跳至

首頁

尾頁

大宅

大囡依傢9個多月, 3年抱2嘅任務好快可以完成.

複式洋房

我都係第二名媽媽, 預產期係9/10

洋房

我都等緊成績表...如果得既話..我都係生第2個
可以講下你地上一次經期係幾時嗎?
等既時間實在太多野諗了....

謝謝

大宅

我又係第二任mami呀...

你地好快手, 咁快check到...?

其實我未去醫生度check....不過m就遲o左成個幾星期...

我咁計, bb預產期係10月2日.....真係好開心....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

eee..哩到咁多第二任媽咪, 我都係呀, 亞囝岩岩2歲, 預產期都係10月2號

大宅

我都未去睇醫生, book咗21號去照, 到時7wk幾, 應該可以睇到BB心跳. 開始有作嘔, 各位媽咪多多保重.

預產期網上計: 10月4日.

別墅

我都係第2胎, 仔仔今個月2歲, 希望生個女女收工, 預產期係10月尾

複式洋房

我仔仔都係兩歲, 都希望有個囡囡, 預產期係9/10

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi~~
我又係第二任媽媽 仔仔現在3歲5個月.

大宅

hello,

我都係第二任媽媽,我仔仔今個月尾先1歲.完全都冇想過更快又有左.
係上綱check預產期應該係08/10/09.

我仲未去booking.我會等到月尾先booking,到時可以見到bb心跳.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

別墅

我都係第2任媽咪, 大仔今年3歲, 想生多個女, 而家已經作悶,好辛苦, 預產期未知呀, 不過想係10月12就好喇, 因為大仔係0個日生日, 自己結婚週年紀念.

大宅

HELLO, 恭喜各位牛媽媽先. 我用綠D CHECK又兩條線, 打算下星期去醫務所再CHECK 預產期. 如果今次成功BINGO, 我都是第二任媽媽, 大囡係2005年出生, 現在三歲半了, 希望今胎是囝囝.

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回

我係第二任mami呀...仔仔依傢10個多月, 希望生個女女收工, I like girls.... :) But even it is a boy , two kids are enough for me , so 我 will 收工

其實我未去醫生度check....不過m就遲o左成個星期...

我咁計bb預產期係10月13日.....

男爵府

畀面勳章

我都係第2任媽咪, 大仔依家15個月 c6同我都想生個女,

其實我都未知我個預產期, 我巳經遲左三個星期就, 起初我用捧捧check唔係bingo 左, 但前兩天係dc. check (要驗血) - 就check 到有左, 但照裡面mug 都未有, 依家下星期六再check

大宅

hi,我一個鐘時剛剛check倒有左呀,我都係第二任媽咪,我bb四個幾月咋,冇唸過咁快又有bb!哈哈===

大宅

hehe....

我都係第二任mami, many many 二任mami ar!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 boomui 於 09-2-7 01:58 發表
hi,我一個鐘時剛剛check倒有左呀,我都係第二任媽咪,我bb四個幾月咋,冇唸過咁快又有bb!哈哈===

你都好勤力下喎

大宅

原帖由 awesomeada 於 09-2-7 11:03 發表

你都好勤力下喎

所以我都有點擔心,驚懷孕不適會影響我揍bb...

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回

我都有擔心, 驚懷孕不適, 會影響我揍仔仔, 仔仔10個多月, 又爬又學行路, 我是全職媽媽, 要做家務, 個肚越來越大, 點凑仔仔呢? 到時生BB時, 老公陪產, 誰看仔仔呢?我啊媽又住得遠......唔!發現很多問題添?......你們想過嗎?

大宅

我都係全職媽媽,已經有壞孕不適,睇怕都要頂.就連煲粥仔d氣味,我都作嘔,到亞仔食粥,我都會嘔.真是辛苦.不過點都好,都要撐,撐得幾多撐幾多.

我都有想過呢過問題,當我知道有左果時,我就同家姐約好安排點做,但我最擔心排期要覆診,因為上一胎果時就經常要我入院,因為我血壓係偏高.好容易就要入院觀察.所以我只好每次覆診,我就會帶亞仔俾家姐湊,係必須要咁做,起碼我會安心,到我將近小b出世,我就早2個星期帶亞仔俾家姐湊.大約1個月至2個月,之後就自己湊返.

你地安排未?

原帖由 Danny08 於 09-2-10 11:58 發表
我都有擔心, 驚懷孕不適, 會影響我揍仔仔, 仔仔10個多月, 又爬又學行路, 我是全職媽媽, 要做家務, 個肚越來越大, 點凑仔仔呢? 到時生BB時, 老公陪產, 誰看仔仔呢?我啊媽又住得遠......唔!發現很多問題添?......你們想 ...

The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

首頁

尾頁

跳至