潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

等待驗證會員

del

伯爵府

i know some celebrities also use fake stuffs.

i never use fake stuffs, rather use no brand than using fake stuffs.

大宅

原帖由 c-wong 於 09-1-29 15:15 發表
i know some celebrities also use fake stuffs.

i never use fake stuffs, rather use no brand than using fake stuffs.

我都係咁話, 我從未用過假野, 我情願買無牌子都唔會用假, 過唔倒自己果關

男爵府

原帖由 frenchies 於 09-1-29 06:58 AM 發表
坦白講,你地會唔會用假野﹖我有朋友會用,但可能身上有10樣係真既,但有1,2樣係假囉,又或者帶假鑽石咁囉…講真,你地會唔會﹖

唔會~ 我鍾意既手袋、衫...whatever,我仲買得起,咁點解要用假呀? 首飾就更加 - 我皮膚唔可以帶假既首飾!

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 建男媽咪 於 09-1-29 16:52 發表

我都係咁話, 我從未用過假野, 我情願買無牌子都唔會用假, 過唔倒自己果關

我都係咁話

等待驗證會員

del

大宅

無錢既人, 用真野D人都會當假, 有錢人, 用假野, D人都會當係真. 除非係好易睇得出既假野, 否則用左都會當真.

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

i also think it's not a matter of rich or not rich. i know a lady who is super rich (always see her family in magazines). she also uses fake stuffs. e.g. she has a few technomarine diamond watches (it was a few years ago when Technomarine was very popular), some fake and some real ones. Also, I know some celebrities go to Lo Woo Shing to buy fake handbags a few years ago.

I am not rich, but I am certain that friends who know me well believe that I do not use fake stuffs even though I wear them. maybe self image overrides the brand/style

等待驗證會員

del

別墅

我亞姨同我講, 佢識個有錢韓國女人都係咁, 有d真有d假, d假嘢喺大陸買ga!
其實都唔係d人睇唔睇得出問題, 都係過唔倒自己...

禁止訪問

男爵府

我冇話過係買唔買得起既問題!
我個point 只係 - 我自己覺得因為我仲買得起真野,所以唔會用假野! 依個只係我自己既原因~
我更加冇話過 - 用得起 / 用唔起就代表有錢 / 冇錢!
唔該唔好曲解我意思!

禁止訪問

男爵府

原帖由 reneeleung 於 09-1-29 02:51 PM 發表
但其實好多無牌子的衫,手袋款式都係抄名牌, 如今年好chain bag, 而家通街都係, 但個款就好似Chanel.

咁叫唔叫做用假野?

我覺得咁樣唔算係假野~ 我覺得假野係copy 款之外,仲會copy 埋個logo,咁先係假野!

伯爵府

原帖由 reneeleung 於 09-1-29 22:51 發表
但其實好多無牌子的衫,手袋款式都係抄名牌, 如今年好chain bag, 而家通街都係, 但個款就好似Chanel.

咁叫唔叫做用假野?

many 手袋款式都係名牌抄名牌, e.g. last year's Marc Jacobs bags look like Hermes bag.

This season's Versace chain bag looks like Chanel chain bag. Chanel chain bag is an icon, even Moschino released chain bags 2 decades ago.

大宅

原帖由 Vca 於 09-1-29 23:48 發表

我覺得咁樣唔算係假野~ 我覺得假野係copy 款之外,仲會copy 埋個logo,咁先係假野!

無錯, 好似我早排買條電話繩,係織皮的,超似bv,但係佢係agnesb喎,咁係咪假? 只不過係個款相同, 唔同牌子啫

大宅

假既定義不是指款式相似, 而是冒牌.
假鑽石是可以看得出, 顏色和光折射都不一樣, 極不贊成人買carat嗰d, 我想寧可買fashion jewelry. 平時出街好少話會跌左首飾, 如果番大陸咪索性唔戴.

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

我吾會用假,因為用真我是享受果種質量和耐用

首頁
12345...6

尾頁

跳至