自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

請幫忙,客戶需出一份全英文的電郵給他,我上網番譯了,但又怕這樣出給客戶,不論不類,請幫忙看看是否O.K.

非常抱歉,如以每公斤,我司沒法做到,
1.因為此為大量貨物,我司需加工啤貨保證每片都是250 X 250MM的.
2.這麼大的數量是無法每片人手切的,加工中途是有耗損的
3.人工,紙箱,運費,包裝,這些都是成本

我番譯後
Was sorry, if by each kilogram Yuan, I takes charge of has no way to achieve,
1. because is the massive cargos for this reason, I take charge of must process the beer goods to guarantee that each piece is 250 X 250MM.
2. the such great quantity is unable each piece of manpower to cut, the processing midway has consumes
3. the man-power, the paper box, the transport expense, the packing, these are the costs

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

UP

大宅

d英文好嚇人, 千奇唔好send出街....

原帖由 acomcom88 於 09-3-5 13:09 發表
UP
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

14/5/2006: 3.30kg (birth)
14/6/2006: 4.34kg (1 month)
20/7/2006: 5.58kg (2 month)
25/8/2006: 6.41kg (3 month)
16/11/2006: 7.5kg (6 month)

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 carriechan 於 09-3-5 13:15 發表
d英文好嚇人, 千奇唔好send出街....

我是上網番譯的,都知道有D怪怪地,有無人可以幫幫手

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無心機慢慢改,大概如下都唔會太失禮既

We are very sorry that our company cannot offer the goods per kg, due to the following reasons:

1, The goods is in bulk, and our company have to seal the goods so that each piece is 250x250mm

2, for this quantity, we cannot cut it manually and cutting may cause damage and lost

3, the manpower and materials for packaging material may impose additional cost to our company.

We wish you may understand our situation, thank you.

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 eeb 於 09-3-5 13:24 發表

We are very sorry that our company cannot offer the goods per kg, due to the following reasons:

1, The goods is in bulk, and our company have to seal th ...

多謝,多謝 如果我無記錯,我跟過你學整紫雲膏的

水晶宮

唔係教/學,大家交流啫

(千祈唔好信網上翻譯,好恐怖... ...)

原帖由 acomcom88 於 09-3-5 13:26 發表

多謝,多謝 如果我無記錯,我跟過你學整紫雲膏的

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 eeb 於 09-3-5 13:32 發表
唔係教/學,大家交流啫

(千祈唔好信網上翻譯,好恐怖... ...)

紫雲膏原來對埋口好有幫助的,我最近抄左車

水晶宮

炒車咁大鑤,無破相哎嘛?

原帖由 acomcom88 於 09-3-5 13:38 發表

我最近抄左車

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 eeb 於 09-3-5 13:41 發表
炒車咁大鑤,無破相哎嘛?

自抄姐,人無咩事,就係因為唔想沖燈,(見到有相機),結果.......

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 eeb 於 09-3-5 13:24 發表

1, The goods is in bulk, and our company have to seal th ...

這三段可能會俾人感覺樓主公司係做得到, 只要加錢...樓主要留意!

水晶宮

唔會掛,都開忠明義話cannot offer... ...除非個客真係有主觀願望

原帖由 lyhv 於 09-3-5 13:47 發表

這三段可能會俾人感覺樓主公司係做得到, 只要加錢...樓主要留意!

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 lyhv 於 09-3-5 13:47 發表

謝謝 ,唉,依家D客下下都拿個底出黎,佢D價根本做不到

水晶宮

人無事就最緊要
(我都係見黃燈尾會想衝 XD)

原帖由 acomcom88 於 09-3-5 13:46 發表

自抄姐,人無咩事,就係因為唔想沖燈,(見到有相機),結果.......

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 acomcom88 於 09-3-5 13:51 發表

謝謝 ,唉,依家D客下下都拿個底出黎,佢D價根本做不到

做生意係咁...

首頁

尾頁

跳至