自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

互 聯 網 社 群 對 鍾 欣 桐 訪 問 預 告 片 一 面 倒 表 示 反 感 , 情 況 就 如 一 年 多 前 阿 嬌 以 「 天 真 論 」 回 應 淫 照 事 件 一 樣 , 網 民 認 為 她 接 受 《 志 雲 飯 局 》 訪 問 博 復 出 是 「 虛 偽 、 扮 可 憐 」 , 只 有 小 部 份 阿 嬌 支 持 者 持 正 面 態 度 。

訪 問 預 告 片 播 出 後 , 網 上 討 論 區 熱 烈 回 應 事 件 。 一 名 網 民 說 : 「 擘 大 眼 講 大 話 , 扮 可 憐 , 又 出 喊 呢 幾 招 ? 」 另 一 名 網 民 表 示 : 「 我 真 係 想 問 佢 點 解 咁 想 復 出 , 係 唔 係 真 係 咁 想 搵 錢 。 」

發 起 向 廣 管 局 投 訴
不 少 網 民 亦 針 對 無 新 聞 時 段 播 出 《 志 雲 飯 局 》 廣 告 : 「 今 次 做 得 太 過 , 亦 太 過 核 突 , 令 無 新 聞 的 認 受 性 打 了 折 扣 。 」 更 有 網 民 發 起 向 廣 管 局 投 訴 無 新 聞 部 。

記 者 昨 晚 在 旺 角 進 行 街 訪 , 市 民 反 應 較 為 正 面 。 其 中 徐 小 姐 表 示 : 「 都 唔 係 佢 問 題 , 唔 係 佢 錯 , 但 再 出 番 負 面 聲 音 一 定 有 , 所 以 我 唔 太 睇 好 佢 前 景 。 」 伍 小 姐 則 認 為 最 錯 是 發 放 淫 照 的 人 , 但 她 認 為 鍾 欣 桐 復 出 成 績 定 比 以 前 遜 色 。

鍾 欣 桐 的 經 理 人 霍 汶 希 亦 知 道 阿 嬌 未 來 的 道 路 困 難 重 重 , 她 表 示 , 明 白 會 有 支 持 及 不 支 持 阿 嬌 的 聲 音 , 但 她 相 信 阿 嬌 會 以 積 極 工 作 態 度 爭 取 別 人 認 同 , 希 望 不 喜 歡 她 的 人 都 能 接 納 她 。 阿 嬌 的 Twins 拍 檔 蔡 卓 妍 ( 阿 Sa ) 亦 表 示 , 阿 嬌 願 意 面 對 群 眾 值 得 支 持 : 「 碰 到 考 驗 唔 應 該 逃 避 或 者 放 棄 自 己 , 積 極 接 受 呢 種 態 度 先 係 。 」
本 報 記 者

男爵府

飯局祇是一個節目專訪,又唔係突發新聞,無線新聞點解要播飯局片段,真的匪夷所思,簡直令新聞台格大大減低,地位何存呢!

係咪有人卑壓力新聞部呀,無左編採自主呀!否則那些所謂的新聞專業人員,請好好檢討自己的專業操守,維持高質素製作吧!

子爵府

搵食.....而家難搵食嗎....

唔做先唔通等無人睇先做....

當然唔好放係新聞時間....

應該唔係太多人想睇.....

民房

其實佢都搵到好多啦. 唔洗再出黎做架. 可必呢?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得無記真係好過份,我想睇既係時事,唔係娛樂圈既事,佢要賣廣告,好似放錯左時間,而且我對天真嬌無興趣

咁樣做,令到我更加討厭天真嬌

水晶宮

好媽媽勳章

我同都同意,
有乜理由新聞播佢既訪問架:;pppp:
尋晚已經播,點知今朝都仲播

男爵府

我相信是有人干預新聞自由,強制播出。

否則,我真的對無線新聞專業人員大失所望喇,簡直是impossible。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

新閒又播,報紙又頭條洗唔洗呀!咩事都要炒作都咁大.連之前比便利影換衫咩都要較大佢. 英皇手法.

水晶宮

TVB 把阿嬌的防問在新聞播,真係好失策,好失敗,把 TVB 新聞整到 cheap 哂,失晒公信力,邊個諗d屎橋出來呀???

係唔係你呀??? 塵 G won???? 真係好失望!!! 阿嬌真係多得你唔少,又多一 個負面的消息!

PS 我本身對阿嬌係中立的。

別墅

我唸今次唔係要我哋比一個機會阿嬌,而係要阿嬌姐你比個機會我哋,唔好再出嚟啦,放過我哋啦....唔該....

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我諗佢都唔想出黎再見人既,
但佢簽左長命約,你估佢公司會放過佢嗎?
身不由己....可以點?

原帖由 傻婆媽咪^^ 於 09-3-6 10:33 發表
其實佢都搵到好多啦. 唔洗再出黎做架. 可必呢?

男爵府

今天又入埋你數,陳生真係拿屎上身喇!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都係甘話 ..... 英 x 公司 , 除左佢地孖妹 + 早兒姐
真係叫搵到 .... 要抽 commission 都係夠佢地幾件
架咋

其他個 d 真係無咩搵 $$ 能力 , 出下 show
增加下名氣甘姐 !!

原帖由 麟媽媽 於 09-3-6 10:56 發表

侯爵府

原帖由 kitty0502 於 09-3-6 10:36 發表
我同都同意,
有乜理由新聞播佢既訪問架:;pppp:
尋晚已經播,點知今朝都仲播

唔係化???

男爵府

原帖由 kitkitlo 於 09-3-6 10:43 發表
新閒又播,報紙又頭條洗唔洗呀!

Yes, very disgusting!! How come it is the headline of many newspaper today?? What "news" is it? It was already one year ago!!

There are so many good singers and artists better than her!

大宅

原帖由 麟媽媽 於 09-3-6 10:56 發表

如果佢真係唔想出嚟見人, 大可以毀約, 如果比人告賠錢, 大可申請破產.
如果破產四年後. 佢想再出嚟, 我會重新尊重佢.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至