夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

大約响1月中我已經懷疑c6响出面識咗第二個,之後經過一段時間嘅觀察比我發現個女人原來係佢同事仲要大佢8-9年.因為我就生BB所以D朋友都叫我為身體著想忍住先,到生完BB先解決.但我忍到2月份有一晚終於忍唔住同佢嘈,佢初時唔認,仲話我唔信佢叫我走,之後我換晒衫佢叫我唔好走.咁我叫佢一係撿我&BB一係撿果個女人,佢話同個女人只係一時悶玩下.於是我比機會佢. 但情人節果晚佢借D意同個女人出去,我知直到依家佢地都有keep住情侶關係,而且c6仲有一日第朝7點幾返(佢話去唱k)前日就第朝9點幾先返(佢話個friend叫佢返大陸睇波)2次都關咗電話.
佢比我感覺係同果個女人係認真,但唔會唔要我&BB,想2邊都拖,真係好自私,所以我依家都唔知自己可以點........

大宅

其實你已經有答案

複式洋房

"佢比我感覺係同果個女人係認真,但唔會唔要我&BB,想2邊都拖,真係好自私"

Yes, the decision is on YOU!
But first, think of yourself and your baby! Take care !!
He doesn't deserve your love and care for the moment!

洋房

其實佢放低左你同BB
出左去過夜,
你真係有心理準備

大宅

你屋企幫到你嗎 (生活上!)
如可以!
你快點走啦!!
因為生bb已經好辛苦, 你老公明知道你有咗都咁對你mouth:
佢愛你都有限

洋房

你有bb, 他也這樣狠心拋下你們, 太自私了~~~~~~
你都講他和那女人認真, 那他想怎樣? 享齊人之福? 離譜~~~
你千萬不要讓他拖住走~~~越拖得久, 他倆越過份或過火, 到時你仲慘~~~
你要為你及bb設想~~~

大宅

如果經濟許可我覺得你可以離開佢! 因為佢係黎個咁既時間有第三者, 佢根本無尊重過你同bb, 我寧願同bb活得比佢好, 好過明知佢咁做仲要忍!!!!到時bb出左世亦只會係你抱住bb一齊唔開心, 如果分開可能會好傷心好難過一段日子, 但係如果比佢一直拖你, 你只會一直活係唔開心既日子. 如果佢係要個女人而放棄你同bb, 咁黎個男人要黎做咩.:-(

民房

其實lee個幾月我自己都好掙扎,心裹諗:既然佢响我最需要人關心時造出d賤格既野,佢都唔愛我喇,乾脆離開佢算. 但如果我真係咁做右會覺得BB好慘,一出世就响單親家庭長大.....

複式洋房

我都有試過好似你咁既情況,當時我個女仲未滿月....我c6剛轉左份新工,係做快餐店,起初都覺得有古怪,佢放工番黎連我兩個都唔想望一眼,個女半夜cry佢就話我唔識湊女攪到佢無得訓覺,後來我無意之間發現左佢個電話有個sms,入面打住5201314,我問佢係邊個,佢話係sd錯...之後我見到佢有成日打電話俾果個所謂sd錯sms既人,我133打去,原來係女黎既,我之後就問我c6,佢都係唔認....第二日我屋企電話響,原來係個女人竟然打黎搵我c6,我問佢係邊個,佢話係佢條女,仲話係我c6主動溝佢,原來條女係我c6既同事...之後我好激動咁叫我亞媽同老豆入黎接左我同個女走....搬左去我亞姨道住左1個多月,期間我c6有打俾我,叫我番去,又話已經無再同個女人一齊...之後仲轉埋工...最後我都搬左番去,佢對我同個女都好左..直到而家,佢都無再發生過同樣既事...我覺得好多男人都會當老婆生仔前幾個月同生左之後幾個月攪攪震,唔知係咪果幾個月無得dodo所以會身痕呢...
我好明白你而家既心情,你屋企人有無地方可以俾你住?搬開一排睇下佢究竟想攪咩?如果無都係無動於衷既我唸你都要打算一下以後既生活....

男爵府

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-4 20:22 發表
其實lee個幾月我自己都好掙扎,心裹諗:既然佢响我最需要人關心時造出d賤格既野,佢都唔愛我喇,乾脆離開佢算. 但如果我真係咁做右會覺得BB好慘,一出世就响單親家庭長大..... ...
到時bb出咗世佢一路一路大佢就會識得問點解daddy成日都唔返嚟....到時你仲比而家難受好多好多...離開佢初頭係會好辛苦,但辛苦一時好過辛苦一世呀,知嘛~~

民房

原帖由 yojo 於 09-3-4 20:24 發表
我都有試過好似你咁既情況,當時我個女仲未滿月....我c6剛轉左份新工,係做快餐店,起初都覺得有古怪,佢放工番黎連我兩個都唔想望一眼,個女半夜cry佢就話我唔識湊女攪到佢無得訓覺,後來我無意之間發現左佢個電話有個sms ...

我都有諗過搬反屋企,但佢表面上造到關心我&BB,而Lee件 佢家姐&我一兩個朋友都知,佢地都叫我等BB出世後睇下佢有無改變先再行下一步

複式洋房

咁你好好休息下,你預產期係幾時呀?係仔定女?

水晶宮

原帖由 rainchan 於 09-3-4 19:29 發表
其實佢放低左你同BB
出左去過夜,
你真係有心理準備

民房

原帖由 yojo 於 09-3-4 20:54 發表
咁你好好休息下,你預產期係幾時呀?係仔定女?

今個月底,係囡囡呀!!

水晶宮

樓主:
不要那麼快下決定離開與否,亦不須在此刻去想原諒與否的問題。你先問自己是否仍愛他,他除了今次那麼傷害你,他是否有其他值得你去愛他的特質。然後邊等BB出世時以及BB出世後,有精神和時間就去看完以下這個網站的文章,它定能帶給你啟示和幫助你去面對及處理。
http://mypaper.pchome.com.tw/news/chiuhsien/3/1311613774/20081225171948/
時機到的那一天,你自然有答案知道自己想怎樣的。
祝福你!

子爵府

好媽媽勳章

現階段你最緊要保重身體,待bb出世,再作打算!
e個咁0既人,值唔值得你留底,你心裡面應該有答案,
樓上bk媽都講得好有道理,正面去解決問題才是上策,
原諒佢,佢又係會真心恢改..你又是否會忘記他的過錯,找個好時機,給予時間大家平心靜氣傾談下..

單親唔係問題,最重要提供一個健康良好環境予bb成長,
你還有愛你的家人、關心你的朋友,有很多人會支持你!

請保重!

複式洋房

原帖由 unhappy媽咪 於 09-3-4 08:57 PM 發表

今個月底,係囡囡呀!!

你唔好唸太多,總之要多多保重,知嗎?生bb真係好辛苦架,你執左要入院既野未呀?唔好想太多了,希望你生個肥肥白白的bb^^

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

畀面勳章

你屋企支持你嗎?執野返外家住到坐完月先算,靜觀其變,一來有人照顧你,二來等你c6知道你唔會容忍佢甘樣,睇下佢想點。

如果繼續咁落去,例如你生完,c6仍然出外過夜,到時我驚你會抑鬱。

首頁
12345...7

尾頁

跳至