彌明明明話IPSA 自 ...

妳無買錯, 睇番d replies, 袁小姐最後clarify 係妳買個隻liquid pack foundation!!!! 其實妳試完, 覺得個遮遐好無呀!!! 自然嗎? 會唔會好粉樣呀???

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係邊到可以買到呀???

男爵府

好媽媽勳章

我已經用ipsa這個2-way超個4盒,真係非常好用,d人成日以為我面色好,我話我化左妝,d人都話唔似.遮遐好得,用完唔會粉樣.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 LINGS 於 09-1-4 01:14 發表
我已經用ipsa這個2-way超個4盒,真係非常好用,d人成日以為我面色好,我話我化左妝,d人都話唔似.遮遐好得,用完唔會粉樣.

我想問用粉個時, 個海棉要整濕佢嗎, 還是乾身好d???

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cy101 於 09-1-4 01:21 發表

我想問用粉個時, 個海棉要整濕佢嗎, 還是乾身好d???

乾身已經 OK

首頁
12345...63

尾頁

跳至