自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

男爵府

人誰無過? 復出成功與否, 始終要靠Fans支持, Fans唔支持自然消失...相反覺得陳志雲角式好重要, 佢無時無刻都扶持乞人憎既後輩, 佢咁'勇'值得欣賞!

我覺得最衰就係阿倫, '殺'氣唔夠, 佢做o左會長咁耐, 藝人就麻煩多多..不如你幫幫手提供可以擋殺方法好過啦..

男爵府

我頭先特登捉個囡一齊睇電視, 乘機教佢吸毒同拍淫照既道理, 唔係發生o係偶像身上, 佢o地無咁入腦, 無咁警剔tim...

子爵府

原帖由 keroroee 於 09-3-5 20:15 發表
人誰無過? 復出成功與否, 始終要靠Fans支持, Fans唔支持自然消失...相反覺得陳志雲角式好重要, 佢無時無刻都扶持乞人憎既後輩, 佢咁'勇'值得欣賞!

我覺得最衰就係阿倫, '殺'氣唔夠, 佢做o左會長咁耐, 藝人 ...

算吧啦,佢地都收埋自己1年la,比條路人行囉!
以前的事都係信錯人,都係驚無左自己的最愛,講真佢地都係影比自己睇,係佢私人喜好,無話邊個唔岩,只不過佢地d相比人公開左:周圍d人討論佢地。

http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

人地復出關教壞細路咩事? d 細路唔係自己亞ba亞ma教既咩?

我只係覺得,你唔鍾意佢地,你可以唔睇佢地..
做得家長連容人之心都無...點教小朋友呀?!

若果(將心比己),你個小朋友做錯事比人杯葛,指住黎罵,仲要千夫所指咁點?! 你會唔會叫人比個機會自己個小朋友原諒佢呢...?!

複式洋房

你不如以後不看報紙﹑電視﹑不聽RADIO 好過啦, 呢幾日個個有頭有面的人都支持佢地O架。

發 哥 讚 張 芝 勇 敢 周 潤 發 則 說 : 「 有 睇 張 芝 個 訪 問 , 非 常 勇 敢 承 認 自 己 錯 , 唔 簡 單 , 我 支 持 佢 。 」 對 於 阿 嬌 應 否 也 站 出 來 ? 發 哥 說 : 「 如 果 有 咁 勇氣 去 承 認 , why not ? 過 到 個 關 口 就 條 條 大 路 通 羅 馬 。 」 問 他 會 否 覺 得 陳 冠 希 須親口 向 受 影 響 女 星 致 歉 ? 他 說 : 「 睇 佢 自 己 造 化 , 但 講 句 對 唔 住 都 唔 係 好 難 堪 , 橫掂都 講 得 , 應 該 打 個 電 話 say sorry 。 」

發哥你一句頂好多句。

複式洋房

梁思浩支持柏芝

唔係成日聽瘋SHOW, 多謝有人提話今日思浩講柏芝支持佢, 所以找出來聽下。

瘋SHOW 快活人02/3/2009
http://www.rthk.org.hk/rthk/radio2/crazyandhappy/20090302.html

思浩講得好! WELL DONE!

男爵府

發哥講起say sorry, 我都要同版主bktcc講聲SORRY, 希望妳能原諒我早前坦率既言論...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

教壞細路?!
你可以家長指引架嘛!
細路大大吓難免接觸好多野,
係你估都估唔到咁快呀!
做家長點可只怪人教壞你個仔,
你無責任教你自己既仔女嗎?
一味上網鬧,唔見得有成效,
不如留番d時間同個仔傾計好過。

男爵府

原帖由 gogoblue 於 09-3-5 20:43 發表
人地復出關教壞細路咩事? d 細路唔係自己亞ba亞ma教既咩?

若果(將心比己),你個小朋友做錯事比人杯葛,指住黎罵,仲要千夫所指 ...

100% agree
上年淫照出街後 , 我都有講過亞gill扮天真扮傻 & PG就更加唔洗講啦 , 但一年後既今日 , 我又覺得其實都可以體諒佢地 , 事實上D相並唔係佢地自願放上網比人睇 , 只不過佢地係藝人 , 事發後所講所做都唔係佢地話事。

加上呢年自己做左人地媽咪 , 就覺得"如果將來自己個囡做錯事 , 係咪要即刻判自己個囡死罪 , 唔再認佢做囡呢?" ,咁人地有亞媽生 , 人地亞媽都會心痛個囡。

更何況gill & pg唔需要我地原諒 , 佢地根本冇傷害過我地D咩 ? 藝人既野我覺得唔需要上心 , 有時間我會關心下自己既家庭&事業。

珍珠宮

口多講句,
既然唔想有人、機構幫阿嬌復出造勢,
咁開呢個post出黎唔係有點兒那個嗎?
基本上任何關於佢o既posts (正面又好, 負面又好)都會製造voice架勒, 咁味變相幫緊張嬌造勢囉
(亦即係話, 我呢個回覆係如出一徹 )

水晶宮

原帖由 gogoblue 於 09-3-5 20:43 發表

若果(將心比己),你個小朋友做錯事比人杯葛,指住黎罵,仲要千夫所指 ...

