烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企人鐘意用新鮮牛肉打邊爐,所以經常四出尋找,但始終未能搵倒真正滿意,請大家報下料.

大宅

荃灣楊屋道街市兆記

2月初同d frd 買左7斤半打邊爐, 手切肥牛 $160一斤, 好貴, 不過好好食

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

依檔我幫襯左佢過十年.大哥成既手切牛頸"隻"超正.刀功一流.切得仲薄過用機. .
仲可以打電話去訂.叫佢切定先.去到就唔使等喇
原帖由 Edgar媽 於 09-3-5 17:01 發表
荃灣楊屋道街市兆記

2月初同d frd 買左7斤半打邊爐, 手切肥牛 $160一斤, 好貴, 不過好好食

男爵府

有間三昌都ok

大宅

可否比個電話我,pm me please.

原帖由 sandy816 於 09-3-5 21:38 發表
依檔我幫襯左佢過十年.大哥成既手切牛頸"隻"超正.刀功一流.切得仲薄過用機. .

大宅

where?

原帖由 dodo199906 於 09-3-5 23:53 發表
有間三昌都ok

複式洋房

原帖由 sandy816 於 09-3-5 21:38 發表

Please pm tel. no. to me, thanks!

別墅

將軍澳新都城二期街街市牛肉檔。又平又正,好有牛味!有美國肥牛,又有手切肥牛!

別墅

重有你試下去凍肉公司買D靚、雪花嘅安格司肥牛扒/條,跟住切粒去打邊爐,好食到你唔信呀!大約HK$80.00/磅啦!

大宅

yes ar...我個frd都係打電話訂定先, 上次訂左9斤, 最後因為人少左只係要7斤半, 佢好好咁幫我地賣左o個斤半出去, 唔洗我地夾硬要

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

梗係啦.佢跟本都唔驚賣唔去
原帖由 Edgar媽 於 09-3-6 14:35 發表
yes ar...我個frd都係打電話訂定先, 上次訂左9斤, 最後因為人少左只係要7斤半, 佢好好咁幫我地賣左o個斤半出去, 唔洗我地夾硬要

大宅

Sandy816,

Thank you for your pm.

別墅

好媽媽勳章

Edgar,

你係米講楊屋道街市 2 樓個間,每逢打邊爐日子,都見佢個度好多好多人,因我老公唔食牛,所以淨係試過佢的牛丸,嘩,好味都沒得頂,好有牛味 ga

原帖由 Edgar媽 於 09-3-5 17:01 發表
荃灣楊屋道街市兆記

複式洋房

我想知係唔係响楊屋道街市裏面
外面條街都好多肉檔

大宅

yes ar... there are two at 2 樓, one of them is 兆記

原帖由 蘇師奶 於 09-3-8 01:05 發表
Edgar,

你係米講楊屋道街市 2 樓個間,每逢打邊爐日子,都見佢個度好多好多人,因我老公唔食牛,所以淨係試過佢的牛丸,嘩,好味都沒得頂,好有牛味 ga

...

首頁

尾頁

跳至