婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hi all,

I have some ladies problem. Heard that 遲興毅中醫師(葵芳) is good! Anyone saw him before? Please share your experience!

Regards,

[ 本文章最後由 yoggi789 於 07-8-21 10:43 編輯 ]

大宅

佢而家唔會隨便睇新症ar,佢實在有太多case la。
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

複式洋房

wongpy,

Really? But I want to know is he good? What's your comment and experience? Please tell me if you don't mind!

Thanks!

Regards,

男爵府

我都有搵佢調理身體,我個人就覺得佢好好。
不過因為太難book,所以唔會成日睇。

複式洋房

piglet_be,

I just received a PM from a BK sister here, she said that she almost went to hospital because 身體抽促 after taking his medicine. Do you feel any uncomfortable after taking his medicine?

For myself, I just took the first medicine from 遲興毅, and feel 暈 and 吐. I'm wondering whether continue take the medicine or not!

Please comment!

Regards,

男爵府

我無任何不適wor,睇佐Dr. Late之後,我d面色仲好佐好多,d朋友和同事都覺得我精神佐。

其實睇醫生好講個"信"字,如果沒有"信任"之餘,仲有懷疑,我會選擇唔睇佢lor。

原文章由 yoggi789 於 07-8-23 00:17 發表
piglet_be,

I just received a PM from a BK sister here, she said that she almost went to hospital because 身體抽促 after taking his medicine. Do you feel any uncomfortable after taking his me ...

大宅

原文章由 piglet_be 於 07-8-23 01:41 發表
我無任何不適wor,睇佐Dr. Late之後,我d面色仲好佐好多,d朋友和同事都覺得我精神佐。

其實睇醫生好講個"信"字,如果沒有"信任"之餘,仲有懷疑,我會選擇唔睇佢lor。

...

agree lor
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

複式洋房

原文章由 wongpy 於 07-8-26 17:24 發表

agree lor

請問最近有無人睇過遲醫生呢?
唔知佢係咪婦科專科?
有無人搵佢醫卵巢朱古力瘤呢?

謝謝各位!

大宅

我不嬲經期不準,睇開遲興毅教授調理身體,九月開始加埋針灸減肥,遲教授知我想搞好身體生bb,結果加多兩針針埋卵巢。針左一至兩次,十月尾見"親戚"仲未嚟探我,就諗住搵遲教授搵開啲調經藥,遲教授把脈後笑笑口同我講 ,你要安胎藥係咪呀﹖之後見我搵西醫confirm再找他…開安胎藥。

結果,5個多星期就知道自己bingo左。

伯爵府

我同老公睇左佢有2年....遲醫師人好到無得頂, 次次都笑笑口....佢姑娘就勁衰...

有次我book左6點, 結果成7點15先至到, 我在途中打去診所, 話要遲, 惡死姑娘叫我唔洗上去, 到左都唔會開門比我...

個appointment, 我早1個半月前至約到, 唔想咁易告吹, 唯有梗住頭皮照上去...抵步都成7點半, 果然, 診所熄了燈, 我見裡面仲有人, 唯有襟鐘.....個姑娘一見係我, 就鬧啦, 叫左你唔好黎, 你仲黎...走啦.....

結果, 遲醫師係房走出黎, 佢笑笑口同姑娘講, 你睇佢幾有誠意, 你點可以咁叫佢走? 結果, 佢慢慢同我睇, 出黎都八點有多...2位姑娘, 我知佢唔高興, 無得收工, 但, 遲醫師仲贈左佢一句....以後唔好咁對我!

我老公都好鐘意佢, 因為醫好左佢本來要開刀的病.....

原帖由 sillyhp 於 09-1-6 17:49 發表
我不嬲經期不準,睇開遲興毅教授調理身體,九月開始加埋針灸減肥,遲教授知我想搞好身體生bb,結果加多兩針針埋卵巢。針左一至兩次,十月尾見"親戚"仲未嚟探我,就諗住搵遲教授搵開啲調經藥,遲教授把脈後笑笑口同我講 ,你 ...

複式洋房

我自07年尾睇佢至08年2月,一路睇左5個月,都係想用中醫調理好身體為生BB,一直睇的經驗都唔差,至2月時想停一停,因為食中藥唔好太長時間,食下要停下,點知停食無耐就有左,個人經濟覺得中醫是人夾人,我食咁耐都儻事,但我介紹左比人,有位朋友一食佢第一次藥就暈,無再睇。

子爵府

請問遲醫生地址係邊呀?

大宅

遲興毅中醫師
Tel. 35280183
每月首日會接受下月預約登記,5日藥連診金約500元。
原帖由 ihui 於 09-1-16 12:20 發表
請問遲醫生地址係邊呀?

男爵府

原帖由 cheapbombom 於 09-1-6 21:15 發表
我同老公睇左佢有2年....遲醫師人好到無得頂, 次次都笑笑口....佢姑娘就勁衰...

有次我book左6點, 結果成7點15先至到, 我在途中打去診所, 話要遲, 惡死姑娘叫我唔洗上去, 到左都唔會開門比我...

個appointment, 我 ...

係呀 ! d 姑娘勁衰呀 ! 但好似對男人冇咁惡. 我擒日見有個惡姑娘同位小姐講: "行近 d 同你講, 費時話我大聲同惡呀." 唔知係咪俾人話過呢 ?

大宅

我今朝去覆診,平時惡死嗰個姑娘好似無做lu~~

原帖由 kw_kung 於 09-1-22 10:40 發表

係呀 ! d 姑娘勁衰呀 ! 但好似對男人冇咁惡. 我擒日見有個惡姑娘同位小姐講: "行近 d 同你講, 費時話我大聲同惡呀." 唔知係咪俾人話過呢 ?

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我 book 左聽日去睇呀! 請問係咪可以唔起遲醫師到執藥架? 可以自己出去執藥架?

原帖由 sillyhp 於 09-2-5 14:19 發表

大宅

可以
原帖由 Ah_B 於 09-2-6 14:00 發表
我 book 左聽日去睇呀! 請問係咪可以唔起遲醫師到執藥架? 可以自己出去執藥架?

大宅

原帖由 ming_n_mars 於 09-1-8 15:13 發表
我自07年尾睇佢至08年2月,一路睇左5個月,都係想用中醫調理好身體為生BB,一直睇的經驗都唔差,至2月時想停一停,因為食中藥唔好太長時間,食下要停下,點知停食無耐就有左,個人經濟覺得中醫是人夾人,我食咁耐都儻事,但我介紹左比人, ...

請問你睇緊個5個月係日日keep住食ec 既中藥嗎?

男爵府

原帖由 sillyhp 於 09-2-5 14:19 發表

我想問吓醫師睇皮膚得唔得架?

子爵府

請問Dr.Late診所地址在那裡?

首頁

尾頁

跳至