想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

今日CHECK到綠D有淺線,好彩有MIFFY C姐喺度教我咋,CYCLE 40-50,應該唔咁快有啊?但我個乳房痛咗2個星期啦,真好希望喺有咗啊。不過我都會繼續CHECK 紅D,綠D既。
但如果真有咗,我又繼續DO DO 有無危險架?

大宅

lisanatong :
你有咗啦!先恭喜你先!你唔係排卵呀!因為紅D都可以CHECK懷孕的,依家再加上綠D有淺線,好肯定架啦!可能你依家有咗不是太耐,所以紅D綠D都無咁明顯架,你依家有咗最好不要do do喎!

我都在等緊BINGO呀,希望好快到我,我都要偷啲你的運氣先!你今日係第幾日啦?

男爵府

你今日day幾?
原帖由 lisanatong 於 09-2-24 13:59 發表

今日CHECK到綠D有淺線,好彩有MIFFY C姐喺度教我咋,CYCLE 40-50,應該唔咁快有啊?但我個乳房痛咗2個星期啦,真好希望喺有咗啊。不過我都會繼續CHECK 紅D, ...

大宅

原帖由 sweet888 於 09-2-24 15:23 發表
你有咗啦!先恭喜你先!你唔係排卵呀!因為紅D都可以CHECK懷孕的,依家再加上綠D有淺線,好肯定架啦!可能你依家有咗不是太耐,所以紅D綠D都無咁明顯架,你依家有咗最好不要do do喎!

我都在等緊BINGO呀,希望好 ...

喺唔喺真架?但喺頭先又再CHECK過,條線好淺好淺啊。
因MIFFY話排卵既話綠D都有可能會有印架,所以就KEEP幾個鐘都要CHECK一次啊。

大宅

原帖由 gkk 於 09-2-24 15:26 發表
你今日day幾?

今日已經DAY 27喇,CYCLE 40-50日,所以應該都未開估住噢~~~

複式洋房

紅D深粗、綠D有水印,應該係BINGO啦。

別墅

如果 keep 住係咁深, 好大機會係 bingo 喇!

男爵府

原帖由 lisanatong 於 09-2-24 13:59 發表

今日CHECK到綠D有淺線,好彩有MIFFY C姐喺度教我咋,CYCLE 40-50,應該唔咁快有啊?但我個乳房痛咗2個星期啦,真好希望喺有咗啊。不過我都會繼續CHECK 紅D, ...

快來沾沾好孕~~

男爵府

bingo bingo, 加油呀

大宅

原帖由 粒粒芝士 於 09-2-23 22:38 發表
我都係咁,我係1月31日第一天,但用緑d無上線喎,但紅d就今個星期都見到有條好深既紅色線喎,我都想知係咩事呀,..

你有咗啦!我都聽其他姊妹話到來M的那幾日如果CHECK到紅D有深粗的話,就已經八成係有BB的啦!再遲幾日你用綠D都可以CHECK到架啦!

你有沒有CHECK你幾時排卵架?我上次來M係1月30日,比你早一天,我大約係今個月16日CHECK到有排卵的,我今早用紅D CHECK都係得水印咋!

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-24 16:54 發表

喺唔喺真架?但喺頭先又再CHECK過,條線好淺好淺啊。
因MIFFY話排卵既話綠D都有可能會有印架,所以就KEEP幾個鐘都要CHECK一次啊。

大宅

我按錯咗呀,頭先打比你的字無晒啦,激死我啦!你明天再CHECK下啦!不過你又真係幾有機會的,紅D,綠D都有喎!

大宅

原帖由 sweet888 於 09-2-24 21:55 發表

我按錯咗呀,頭先打比你的字無晒啦,激死我啦!你明天再CHECK下啦!不過你又真係幾有機會的,紅D,綠D都有喎!

好希望條線會越來越深啊,我一日試CHECK3次,你見到哩張相喺今日11點左右測試既,當時見到條淺線又驚又喜啊,不過之後3點鐘同8點鐘同時又CHECK 紅D同綠D,甘綠D條線真喺好難見到咯,唔知道喺唔喺又得個“吉”啊

大宅

畀面勳章

紅d不要在早上check (e.g. 定時在放工check), 綠d,一定要在早上check (晨尿)

每日早, 午check一次就得o架啦, 我bingo 個時都係咁check , 祝bingo.

大宅

vnghk0001 :

點解紅D不要在早上CHECK呀?

大宅

原帖由 lisanatong 於 09-2-24 23:00 發表

好希望條線會越來越深啊,我一日試CHECK3次,你見到哩張相喺今日11點左右測試既,當時見到條淺線又驚又喜啊,不過之後3點鐘同8點鐘同時又CHECK 紅D同綠D,甘綠D條線真喺好難見到咯,唔知道喺唔喺又得個“吉”啊 ...

你都算有機呀!我都唔知道今個月係咪又唔得呀,因為我之前仲未有的時候係同依家情況一樣,我排卵後就子宮痛同乳房痛,依家好似無再咁痛啦,跟住一個星期後就來M,我諗M就快到啦,不想M小姐來呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 sweet888 於 09-2-24 23:23 發表
vnghk0001 :

點解紅D不要在早上CHECK呀?

之前見人講過話中醫師話係晚上 7-8 果段時間易d check到深粗.

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-2-25 11:17 發表

之前見人講過話中醫師話係晚上 7-8 果段時間易d check到深粗.

你指這個時候用紅Dcheck排卵,定係check驗孕呀?今日days27啦,我今早一早用紅D check驗孕,得水印粗,清晰度得10%左右,你話有無可能有bb呀?

大宅

原帖由 vnghk0001 於 09-2-24 23:08 發表
紅d不要在早上check (e.g. 定時在放工check), 綠d,一定要在早上check (晨尿)

每日早, 午check一次就得o架啦, 我bingo 個時都係咁check , 祝bingo.

啱啱忍唔住有CHECK 紅D同綠D,結果同以下圖一樣啊,
老天爺千豈無玩我啊,希望快D 知道結果喇,多謝你哋各位,我都會繼續加油既喇。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 sweet888 於 09-2-25 11:33 發表

你指這個時候用紅Dcheck排卵,定係check驗孕呀?今日days27啦,我今早一早用紅D check驗孕,得水印粗,清晰度得10%左右,你話有無可能有bb呀?

我講係check 排卵

你cycle幾多日? 你睇埋明日/後日有無再變深粗~~ 你之前有無減少飲野黎測? 起碼80%以上深粗先有機

首頁
12345...6

尾頁

跳至