自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

瑞士買 rolex 還是 HK 買便宜呢?
有沒有人計過匯率要對幾多才在瑞士買便宜呢?
因想買一對給我及老公做結婚 5 週年記念的禮物。
還沒想到款全鋼 or 白金 or 有 dd 鑽石都 ok

侯爵府

我只知係瑞士買既rolex 係原隻瑞士造
原帖由 mei524 於 09-2-13 10:48 發表
瑞士買 rolex 還是 HK 買便宜呢?
有沒有人計過匯率要對幾多才在瑞士買便宜呢?
因想買一對給我及老公做結婚 5 週年記念的禮物。
還沒想到款全鋼 or 白金 or 有 dd 鑽石都 ok ...

男爵府

如果可以傾到有折,應該都是香港較平的。最好格定價,才決定是否在瑞士買,因為分分鐘會買貴咗!

男爵府

BK Milk勳章

之前我同事去歐洲旅行經瑞士, 睇過rolex 錶, 真係平過香港. 不過, 可能每個款都不同, 佢睇女裝.
香港要37,xxx, 瑞士扣埋tax 約32,xxx.

如係果邊買, 到時壞咗, 要寄返去瑞士果邊維修的. 運費要自己俾...

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

瑞士rolex 錶, 真係平過香港.

男爵府

No need to send to Swiss for repair if you have warranty card. I did it before in Central service centre but I bought my watch in Swiss.

男爵府

要睇下咩款同埋個rate...

我果時買係d普通款,計計埋埋, 好似貴過香港..
但就一定係原廠囉.

rolex有壞...唔係一定係寄番去瑞士整架咩?..
d普通表面野, 可能晌香港都整到...
抺油就係香港...

子爵府

而家歐羅平米低!
但香港有折~
不過瑞士買d鋼水靚d!
我阿姨兩隻rolex同年買,(買左大約12年)
一隻瑞士買,一隻香港買,
但瑞士買個隻到而家仲好新正!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

等待驗證會員

If buy in Swiss,you can claim 退tax, and it will be real rolex, cos I heard some people buy and sale rolex to hk's watch shop, then the shop will take out someting from inside the watch and change the cheap thing in

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

多謝各位, 真係要考慮在瑞士買至得。

大宅

係在香港睇定,決定買咩款先啦

首頁

尾頁

跳至