懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

thx!!

大宅

push

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我想問...你係咪要求佢幫你照結構.所以有得照??
我將會九月係廣華..但..我收到人地話..
唔係一定會有得照結構的~~謝謝..

禁止訪問

洋房

我個friend同我講要係佢自己"強烈要求"先有得照....
你試下再同醫生傾下

複式洋房

回覆 # 的文章

我係2月12日已經照左結構咯啦.
因為我第1次去廣華做產檢時, 見醫生時佢問我有無飲酒, 我話有, 之後佢就好快咁安排我去照BB結構啦...
其實都係同照聲波一樣, 無咩分別, 但好多實習係間房度望住你囉...超尷尬呀...

侯爵府

好媽媽勳章

去政府要照oscar一定要mami個左35歲 or之前生個唐氏b 先有得free 照 唔係你強烈要求就有 你都知govt d 人幾跟procedure 做架la 我就係諗住唔晒錢 先去排政府 點知佢唔比我照 叫我要照自己出去c家照 so我都quit左冇再返去govt到復診lu 晒時間又冇乜用 
原帖由 applentp 於 09-3-6 15:25 發表
因為我第1次去廣華做產檢時, 見醫生時佢問我有無飲酒, 我話有, 之後佢就好快咁安排我去照BB結構啦...
其實都係同照聲波一樣, 無咩分別, 但好多實習係間房度望住你囉...超尷尬呀...:not ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ShinTeresa 於 09-3-6 16:21 發表
去政府要照oscar一定要mami個左35歲 or之前生個唐氏b 先有得free 照 唔係你強烈要求就有 你都知govt d 人幾跟procedure 做架la 我就係諗住唔晒錢 先去排政府 點知佢唔比我照 叫我要照自己出去c家照 so我都quit左冇再返去 ...

佢地講緊照結構喎....唔係oscar呀!!!

廣華係如果你係第一胎同埋佢仲有位就會有得照....我未到35...不煙不酒都有得照呀....

大宅

我今日完成左係廣華照結構喇~
今日個姑娘十分好人,每個部份都照得好仔細,我睇唔明,佢仲叫我加D想像力,話俾我知係咩器官,仲主動問我想唔想知係男定女,實在係一個極好嘅檢查,小B都好合作,實在好多謝佢兩位呢!!
我係第一次產檢時,姑娘話有位,所以有安排呢次檢查!

複式洋房

I will go to 廣華照結構 next friday..is it so quick ??

原帖由 sakana902 於 09-3-6 19:29 發表
我今日完成左係廣華照結構喇~
今日個姑娘十分好人,每個部份都照得好仔細,我睇唔明,佢仲叫我加D想像力,話俾我知係咩器官,仲主動問我想唔想知係男定女,實在係一個極好嘅檢查,小B都好合作,實在好多謝佢兩位呢!!
我係第 ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

係呀.....我第一胎, 又有少少胎盤低, 佢地都話冇位同我照wor, 仲同我講唔一定要照架添, 如想照叫我自己搵c+ lor
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

子爵府

MILO.....

記得我嗎?我都係0908媽媽

我星期二剛剛係廣華做完第一次產檢,我第一胎,未夠35,亦不煙不酒,佢地都安排左結構u/s比我呀~

唔知同入到助產士小組有無關呢? (我係入左助產士小組的)

原帖由 miio 於 09-3-6 21:02 發表
係呀.....我第一胎, 又有少少胎盤低, 佢地都話冇位同我照wor, 仲同我講唔一定要照架添, 如想照叫我自己搵c+ lor

大宅

The check take around 40 mins

別墅

我2/16日去左廣華照結構, 係梁永昌醫生幫我照, 無實習醫生. 梁醫生好好, 好詳細講解

因為家族有人生過唐寶寶, 所以第一次產檢時, 醫生安排我照結構.

大宅

下星期四都去廣華做第一次產檢, 希望到時有位俾我照結構LA! 我都想問下係咪姑娘會問你想唔想入助產士小組GA?

大宅

If u haven't big problem the doc will check whether the group available or not, and if the group not full, they will ask u want to join or not.

大宅

廣華都安排我3月尾照結構, 請問響廣華照已足夠嗎, 夠吾夠詳細架, 須吾須要再約私家照架?

大宅

原帖由 Honey-Pig 於 09-3-6 21:30 發表
我2/16日去左廣華照結構, 係梁永昌醫生幫我照, 無實習醫生. 梁醫生好好, 好詳細講解

因為家族有人生過唐寶寶, 所以第一次產檢時, 醫生安排我照結構. ...

係呀!梁醫生超好!!!我第一胎(8年前)有睇佢. 可惜佢唔係C+ e生,如果唔係今胎一定揾佢.

請問你地照結構照左幾耐?半個鐘照完未?

大宅

原帖由 applentp 於 09-3-6 15:25 發表
其實都係同照聲波一樣, 無咩分別, 但好多實習係間房度望住你囉...超尷尬呀...:not ...

乜唔係淨係照肚咩?點解咁尷尬?我仲諗住比我大仔一齊去睇bb結構tim.係咪仲有d其他檢查??

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

De_baby1

我記得你呀~~ 我以為同佢地講左胎盤低既問題, 佢地會HELP我CHECKING 多D野, 入唔到小組我都預左, ,但竟然連結構都冇位同我做wor

原帖由 De_baby1 於 6-3-2009 21:07 發表
MILO.....

記得我嗎?我都係0908媽媽

我星期二剛剛係廣華做完第一次產檢,我第一胎,未夠35,亦不煙不酒,佢地都安排左結構u/s比我呀~

唔知同入到助產士小組有無關呢? (我係入左助產士小組的)

...
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

首頁

尾頁

跳至