夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

你地有小朋友嗎?

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

很多兩公婆及情人相處耐都會這樣的,
不要太重視情趣, 明顯你們熱愛期已過,
現在是相處時期! 你選任何一個男人都會是這樣的 !

現在當給大家一些空間, 然後再看有沒有太大轉變,
包括好及不好...如果自己仍接受不到, 便在大家心情好時妳講一次妳的要求, 希望對方明白!

原帖由 cincin_ko 於 09-3-6 10:46 發表
加上當我唔開心時, 我就會忍唔住對住佢哭, 跟住佢唔會好 似以前咁抱著我, 氹我, 只係用好厭煩的聲音同我講: “又做乜呀?我又做錯乜呀?有乜唔開心呀?”,有時如果我講左少少,佢就會用好負氣的語調說“對唔住lor, 咁我以後 ...

複式洋房

以後有乜唔開心,最好都係唔好講,連哭都要呢埋哭,唔好在他面前哭,大家講都係講一些表面野算了

妳暫時不要常哭, 免得他覺得你煩, 有時做女人在適當時候是要堅強一點(辦都要!)!

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

原帖由 cincin_ko 於 09-3-6 11:17 發表

今晚佢原本話同同事celebrate b day, 平時會帶埋我, 今日, 我想同佢講唔去.

我提議 : 如果他叫你去, 你要照出席(一來可順便拉近距離, 二來如果你不去, 下次他可不叫你出席...), 如果他不叫你, 你就不要去, 然後留番個藉口明天問他原因為什麼不叫你去, 看他什樣回復 !

伯爵府

如果你今晚唔去, 佢會覺得你係度發脾氣囉.
既然以前可以係1,2小時和解, 咁點解今次唔可以呢?
試下關心佢做咩唔開心, 了解清楚先啦.
女人唔好成日發脾氣同喊, 男人比較唔like的.

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

My case is similar....
I feel tired too

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我想問下呢種咁冷淡的情況係幾時出現? 應該唔會突然間由好親蜜變成咁架? 所以可能彼此結婚時間耐咗, 好多嘢變得理所當然, 理所當然以為大家放工返屋企係休息, 理所當然認為對方會明白自己, 理所當然覺得感情唔洗培養或維繫, 好多夫婦都係咁, 有咗小朋友後, 大家的焦點會去咗小朋友度, 情況可能仲差, 所以我覺得而家應該hold住生小朋友的計畫, 兩夫婦搞好彼此的關係先

我同意其他sis的講法, 唔好成日埋怨或指責佢, 更加唔好動不動就喊, 當你有不滿時, 唔好係自己氣上心頭時講, 等佢得閒, 有心情時講, 否則佢覺得你煩, 就會求其應你一句就算, 而且講時的語氣一定要平和, 唔好有怨氣, 令佢知你係想解決件事, 唔係發泄, 同埋俾佢知你好緊張段婚姻, 想同佢平心靜氣傾, 睇下會唔會好啲

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章

i'm also afraid similar case would happen on me and my bf one day.....

大宅

cincin_ko:

你有無試過製造啲驚喜或浪漫嘢比佢, 等佢有番啲戀愛的感覺呀? 婚姻係需要經營, 佢唔做咪你做囉

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

cincin_ko:

你係佢老婆, 實知佢鍾意啲乜, 唔鍾意啲乜, 你咪投其所好囉, 如果佢鍾意吃住家飯, 你咪間唔中整餐好嘢佢吃, 如果佢鍾意睇戲, 你咪主動約佢睇戲, 買埋飛嗰隻, 最簡單, 搵晚著得性感啲, 主動引下佢, 啲男人多數好受

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

原帖由 cincin_ko 於 09-3-6 12:19 發表

明白, 可能過了這幾天, 等我心情如果可以平服一點時,我會試下..

不過真係好唔開心. 係咪屋企的女人對得多就會厭, ? 連眼淚也是討厭.

男人或女人都會 "m" 到.
學bk媽媽話齋, 自己制造浪漫, 投其所好.
當個男人有壓力時, 你做咩都會覺得煩, 等佢心情平伏d, 同佢傾上計, 俾佢感受下 "家" 既感覺.
你做得到的. 支持你!!!!

首頁

尾頁

跳至