嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

邊款好d? Maclaren好推d, Combi就好收同輕d, 點揀?

水晶宮

好媽媽勳章

一定係Maclaren
手推車主要係用黎推,
每次用o既時候開合都係一兩次.
重同輕問題唔大,反正車仔係用黎推,唔係手抽.

原文章由 elmolly 於 08-10-18 15:06 發表
邊款好d? Maclaren好推d, Combi就好收同輕d, 點揀?
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

複式洋房

Combi

大宅

Maclaren一個字【正】!

男爵府

Maclaren上落巴士會唔會好煩? 地鐵舊式果d閘又過唔過到?

別墅

Maclaren~

珍珠宮

I will choce Maclaren
原帖由 fpy 於 08-10-19 23:27 發表
Maclaren~

男爵府

其實收車Maclaren一定冇combi咁方便, 但Maclaren推落實淨好多, 亞囡都坐得舒服d~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

大宅

睇你個B大唔大size 啦。我個B出世時用Combi,但只用到大概9個月就轉o左Maclaren,因Maclaren個sit位大D及好推D。

大宅

我2部都有, Maclaren-volo, 係好推, 不過亞仔瞓左個頭就4圍搖, 所以, 去街我就一定用combi, 收車後剛好放平係車尾箱, 車身細細, 我覺得都好好推, volo就太長. 一般都係係屋企附近先用. 價錢差唔多, 如果唔係volo, 就仲貴d.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

一定係 m 啦, 仲要買 quest tim 呀 !!!

原帖由 elmolly 於 08-10-18 15:06 發表

洋房

combi 坐得晤耐, new born 就好,Macalren 好推好多,同埋穩陣d.

男爵府

請問 ,Macalren 的 volvo 同 quest 有咩分別 ?

原帖由 biscuit 於 09-2-26 09:26 發表
combi 坐得晤耐, new born 就好,Macalren 好推好多,同埋穩陣d.

大宅

噤Maclaren喺邊度有得賣? 同p3比較又邊款好啲呢?

原帖由 chickenwing2006 於 09-2-26 01:50 發表
一定係 m 啦, 仲要買 quest tim 呀 !!!

大宅

mother care 同荷花都有

複式洋房

combi

大宅

原帖由 Josa 於 09-2-26 21:02 發表
請問 ,Macalren 的 volvo 同 quest 有咩分別 ?

有分別,Volvo係唔得調較向後,BBo訓著咗就要坐o係度o訓,但quest就有三個調較位,雖然都唔係較得好平但有得較好過無, 不過價錢當然會貴D。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 elmolly 於 08-10-19 12:18 發表
Maclaren上落巴士會唔會好煩? 地鐵舊式果d閘又過唔過到?

我會一隻手抱住囡囡 (囡囡兩隻腳夾住我條腰再攬住我膊頭, 而我就抱實佢條腰), 另一隻手就收車, 無問題! 當然其他人見到就覺得我好危險, 但練習多啲就無問題ga! 至於地鐵舊式閘係過到既, 但你要有技巧地先將架車過左一半再壓低少少架車咁就唔會撞到個閘囉!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

2 月 bb 展我 fd 睇左都係 $ 1644 呀, 唔 g 近日
有無平 d 呢 ??

有人講問下有無 2008 既 old stock / old colour 甘會
平 $ 100 - $ 200 架 ..... 因為而家都開始出 2009'
既新款架啦 !!

我既 target 係 $ 1400-1500 內攪掂出車 !!

ha ha

原帖由 Smallpigbb 於 09-2-27 08:39 發表

有分別,Volvo係唔得調較向後,BBo訓著咗就要坐o係度o訓,但quest就有三個調較位,雖然都唔係較得好平但有得較好過無, 不過價錢當然會貴D。

別墅

我有部P3, 想買多部方便及輕d的車供我自己一個和bb去街用, 經過試車(maclaren volvo & combi rw240), 我就選了combi, 首先, 我亞b唔大隻(現在8個月大19磅),仍然覺得好闊落
輕身 ~ 就兩隻差不多
價錢 ~ 都是差不多
舒適 ~ combi 的座位有padding又可調較斜度 maclaren的volvo兩樣都沒有
方便 ~ 單手收車兩隻都話ok, 但要練習吓啦!

以上只是我個人意見!

我想你都是帶bb一起試車比較好d.

首頁

尾頁

跳至