想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

驗孕棒最快幾時先CHECK到有BB?唔該!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 gccc 於 09-3-5 13:12 發表
驗孕棒最快幾時先CHECK到有BB?唔該!

一般未黎 M 之日已可以check到. 有D 靈敏度高, 可以係排卵後第12日已可以 check 到.

祝 早孕.

民房

但我今日已經係排卵第15日仲未CHECK 到, 只係支紅D有粗淺紅色, 體溫持續個幾星期都係98.6- 98.8 左右, 好煩呀
原帖由 miffymiffy 於 09-3-5 13:26 發表

一般未黎 M 之日已可以check到. 有D 靈敏度高, 可以係排卵後第12日已可以 check 到.

祝 早孕.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 cececeliaaa 於 09-3-5 13:49 發表
但我今日已經係排卵第15日仲未CHECK 到, 只係支紅D有粗淺紅色, 體溫持續個幾星期都係98.6- 98.8 左右, 好煩呀

咁你呢 2日溫度分別係幾多? 或者睇多 1,2日先啦

男爵府

我D22已用曼仔CHECK到有
綠D係水印

瑪瑙宮

原帖由 vvvir 於 09-3-5 14:39 發表
我D22已用曼仔CHECK到有
綠D係水印

你係咪 週期 26日左右 ?

民房

呢幾日都係98.8

原帖由 miffymiffy 於 09-3-5 14:18 發表

咁你呢 2日溫度分別係幾多? 或者睇多 1,2日先啦

男爵府

原帖由 miffymiffy 於 09-3-5 16:21 發表

你係咪 週期 26日左右 ?

MIFFY~我收到了
但有少少被郵局摔到~~

我週期係26~28
今日睇左醫生
醫生仲好驚訝講:點解會咁快就CHECK到啊~重覆左3次~~HAHA~~~~

瑪瑙宮

原帖由 vvvir 於 09-3-5 17:18 發表

MIFFY~我收到了
但有少少被郵局摔到~~

我週期係26~28
今日睇左醫生
醫生仲好驚訝講:點解會咁快就CHECK到啊~重覆左3次~~HAHA~~~~

如果你 26日的話, 早 3-5 日測到都唔出奇丫~

妨且而家市面上賣D 驗孕棒都好靈感

男爵府

原帖由 miffymiffy 於 09-3-5 17:28 發表

如果你 26日的話, 早 3-5 日測到都唔出奇丫~

妨且而家市面上賣D 驗孕棒都好靈感

我都唔知啊
但覺得好好笑~~~HAHA

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 vvvir 於 09-3-5 17:49 發表

我都唔知啊
但覺得好好笑~~~HAHA

恭喜晒你咁快confirm呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

我應該今日嚟m, 但重未到, 咁我係咪可以買支曼仔嚟驗下呢, 如果真係bingo, 係咪而家都check到架喇

男爵府

原帖由 bebu123 於 09-3-5 18:19 發表

恭喜晒你咁快confirm呀

HELLO~
我媽咪已經買定中將湯
佢地聽日會到
到時再話比你聽~~~
P.S 如果妳要半盒都OK~~(12包)

男爵府

原帖由 HAPPY-BABY 於 09-3-5 18:21 發表
我應該今日嚟m, 但重未到, 咁我係咪可以買支曼仔嚟驗下呢, 如果真係bingo, 係咪而家都check到架喇

係啊
應該CHECK啊

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 vvvir 於 09-3-5 18:28 發表

HELLO~
我媽咪已經買定中將湯
佢地聽日會到
到時再話比你聽~~~
P.S 如果妳要半盒都OK~~(12包)

真係快手呀你~~
如果我今個cycle中左真係要請你飲茶~
我要晒都ok架~~
但要半盒都無問題~~你話事啦~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

但我用綠D無線喎, 紅D有好淺好淺既線, 咁即係點呀, 好心急呀

男爵府

我cycle係40日,day 36
我想問吓...用紅d好淡好淡的線
用綠d無線
今日用clearblue 幾個字後無線,但過了好耐,第二日早上,有一條好幼幼的線,好淺好淺,好似個印咁,都唔知係咪
但已過了一日才有,你地有冇試過咁

男爵府

可先用綠D仔CHECK住先, 唔使咁重皮嘛
原帖由 HAPPY-BABY 於 5-3-2009 18:21 發表

男爵府

有些人m前紅D會有水印淡線, clearblue放得太久的話, 它的顯示不需理會了, 或者再check2天
原帖由 ve111 於 5-3-2009 20:50 發表
用綠d無線
今日用clearblue 幾個字後無線,但過了好耐,第二日早上,有一條好幼幼的線,好淺好淺,好似個印咁,都唔知係咪
但已過了一日才有,你地有冇試過咁 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我試過,早上check clearblue 等咗3個字都無線,就繼續睡覺,睡醒又見到一條好淺好淺的線,仲以為有機,但過咗兩日就來M啦~~
原帖由 ve111 於 09-3-5 20:50 發表
用綠d無線
但已過了一日才有,你地有冇試過咁 ...

首頁

尾頁

跳至