跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

原帖由 小小肥豬 於 09-3-6 18:19 發表
我生完bb 3個月喇, 最近....有甩左好多頭髮, 可以點攪???

我都係呀 ! 最近洗完頭, 發覺比以前甩多左頭髮 !

複式洋房

我生第一胎果時都有甩,呢胎就無...

別墅

生完3至4個月甩頭髮係正常ga
我宜家都甩好多頭髮, 我朋友話因為我地陀bb 果陣荷爾蒙唔同左, 係會好少甩頭髮, 但生完之後, 荷爾蒙又經歷變化, 所以會甩番大肚時無甩既頭髮~
點攪?我都唔知點攪好, 唯有食下黑芝麻...

大宅

我都係呀,本身已經少架啦,仲要甩咁多,都唔知點算

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咦, 我又係喎.. 我仲以為係洗頭水問題...
甩好多呀, 成日餵奶時跌d 頭髮落阿囡塊面度

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係,個同事問完我有無甩之後第2日就勁甩喇!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都係呀, 生完第3個月開始甩得好犀利

複式洋房

我都係呀, 生完接近3個月就開始甩頭髮,之前仲以為生完第2個月都無甩,就無事啦,點知....吓..........!!!

男爵府

我未生之前我個髮型師巳經同我講定,話大約三個月左右會開始甩頭髮,大約六個月嗰陣會甩定,到時先搵佢。佢叫我唔好用D咁潤嘅洗頭水同埋唔好落護髮素,因為油脂會加速頭髮嘅脫落,最好用Wella洗頭水喎!我呢排想D頭髮望落順D,落咗少少護髮素,真係甩多好多頭髮,嚇死,好似做戲嗰D癌症病人咁,唔敢再用住!

男爵府

原來係生完3個月會甩頭髪,我仲以為係我呢排湊囡壓力大先會甩得咁多。
咁都好啲。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔用護髮素D頭髮會好鞋架

原帖由 Joeff 於 09-3-24 12:47 發表
我未生之前我個髮型師巳經同我講定,話大約三個月左右會開始甩頭髮,大約六個月嗰陣會甩定,到時先搵佢。佢叫我唔好用D咁潤嘅洗頭水同埋唔好落護髮素,因為油脂會加速頭髮嘅脫落,最好用Wella洗頭水喎!我呢排想D頭髮望落順D,落咗少 ...

男爵府

我之前冇甩, 上個星期電完髮就開始甩, oh!!!

複式洋房

我都係呀, 生完第4個月開始甩得好犀利,個頭仲成日好痕添,都差吾多日日洗架la

洋房

me too!! I 甩 more than before? how to do then???

複式洋房

我仲甩頭髮呀,大家點呀,有冇方法

別墅

原帖由 carrie720 於 09-3-17 00:00 發表
我都係呀,本身已經少架啦,仲要甩咁多,都唔知點算

我都系呀, 每day洗頭看見d hair, 真系好驚呀, 我都系平時已小架啦, 現在重小, 看到好多頭皮呀.....
[/quote]

男爵府

我用緊成龍賣緊廣告嗰隻霸王防脫髮一排,好似甩少咗好多!你地可以試吓...不過好大陣中藥味!

男爵府

玩具勳章

原帖由 kiki.kiki 於 09-3-20 15:02 發表
我都係呀, 生完第3個月開始甩得好犀利

唉..我甩到成地都係呀

大宅

係D 鈣流失. 我生完3個月, 自己係唔覺但不同人(有親戚&同事)見到我就話, "你甩好多頭髮wow" 生之前醫生有比鈣食之後就無la.

首頁

尾頁

跳至