跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今天收到綠楊N1取錄信,是下午班。雖然不是上午班,我們都決定比亞仔讀啦。有無人知道明年學費多少?交幾多個月學費?

大宅

我對twins都收左下午班,但我擔心無校車到我家.
Twins 媽咪

大宅

我個女都收咗下午班, 唔知讀唔讀, 因等緊方方通知, 不過要一個月通知. 但綠楊17號前要註冊 :(

大宅

我個仔收左上午班,近近地決定讀呀,之前d留位費
無lu。學費好似$3100

別墅

我個女都收左下午班,不過,first choice係上午班,我都唔見左之前d 留位費,始終綠楊好過之前收左我個女個間。。但想請問大家,今年多唔多人報綠楊?因為面試當日阿女表現並不理想,我都打定輸數, 但都收左下午班!

男爵府

They accept my son in the morning class too.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

我個仔都收咗下午班, 不過要17号交$$, 下午班, 個時間真係吾多好, 但係其他學校就未知收吾收, 真係有d煩...

原帖由 mystellamoon 於 09-1-10 00:05 發表
我個女都收咗下午班, 唔知讀唔讀, 因等緊方方通知, 不過要一個月通知. 但綠楊17號前要註冊 :(

大宅

你地幾時收到通知架? 我連面試都未去喎. 唔知係咪因為0712細b嘅關係呢?

公爵府

之前交表時, 好似話細b要等3月時, 先再通知去IN !!

原帖由 bb1225 於 09-1-12 14:41 發表
你地幾時收到通知架? 我連面試都未去喎. 唔知係咪因為0712細b嘅關係呢?

別墅

My daughter is also accepted AM class. Not sure how many has applied, I just remember I have queued two hours for form submission last time.

公爵府

我吾知佢收幾多人, 不過, 我99話佢應該會收好多. (因吾多見佢reject人,除左細b外). 我估, 好既就收am, 一般就收pm ! 不過, 有無人可以話我知佢pm 係返幾點 ??

原帖由 bobo1314 於 09-1-10 09:59 發表
我個女都收左下午班,不過,first choice係上午班,我都唔見左之前d 留位費,始終綠楊好過之前收左我個女個間。。但想請問大家,今年多唔多人報綠楊?因為面試當日阿女表現並不理想,我都打定輸數, 但都收左下午班! ...

大宅

我收到信話waiting list, 我個係大仔, 可能表現唔好, 因為in 個日係個外籍miss同佢玩, 我個仔唔識聽, 淨係走黎走去, 不過我覺得in得好求其
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

我個仔嗰日in得好好, 全程聽miss指示去玩, 又識答colour同say thank you, 不過都只係收下午班. 所以決定讀芳芳, 始終上午好啲!

別墅

嘩!瞄媽, 你個b識得甘多嘢都係收下午?請問你個b係大仔還是細仔,我想confirm下係吳係細仔一定收下午班,
我無報方方,所以綠楊下午都要讀,本來青衣啓思收上午,都交埋留位費,但都係綠楊好d!

原帖由 喵媽 於 09-1-14 12:51 發表
我個仔嗰日in得好好, 全程聽miss指示去玩, 又識答colour同say thank you, 不過都只係收下午班. 所以決定讀芳芳, 始終上午好啲!

複式洋房

我阿仔都係大仔,當日表現不錯,但都入下午班。我想學校也想上下午班有平均的男女比例和不同月份出世的學生。我曾經聽過有幼稚園校長,表明不是看表現編上下午班,是按男女比例和抽籤方式選,在表上比你選擇上下午只是滿足家長;另外面試的目的是看看小朋友是否適合收讀。

宣傳單張話下午班的上課時間是1:30 - 4:30,我打算讓小朋友放學回家後小睡1-2小時,然後吃晚飯,玩一陣,再睡。應該ok吧?

別墅

醒目開學勳章

原帖由 yoyotte 於 09-1-14 17:39 發表
我阿仔都係大仔,當日表現不錯,但都入下午班。我想學校也想上下午班有平均的男女比例和不同月份出世的學生。我曾經聽過有幼稚園校長,表明不是看表現編上下午班,是按男女比例和抽籤方式選,在表上比你選擇上下午只是滿 ...

如果想轉上午班就要一早去註冊,因要攞轉上午班嘅籌,先到先得.

大宅

原帖由 bobo1314 於 09-1-14 15:32 發表
嘩!瞄媽, 你個b識得甘多嘢都係收下午?請問你個b係大仔還是細仔,我想confirm下係吳係細仔一定收下午班,
我無報方方,所以綠楊下午都要讀,本來青衣啓思收上午,都交埋留位費,但都係綠楊好d!

...

Hi, 我個仔係0703大仔黎架.

大宅

睇嚟, 而家都收生收到7788啦! 3月至IN, 都冇位都得

原帖由 Tabo63 於 09-1-12 15:46 發表
之前交表時, 好似話細b要等3月時, 先再通知去IN !!

大宅

今日註左冊啦!等通知轉唔轉到上午班.
Twins 媽咪

大宅

因為綠楊派下午班,所以今日冇去註冊, 好彩前幾日收到方方嘅信通知收咗上午班, 所以決定讀方方, 唔洗比綠楊留位費,再等佢通知轉唔轉到上午班.

首頁

尾頁

跳至