跳至

首頁

尾頁

大宅

2009年8月元朗英藝N1國際班同學仔報到

別墅

My BB is successfully apply the N1 int'l class at the coming 8/2009. However, some topics in this web find some bad comment in this school, therefore, still under considering!

(E.g. change teacher, administrative inefficiency)

大宅

已報名

雖然好多人都話成日轉老師,但係元朗又冇太多n1班選擇,間學校環境都好好,當比仔仔實習一下..

男爵府

My smaller son will go N1 International Class (full-day) this Aug too! My elder son is also studying K2 there, so far so good, he enjoys the school life very much. Regarding teachers, admin....it's common in every school I think and they dont have serious problem I guess so I am still satisfied with them still.

大宅

我也報了. 亦正考慮中!

我也很想知道行政亂是什麼一會事? 有經歷過的家長可否具體說出那裡出現問題.

大宅

HIHI, 我囝囝都係報左8月入n1國際班,多多指教!我囝囝而家起英藝上緊playgroup的, 本來佢3月夠2歲就冇得番playgroup,先先諗住插班,但校長話插班會當佢舊生冇得陪佢適應,所以都係決定8月先入。之後我就同校長講我唔插班, 8月先入學。本來我諗住去搵過第2間playgroup玩住先等8月開學,但校長話唔想我囝囝停幾個月8月又由頭適應,佢比我囝囝可以玩到8月。haha, 唔駛再煩playgrou既野luo
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

hello

hi, 你仔仔幾大 ? 講野未呀 ? 唉,我個仔而家2yro
又唔講野,又怕陌生,返學肯定有排喊...

原帖由 lovelyfrog 於 09-3-6 09:46 發表
HIHI, 我囝囝都係報左8月入n1國際班,多多指教!我囝囝而家起英藝上緊playgroup的, 本來佢3月夠2歲就冇得番playgroup,先先諗住插班,但校長話插班會當佢舊生冇得陪佢適應,所以都係決定8月先入。之後我就同校長講我唔插班, 8 ...

大宅

i agree

I Agree****

原帖由 niklaus903 於 09-3-5 22:55 發表

My smaller son will go N1 International Class (full-day) this Aug too! My elder son is also studying K2 there, so far so good, he enjoys the school life very much. Regarding teachers, admin.. ...

大宅

原帖由 bb217 於 09-3-6 12:20 PM 發表
hi, 你仔仔幾大 ? 講野未呀 ? 唉,我個仔而家2yro
又唔講野,又怕陌生,返學肯定有排喊...

我仔仔今個月2歲,識講少少,但成日懶得講。每次應人都係"唔唔"就算,真係想要先會出聲。我個仔都好痴身架,我都好驚佢會喊 ,所以諗住佢開學時請假陪陪佢
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

我仔仔2月17日剛剛2歲,識講好少多數單字,一樣好懶講野。我個仔都好痴身架,肯定有排喊 ,不過諗住佢開學時多數搵公公陪陪佢,因為亞仔比較痴公公多d..

大宅

我仔仔2月新入左n1 -主流班..可以分享下我我經歷︰
頭幾日,可以陪,無哭過, 好似playgroup咁..
之後,小朋友獨自返1hr -- 回去接佢地時,見到佢地個個都crying, 仲哭得好勁...哈哈哈..
之後, 返學就即刻病左3日..流感呀..慘.
接住2-3weeks,每到校門都想cry咁樣...每日都要miss 抱佢上去..
但到左3月, 佢自己上樓梯..
發現, 返左學, 佢係真係學識好多野...

我之前都係返playgroup, 我估大家都相識呀..我仔仔叫晞晞呀...

別墅

原帖由 bb217 於 09-3-6 14:20 發表
我仔仔2月17日剛剛2歲,識講好少多數單字,一樣好懶講野。我個仔都好痴身架,肯定有排喊 ,不過諗住佢開學時多數搵公公陪陪佢,因為亞仔比較痴公公多d.. ...

OH, my BB is older than your BB 1 day only at 16/2. 說話方面都很多嘢講和唱ABC song等。

大宅

hello, 我仔仔叫卓卓呀,請多多指教 咁請問你對呢間學校有咩感想 ? 而家仲鍾唔鍾意返學呀?

原帖由 laiyee888 於 09-3-6 18:06 發表
我仔仔2月新入左n1 -主流班..可以分享下我我經歷︰
頭幾日,可以陪,無哭過, 好似playgroup咁..
之後,小朋友獨自返1hr -- 回去接佢地時,見到佢地個個都crying, 仲哭得好勁...哈哈哈..
之後, 返學就即刻病左3日..流感呀.. ...

大宅

咁報左名未 ?

原帖由 lovelyfrog 於 09-3-6 09:46 發表
HIHI, 我囝囝都係報左8月入n1國際班,多多指教!我囝囝而家起英藝上緊playgroup的, 本來佢3月夠2歲就冇得番playgroup,先先諗住插班,但校長話插班會當佢舊生冇得陪佢適應,所以都係決定8月先入。之後我就同校長講我唔插班, 8 ...

大宅

woh 好叻呀....

原帖由 bbolaf 於 09-3-7 00:59 發表

OH, my BB is older than your BB 1 day only at 16/2. 說話方面都很多嘢講和唱ABC song等。

大宅

原帖由 bb217 於 09-3-7 02:54 PM 發表
咁報左名未 ?

一早交左留位費luo...因為上playgroup係唔駛interview 架,只要話會上n1, 交留位費就ok law。 ,你bb叫咩名呀?我囝囝叫kenneth, 可能第日係同學仔law
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

叫卓卓,英文名仲未改,第日應該會見到,請多多指教

大宅

HEHE 多多指教 !仲有冇其他會比bb讀英藝n1既媽媽呀, 大家一齊分享下啦
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

咁小學前班家長?

別墅

HI..我都同我仔仔報左今年O既N1 國際班, 不過因為佢係9月尾出世..所以要10月先可以番學.但係唔係9月先開學架咩. 點解見到版主話係8 月O既...如果係8 月開學. 咁我仔仔未會MISS 左 2 個月LOR..
另外仲想問問..學校會否通知我地家長要幫小朋友預備什麼番學呢 ( 如: 校服..), 因為我地比左留位費之後, 學校就無聯絡我地.(會唔會係因為時間仲早呢..)
而本身諗住 3 月份比佢番英藝O既PLAYGROUP , 但係因為第一個SAT 仔仔訓到10點先起身.所以我地今個月都無番到..打算下個月再報. 不過下個月o既sat 又有2 日假期, 唔知佢地個playgroup 開唔開o既呢...因為我地好想仔仔上番playgroup(佢已經停左幾個月無玩喇.)

首頁

尾頁

跳至