自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

是否當本地其他銀行呢?因我見有一選擇是:
恒生銀行有限公司
謝!
[url=]

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 fannylie 於 09-2-16 22:49 發表
是否當本地其他銀行呢?因我見有一選擇是:
恒生銀行有限公司
謝!

應該係要俾charge架喎,好似係30蚊

大宅

原帖由 Jojomama 於 09-2-16 22:56 發表

應該係要俾charge架喎,好似係30蚊

用匯豐提款咭係提款機過恒生戶口係咪ok呢?謝
[url=]

男爵府

原帖由 fannylie 於 09-2-16 23:03 發表

用匯豐提款咭係提款機過恒生戶口係咪ok呢?謝

係櫃員機過數可以過恆生戶口,但係網上既話就要收charge啦!

大宅

[url=]

男爵府

好似係$5定$10唔駛$30, 最重要唔係即刻過數要隔日

大宅

1) ATM Transfer - free of charge

2) e-transfer (Internet Banking) $5 - around 2 transaction days

3) Express (Internet Banking) $20-30,
1 transaction day

大宅

唔係嘛!!我個個月網上過數比阿爸,都冇收過charge

大宅

原帖由 yuet 於 09-2-17 08:51 發表

要問問銀行會否扣了錢呢~~
[url=]

大宅

原帖由 fannylie 於 09-2-17 08:56 發表

要問問銀行會否扣了錢呢~~

個個月都有月結單,而且自己日日都上網睇到,一直冇扣過.

子爵府

下 咁好??
我都有做登記 ebanking
但我係恆生過hong kong bank 個staff 話要收charge....
原帖由 yuet 於 09-2-17 09:01 發表

個個月都有月結單,而且自己日日都上網睇到,一直冇扣過.

大宅

HSBC's terms & conditions for non-HSBC transfer : -

"透過此項轉賬服務轉賬到本地銀行的款項,若轉賬指示在營業日下午5時45分之前發出,轉賬款項將於兩個營業日之內存入收款銀行的戶口,實際時間視乎收款銀行的操作情況而定。而轉賬款項由轉賬日期起不獲利息計算。若需要更快捷的港幣轉賬服務,請使用「特快轉賬」服務。「營業日」指銀行在香港開放營業的日子(星期六、日及公眾假期除外)。
使用此項轉賬的服務費港幣5元將會從您的支賬戶口內扣除。"

原帖由 yuet 於 09-2-17 08:51 發表

大宅

原帖由 ricetaster 於 09-2-17 11:21 發表
HSBC's terms & conditions for non-HSBC transfer : -

"透過此項轉賬服務轉賬到本地銀行的款項,若轉賬指示在營業日下午5時45分之前發出,轉賬款項將於兩個營業日之內存入收款銀行的戶口,實際時間視乎收款銀行的操作 ...

會唔會大家戶口唔同呀
我係冇比過喎

首頁

尾頁

跳至