懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實餵母乳,係米修身收得快d呢?

禁止訪問

睛靈勳章

洋房

不過我只可以放產假個時餵到,返工多數比奶粉佢食了!! 希望bb可以健康d,我又可以瘦得快d

大宅

我餵左3-4wks人奶, 都瘦左10磅呀

大宅

D人係咁講, 不過唔知查實係咪.

大宅

我有幾個朋友都係生完之後全人奶!而家仲瘦過做女時!
所以希望今胎生完餵到人奶啦..

原帖由 sst 於 09-3-6 12:34 發表
D人係咁講, 不過唔知查實係咪.

別墅

I gained 50lbs last time too and I breast fed my daughter, I can say it's the fastest way to get your body in shape to before. Because our milk contains alot of fat and the fat came from our body, it burns our fat in order to produce more milk for you baby. If course if you do exercise it will double the result la. If you can at least run 30-60mins everyday, I can promise your shape will be better than before tim ar

別墅

I breastfeed my baby for 18 months and I'm as slim as b4. Breastfeed can help lose weight gar, but my breast smaller then b4 ar, poor poor!!

子爵府

D 坊間既人都係咁講..

但, 我第一胎陀BB時重左28磅, 我無餵人奶(試個, 但我個仔唔食. 覺得奶粉好食d卦?). 產後兩個月自然瘦左22磅(開刀, 唔敢做運動, 淨係湊BB. 可能頭一個月餐餐食雞, 悶到瘦).
我又有朋友, 餵人奶... 依家個BB8個月, 佢無瘦過(視覺上仲肥左). 都有同事話餵人奶令佢瘦得快d.

所以... 都係靠自己

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

個個人情況都唔同...有d會肥,有d會瘦....

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我生大仔肥左60磅
差不多200磅
餵左一年已經返去未有bb果時一樣
再餵多半年再瘦d tim

(但冇運動節食架)

複式洋房

I think 1dd 人 ar....I also breastfeed but still very fat ar.....so sad.

珍珠宮

都係視乎個人體質而定。
我個朋友,都冇餵過,一樣瘦得勁快(三個月),但我自已有餵,要成年半先收番,因為唔駛餵夜奶(我一唔夠瞓就會水腫)。

首頁

尾頁

跳至