同意.無人夠膽話自己成段人生當中一件錯事都無做過囉!拍裸照吸毒唔係淨係呢D至叫做錯,錯無分大小,係錯就係錯,唔能夠走黎五十步笑百步.

教小朋友無錯係要教佢地認清對錯,邊D事做得邊D事唔可以做,但同時教佢地懂得原諒人有包容之心更為重要,如果呢個世上個個都自己走黎做判官,人地做錯少少野或者做咗D野唔合自己心意,就要趕絕人地,我諗呢個社會仲亂仲多仇恨囉!小學時老師都會教以德報怨,無理由連呢D小學生既野,大人都唔識得去做去實行.

唔鐘意一個人,呢D無疑係個人既感受,係無得控制到,但言行係可以自制係可以選擇做定唔做囉.你唔鐘意嗰個明星,你可以選擇唔睇佢唔買佢D產品,但開埋topic叫埋其他唔相關既人去抵制佢地,呢D咪係多餘囉!唔止OVER咁簡單.

你怕呢D明星會教壞細路既,你咪唔好開電視俾佢地睇囉,佢地會好容易接觸到呢D事情,要教佢地,點解唔身教咗先呢?查實呢D可以做下反面教材,拎住份報紙,同仔女坐低一齊討論去傾,俾番個道理同正確道德觀念俾佢地,等佢地明白做嚴重性,咁樣唔係仲好咩?

複式洋房

做得人呀媽呀爸, 點解心地咁差?

水晶宮

我唔明, 做咩要咬住佢地唔放 ? 復唔復出, 唔係話有人幫佢做勢就會有人一定要睇, 有人欣賞, 你唔care 佢, 無人理佢自然會收埋, 自然淘汰, 何必動氣要杯葛又post message

正如晚晚開電視都會見到陳志雲, 佢出鏡率奇高, TVB 幫佢做勢 ? 咁你會唔會鍾意陳志雲呢 ? SORRY, 我唔會囉

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 ICYGREY 於 09-3-5 22:15 發表
做得人呀媽呀爸, 點解心地咁差?

呢件事上睇到世態炎涼, 人情如紙薄!

男爵府

咁你未吾好睇佢地lor

大宅

Agreed ! If they were your daughters or girl friends, what do you think ?

Actually, both them are the prettiest in Hong kong amusement.

原帖由 上校車 於 09-3-5 22:18 發表
我唔明, 做咩要咬住佢地唔放 ?

珍珠宮

原帖由 BABYQOO 於 09-3-5 22:31 發表
咁你未吾好睇佢地lor

the best reply i see today

洋房

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-3-5 21:59 發表

同意.無人夠膽話自己成段人生當中一件錯事都無做過囉!拍裸照吸毒唔係淨係呢D至叫做錯,錯無分大小,係錯就係錯,唔能夠走黎五十步笑百步.

教小朋友無錯係要教佢地認清對錯,邊D事做得邊D事唔可以做,但同時教佢地懂得 ...

同意。

我都覺得這個網站戾氣太重了(尤其對女藝人)

一個女仔一時耳仔軟(所謂的天真),比男方哄拍下私人的身體相,卻被無恥的人偷相兼發報。

其實個女仔才是受害人,佢都唔想其他人看那些相。但很多人又要看,看完又要罵,還要用些下流的說話形容人家的身體。

她要受多少壓力,換轉其他人都可能抵不住自殺,消極地生活。既然事主經一年的時間慢慢康後,重新有勇氣投入工作,為何不給她機會?

如果不想她,不看就可以了。 但沒有必要因為那些流出相片(他人成年人的私生活),便要趕絕人,置人於死,不給機會,連訪問時哭泣也不可以? 受了這麼大的打擊會流哭是錯嗎,有罪嗎?

點解唔可以寬容點,體諒包容佢地(大家都係女人), 事實上唔係佢地自願,亦不想將D相比給人看。

別墅

離晒譜, 鮑魚上飯局單野響TVB新聞出現,真係有冇攪錯呀.

首頁
12345...8

尾頁

跳至