論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地返o左工, 有冇搵d親人上o黎幫手睇住o家? 冇又擔心, 如果有又唔知叫佢地上o黎幾耐, 唔通真係一早o黎坐到我放工返o黎o羊??!

大宅

我有叫我亞媽上黎! 不過, 當然啦, 唔會係由朝到晚坐係度. 要視乎佢啲時間, 有時半日, 有時幾個鐘. 主要係比個工人有啲"警惕"! 同埋亞媽可以帶小朋友出去行下.

原帖由 binbin仔 於 09-3-5 17:13 發表
你地返o左工, 有冇搵d親人上o黎幫手睇住o家? 冇又擔心, 如果有又唔知叫佢地上o黎幾耐, 唔通真係一早o黎坐到我放工返o黎o羊??!

侯爵府

好媽媽勳章

The same
原帖由 PearPear 於 09-3-5 17:48 發表
我有叫我亞媽上黎! 不過, 當然啦, 唔會係由朝到晚坐係度. 要視乎佢啲時間, 有時半日, 有時幾個鐘. 主要係比個工人有啲"警惕"! 同埋亞媽可以帶小朋友出去行下.

...
[img align=right][/img]

大宅

有,我地又真係好少留個囡單獨同工人一齊,必定有"女麻女麻"/婆婆/我地在...D老人家都幾辛苦ga,不過,佢地對個工人無信心,連俾工人湊BB上學(對面街)都有保留...

洋房

有架, 都是不放心!!

男爵府

裝 Cam.

珍珠宮

畀面勳章

我媽就早上至晚上係我家看住我個囡(係我屋企吃飯),什至係我屋企sleep

子爵府

你就好la...我99唔肯幫我湊, 我mami 就要湊阿哥個女...唯有請姐姐lor...真係好唔放心呀, 不過都會裝cam, 希望佢唔會蝦我bb lor..

原帖由 bb女女 於 09-3-5 20:57 發表
我媽就早上至晚上係我家看住我個囡(係我屋企吃飯),什至係我屋企sleep

侯爵府

原帖由 PearPear 於 09-3-5 17:48 發表

...

我都係呀
我之前都大安旨意架
但發現唔得囉
工人有恃無恐
湊我個仔去公園
實際係同佢d朋友social
所以麻麻同婆婆輪流上來
等個工人有個戒心都好

大宅

我算幸運‥62朝早黎‥我媽下晝黎‥兩個交更咁‥再加埋裝左CAM‥
講真‥始終工人都係外人‥真係好難信哂佢‥
[

洋房

yes, I ask my mom to come to my house for few hours, I don't want to give too much freedom in my house, but everytime if I have pm duty, she must ask me " Selina (my mom)will come today?" and I answer her " yes" loudly!!!

別墅

請問你地會鎖房門嗎??

子爵府

我諗我會呀~

原帖由 平果糖 於 09-3-6 01:44 發表
請問你地會鎖房門嗎??

珍珠宮

我媽都日日嚟, 有人睇住都偷懶, 無人睇住一定作反.

我唔喺度一定鎖房門.

男爵府

門冇鎖,但櫃筒有鎖.

大宅

一定要鎖啦,就算佢唔偷著我d衫,唔偷用我d名牌袋,唔偷用我d化妝品,我都驚佢訓我張大床啦,你方佢唔會呀!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我平日睇工人對阿仔的態度都ok,
而且阿仔都好痴工人, 所以冇咩擔心.

如果有親人耐唔耐來幫忙睇吓都好架,
我都想, 可惜我冇人幫忙,
因為自己媽媽成差不多80歲 + 住得遠,
又冇老爺奶奶幫忙 (老爺住係外國, 奶奶係天堂)

公爵府

得老爺退咗休, 一星期嚟2-3日, 主要都係有個人係到, 比個工人有戒心唔敢做咩嘢, 好過冇人睇。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

首頁

尾頁

跳至