單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

我囡囡舊牙未甩,新牙就在側邊生出來.可能要拔舊牙.私家诊所好貴,唔知政府诊所有冇得看?

男爵府

畀面勳章

我個仔都係, 去過一間 - 嘩!!一只牙刷300.00 - (一次過2只牙) = $600.00

後來,我媽媽叫我去返我之前個牙醫度 - $100/只 - 唉!!早知xxx唔洗4圍摸!!

牙醫資料: 奚龍生醫生 - tel:2381 2812
地點: 在太子 or 白田:;pppp:

民房

Shirley,
Many thank!

男爵府

畀面勳章

唔洗客氣!!

男爵府

原帖由 SHIRLEYLAM330 於 09-3-6 12:06 發表
牙醫資料: 奚龍生醫生 - tel:2381 2812
地點: 在太子 or 白田:;pppp:

你所指的牙醫是便宜還是貴的?

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

香港醫藥援助會(流動牙科服務)
http://www.projectconcern.org.hk/program/channel.php?topicID=128&topicName=%ACy%B0%CA%A4%FA%AC%EC%AAA%B0%C8&&channelID=11&channelName=%AAA%B0%C8%A4%B6%B2%D0

超平, 我6歲囡囡去杜牙根都係total$3xx
拔乳齒好似$80/隻

別墅

你個情況同我個仔一樣呀~佢又係未甩隻門牙~但後面出緊隻新牙呀~但好彩尋日甩左喇~其實隻新牙出係會慢慢頂甩隻牙咖~
所以你唔使驚住~

大宅

其實你可以試下早d去菲臘牙科診所排隊
睇下佢幫唔幫你剝
每次剩比45元診症費用架咋

不過第一次新症睇就要7點幾去到上環個邊排隊

子爵府

BK Milk勳章

呀......我個仔剛剛杜左牙根,要一千大元呀

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 candy_kiki2005 於 09-3-7 00:18 發表
香港醫藥援助會(流動牙科服務)
http://www.projectconcern.org.hk/program/channel.php?topicID=128&topicName=%ACy%B0%CA%A4%FA%AC%EC%AAA%B0%C8&&channelID=11&channelName=%AAA%B0%C8%A4%B6%B2%D0

超平, 我6歲囡 ...

如果大人去又得唔得?
洗唔洗登記左先?
thank

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

原帖由 joeyjoeycc 於 09-3-12 01:34 發表

如果大人去又得唔得?
洗唔洗登記左先?
thank

大人去都得, 價錢當然貴少少, 但一定平過出面d牙醫診所.
你去到排隊登記就有得睇(記住早少少去排隊,因為都好多人睇牙). 仲有記住帶身份證 / 出世紙.

複式洋房

原帖由 hiuhiues 於 09-3-10 18:49 發表
其實你可以試下早d去菲臘牙科診所排隊
睇下佢幫唔幫你剝
每次剩比45元診症費用架咋

不過第一次新症睇就要7點幾去到上環個邊排隊

其實唔駛諗菲臘啦,因為呢類牙,佢會叫你自己出去搵私家剝(因為佢只剝d碎左既牙架)

別墅

出牙問題請睇以下網址

http://www.toothclub.gov.hk/chi/pnc/pnc_2_1_2_3.html#start

首頁

尾頁

跳至