跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

我個仔5月22

大宅

我個仔就5月24

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我囡囡 5 月 25 號

生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

禁止訪問

複式洋房

我阿囡係今年5月23日出世ga!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我蝦子餅話 "窮家女" 個名唔好聽, 所以我用返自己個名來登入呀!!!

MyMary : 我仔仔同你囡囡同一日生日呀!! 仲要係我結婚日都係 23 號, 不過係 9 月 23 日!

usbaby, mamaSTONE , tina_yauyt : 你地的阿B都已4個月 or 仲有一兩日4個月啦~~~~~

大宅

haha....我仔仔都係5月23號出世架, 剛剛今日四個月大啦....

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

今日早上 bring 左阿B返婆婆屋企, 食埋晚飯先返, 地鐵站至到屋企唔需要淋雨, 但就好大風, 我一路抱住阿B話唔駛驚......但我覺得阿B一D都唔驚, 途中仲笑左幾下.............

4個月大既阿B, 在今日8號風球下竟然比我依個阿媽bring出街!!!!!!!!!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

聽日我阿B返健康院打針啦, 藍田區, 你地呢?

大宅

我亞b 26/9先去健康院檢查, 樂富. 同一日會去私家醫生度打針.

複式洋房

我阿b都係5月23日出生。琴日4個月喇

大宅

wah....你亞b識得爬起身啦, 我亞b識得反身, 但隻手仲未夠力.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

阿B今日返健康院打針, 心痛死我, 返到屋企耐不耐又喊下, 反而最擔心他半夜發燒!

今日磅完 有 6.73 kgs, 都係中碼B一名.

複式洋房

我阿b都係今日打針, 有7.08kg 不過唔知有幾高.
聽講如果驚阿b半夜發燒無人知, 可以臨瞓前俾一次退燒葯

原文章由 carmen1102008 於 08-9-24 23:43 發表
阿B今日返健康院打針, 心痛死我, 返到屋企耐不耐又喊下, 反而最擔心他半夜發燒!

今日磅完 有 6.73 kgs, 都係中碼B一名.

大宅

咁你會落係d奶度一齊比佢飲, 定係點呀??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

carmen1102008,

我個女今日 4 個月大啦, 時間過得真係好快, 咁就做左媽媽 4 個月.

我唔係住喺香港架, 不過年尾會返嚟香港渡假, 呢排睇 news 話大陸 d 奶粉有毒, 搞到我都唔知點, 我個女係半人奶, 諗住 5 個月大前會同佢戒人奶, 但個女食開嗰隻奶粉聽我個妹講話喺香港比較冷門唔係間間藥房都有得賣, 兼宜家風頭火勢都唔肯定係咪安全, 煩緊駛唔駛帶奶粉返嚟, 如果要就煩咯, 我有諗過一係就捱埋個假期返嚟先同個女戒奶, 咁就唔駛帶咁多奶粉, 但喺香港日日都會去街, 去到邊都要帶埋個女去迫車又唔方便, 好煩呀搞到我都唔知點好
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

複式洋房

用餵葯針筒餵, 餵完就可以餵奶, 就唔會喊。溝埋奶餵就唔係太好。
原文章由 cartoon375 於 08-9-25 12:08 發表
咁你會一齊比佢飲, 定係點呀??

[ 本文章最後由 isabella_mami 於 08-9-27 16:52 編輯 ]

大宅

琴日去完健康院檢查, bb重7.79kg, 冇量高度. 跟住去埋私家醫生打兩支針, 喊左一聲, 跟住就冇喊啦, 都算好合作. 但今日有小小燒, 食左一次退燒藥, 就冇事啦, 好彩.....不過佢今日比平時訓多左...

複式洋房

係呀!今次打4合1, 阿b都好似反應細過第1針, 第1次繼續有少少低燒, 食了4-5次葯, 2-3日先好, 今次直頭無燒, 最高37.3, 唔使食葯

首頁

尾頁

跳至