跳至

首頁

尾頁

大宅

而家bb食奶的份量減少了, 其實如果食左三餐固體後, 可以食少一餐奶呢?
大家的bb又食多少餐奶呢?

大宅

3餐 每次200ML
每個B唔同, 視乎需要

大宅

4餐共760ml, 有3餐固體食物其實已可減至2~3餐奶, 早上的固體食物都是飯嗎?

大宅

早上食面包+奶

禁止訪問

大宅

孖b 3餐奶 (210ml@) 2餐固體 1餐麵包 1-2次水果
都係剛剛有20lbs.

大宅

可能我個仔大食,佢係三餐奶(早晚280ml,下午茶240ml加麵包/水果),兩餐粥/麵/飯,佢依家有25lbs

別墅

阿女每日2餐奶, @210ml, 朝早起身一支, 晚上臨瞓前一支. 中午吃pasta, 晚餐多數吃飯, 有魚有菜, 而家約20lbs.

洋房

我仔仔(13個月&7日)總係緊食 3餐奶: 早上5,6點一餐奶, 沖完涼後2pm 又一餐奶, 瞓之前10pm又一餐奶.

2餐粥/飯 : 10am食粥一碗, 如果食得少既話12pm又再俾粥同埋生果, 6pm俾軟身飯仔一碗到, 8pm又會俾d生果佢食, 我99話最好梅花間"祝"咁食會好d, 唔咁易餓親, 呵呵~.~

12個月&12日係健康院磅有24bls, 不過而家就無磅啦,唔知有多重.

大宅

joan,我仔仔食飯唔多,其實一餐如果食飯,份量係幾多架

原帖由 JOANHUI 於 09-2-27 18:30 發表
阿女每日2餐奶, @210ml, 朝早起身一支, 晚上臨瞓前一支. 中午吃pasta, 晚餐多數吃飯, 有魚有菜, 而家約20lbs.

大宅

畀面勳章

3餐奶+2-3餐粥/上海面/通粉 (啱啱14個月有25lbs)

首頁

尾頁

跳至