母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直都可以keep到令自己心情開朗, 輕輕鬆鬆, 所以一直可以維持全人奶, bb下個星期就6個月, 但因為近排心情好差, 攪到奶量急跌, 尋日開始就己經要補奶粉....唉... 好唔開心, 原本自己己經唔開心, 奶唔夠就更加心情低落, 好難去接受要補奶粉, 唉....

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

明白,完全明白,bb9個月時我又係因為朋友出咗事,太突然,好唔開心,咁奶量就即刻跌咗,咁就更加唔開心。

好在當時bb已經9個月,可以轉多一餐solid,咁先可以繼續全人奶。

妳個b都6個月,可以introduce solid,好d。
不過心情唔好,唔只影響奶量,仲影響其他嘢,希望你可以快d開心返,奶粉唔係毒藥,只係無人奶咁好啫,放開懷抱咁諗,都已經有近6個月完人奶,好叻好幸福架喇。

原帖由 妙妙媽 於 09-3-6 13:36 發表
一直都可以keep到令自己心情開朗, 輕輕鬆鬆, 所以一直可以維持全人奶, bb下個星期就6個月, 但因為近排心情好差, 攪到奶量急跌, 尋日開始就己經要補奶粉....唉... 好唔開心, 原本自己己經唔開心, 奶唔夠就更加心情低 ...
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