跳至

首頁

尾頁

複式洋房

油麻地唔知多唔多人去排隊攞籌? 有冇人去左攞!

公爵府

我下星期5去, 一出院就上網登記, 都要排到囝囝5星期2日大先有位, 之前既全部full booking~~

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

油麻地好多人去排~好多新移民同大陸果d~要早d去拿飛仔~再輪籌
我c6上次去仲有個大陸老抄黃牛~哈
就算打左去/上網book左~都要去輪籌~不過會快少少既

大宅

攞咗啦!我老公上兩個星期六(31/1/2009)walk in 去咗油麻地攞籌,佢早上8:30am到達時剩番最後8個籌,因為係網上預約去到三月(已經過咗42日了)。

複式洋房

我都幫阿仔攞左啦, 出院冇耐就打電話BOOK定時間, 當時已經完全約唔到星期六, 除非過左45天, 終於約左年初四個日攞, 新年冇咩人去攞, 所以先BOOK到咋.

別墅

攞左

大宅

畀面勳章

我囡囡都攞咗啦~~ 嗰日出開去打針順便拎埋~~(因為老公放假~~)
我都係網上預約咗, 但去到係無人排lor~~ 仲有時間比我哋問返改名師傅囡囡個彥字上面係文字定立字, 嗰時先知原來有兩個寫法~~
P.S.:我喺屯門拎

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

油麻地係勁多人, 但我個女喺法國醫院出世, 只可以去呢度攞冇得揀. 我上網book到嗰日已經係出世後41日, 剛剛好唔洗過期.

大家攞出世紙時,不妨攞多個copy, $170. 遲d申請其他文件時, 就唔洗攞張正本出出入入整殘晒.

複式洋房

原帖由 tantanmama 於 09-2-13 10:00 發表
油麻地係勁多人, 但我個女喺法國醫院出世, 只可以去呢度攞冇得揀. 我上網book到嗰日已經係出世後41日, 剛剛好唔洗過期.

大家攞出世紙時,不妨攞多個copy, $170. 遲d申請其他文件時, 就唔洗攞張正本出出入入整殘晒. ...

未攞, 上網book已超過42日去到3月中, walkin 驚要等又無籌, 唯有要比$140..

大宅

有人係金鍾攞? 多人嗎?

民房

原帖由 iamchanc9 於 09-2-13 11:52 發表
有人係金鍾攞? 多人嗎?

農曆假後第一个工作天 walk-in去攞,約10:30am去到攞籌,叫2:00pm後番嚟,點知12:45pm番去已岩岩叫過左,報到後下一個叫番我地,好彩早D番去。

大宅

我囡囡係仁安出世, 係咪一定要去番沙田羅架, 可唔可以轉番去屯門羅呢?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

係唔得架!我個BB都係仁安出世,仁安同PWH出世的BB係一定要去沙田取出世紙,因為醫院會將BB出生紀錄send左去沙田出生註冊處,現在取出世紙係要跟BB出世醫院所用的出生註冊處。沙田註冊處唔太多人,我就一早網上預約左先去。

原帖由 JWCBB 於 09-2-13 12:34 發表
我囡囡係仁安出世, 係咪一定要去番沙田羅架, 可唔可以轉番去屯門羅呢?

侯爵府

好媽媽勳章

咁油麻地要幾點取籌?
[img align=right][/img]

別墅

我上網book時間, 邊知full 哂, 要book 到42日之後......

複式洋房

回覆 # 的文章

我啱啱上網都要book到42日之后, 原來咁FULL! 好彩只需俾$140!

大宅

畀面勳章

其實係咪都要$140/1張GAR喎~~
我囡囡剛剛滿月已經去攞, 買咗2張要比$280 LOR~~
啲職員話出世紙係要錢GAR喎~~
FREE係FREE登記費LOR~~

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 yanfaifai 於 09-2-13 13:42 發表
咁油麻地要幾點取籌?

上次我c6 平日8:30去到~拿60號籌~朝早只派100個籌
搞到11-12點左右就ok
記得帶阿爸阿媽身份証同結婚証書正本~佢先會比籌你~如果少咁一樣~都無得拿啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 yanfaifai 於 09-2-13 13:42 發表
咁油麻地要幾點取籌?

我上次未到8點半到,排4x,油麻地係最多籌一間。

我聽到而家頭位人士係職業,有人度抄酬!! 真係好離普!! 我等時,都聽到有人同排得尾人講,話"你排呢度都應該無喇,買個穩陣喎!" ,香港人就無理佢,但大陸人就係咁問!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 onionpig 於 09-2-14 14:00 發表

上次我c6 平日8:30去到~拿60號籌~朝早只派100個籌
搞到11-12點左右就ok
記得帶阿爸阿媽身份証同結婚証書正本~佢先會比籌你~如果少咁一樣~都無得拿啊

原來香港結婚父母,有結婚証書影印本都ok,因我前一晚先發現張原來保險箱,於是朝我就住張影印本去博一博,老公就晨早拿拿臨去保險箱,到我時,銀行先arm arm開門,但個職員話,香港結婚父母佢check得到,跟手收我張影印本。

我都唔明點解網上booking咁full,會超過42日先有,我諗好多都係幫大陸人落生agent 一早'枒' 晒位!

首頁

尾頁

跳至