跳至

首頁

尾頁

複式洋房

啱啱見完家長攞成績表,咋一聲下個測驗又到,希望今次考好d la,上學期考151,唉先得嗰154人,ms. lee安慰我話可能係細女(12月6歲)希望大d會ok.
又安排個女見心理學家,睇下有冇學習障外,呢間學校d效率同關心學生,我個仔讀緊嗰間理都唔理,剩係話比我知懷疑我個仔可能注意力不足,要自己走去睇医生轉介,排成年幾,再去叫學校幫下手,跟住個社工同我講,嗄勿仲未排到咩好耐囉鍋,跟住先肯同我跟進,佢一幫我跟即刻排到期.始終學校同衛生署有聯繫易d.自己去排d人咪係咁夫衍你,有位都留比有學校,社工跟嗰d case la.所以如果有懷疑一定要學校跟

大宅

係呀! 以我所知石小這分面係幾好架! 如果學習有問題, 佢會有老師跟進架! 咁你大仔讀邊間架? 點解唔簡埋同一間呢? or 你試下問下可否轉來我們學校吧!

基本上我覺得細女(12月)點都係有少少差些的, 我仔都係細仔(11月), 有時我都係覺得佢比人慢少少囉! 或者趁佢仲細同老師傾下repeat 一年啦. 繼續努力d啦! 我細仔都係12月出世, 所以我決定了遲一年先讀書, 費時大家辛苦.

原帖由 vivian9870 於 09-3-6 12:28 發表
啱啱見完家長攞成績表,咋一聲下個測驗又到,希望今次考好d la,上學期考151,唉先得嗰154人,ms. lee安慰我話可能係細女(12月6歲)希望大d會ok.
又安排個女見心理學家,睇下有冇學習障外,呢間學校d效率同關心學生,我個仔讀 ...

複式洋房

原帖由 cherrychunhim 於 09-3-6 14:22 發表
係呀! 以我所知石小這分面係幾好架! 如果學習有問題, 佢會有老師跟進架! 咁你大仔讀邊間架? 點解唔簡埋同一間呢? or 你試下問下可否轉來我們學校吧!

基本上我覺得細女(12月)點都係有少少差些的, 我仔都係細仔(11月) ...

hello
多謝你答我,呢排個女好咗d,可能大咗,同佢寸完d字,spelling都寸得出晒,都好安慰.我個仔讀梨木樹天小,想轉埋呢間ga,不過考嗰時佢唔肯做,我個仔有d專注力不足過動症,排緊去睇精神科,d老師又話懷疑係資優,不過聰明都冇用,要肯做先至得,手喺佢到.唉煩到陣ah.

首頁

尾頁

跳至