自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

本身用開香港X頻50mb係$197,
佢話如果續約, 50mb係$208,
而100mb係$228,
我唔知街價係幾多,
想隔下價,
你地又用邊間幾錢呢?
thank you!

大宅

netvigator,
唔記得$218 or $228??
10m, 簽18個月約,送now電視新聞再加兩個自選台

侯爵府

原帖由 redred1211 於 09-3-7 00:33 發表
netvigator,
唔記得$218 or $228??
10m, 簽18個月約,送now電視新聞再加兩個自選台

價錢差唔多,
但只要簽18個月約,
香港X頻要簽兩年...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

千祈唔好用pccw, 服務態度超級差, 如果必要用佢地, 記住傾咩細節都要錄音. (詳情唔多講, 之前已開post講過) 4個字, 不知所謂!!

我嘅經驗 http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2041011

侯爵府

原帖由 kc_01k 於 09-3-7 02:36 發表
千祈唔好用pccw, 服務態度超級差, 如果必要用佢地, 記住傾咩細節都要錄音. (詳情唔多講, 之前已開post講過) 4個字, 不知所謂!!

我嘅經驗 http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2041011 ...

OH.... 最怕服務差...
我唔會揀PCCW!

民房

除左睇價錢同服務質素之外,仲要睇速度~
因為地區關係,所以好多寬頻既質素都參次~
最好問下D鄰居,邊間抵又上網快~

男爵府

原帖由 paklok 於 09-3-6 23:51 發表
本身用開香港X頻50mb係$197,
佢話如果續約, 50mb係$208,
而100mb係$228,
我唔知街價係幾多,
想隔下價,
你地又用邊間幾錢呢?
thank you!

1)你仲有幾耐先到約?
2)你個bb50本身已經貴左
3)我之前用bb100,1月到期,佢10月打黎話1月到期,叫我同佢簽多2年,我好快就同佢簽左,因為佢d服務都幾好,又夠快(我打機) 舊價$188,新價$203,多左$1x我都覺得好蝕。
後來睇返下面個網,先知比人揾笨~~
希望幫到你~

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1146508&extra=page%3D2

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

i use smartone vodafone (USB)

$200, unlimit on line
including mobile phone fee

I can on line everywhere, everyplace, every computer.

line is stable, speed acceptable

侯爵府

原帖由 cathycheng131 於 09-3-7 06:13 發表

1)你仲有幾耐先到約?
2)你個bb50本身已經貴左
3)我之前用bb100,1月到期,佢10月打黎話1月到期,叫我同佢簽多2年,我好快就同佢簽左,因為佢d服務都幾好,又夠快(我打機) 舊價$188,新價$203,多左$1x我都覺得好蝕。
後來 ...

我本身都打online game架,
依家50mb有少少lag機但都絕對能接受,
我仲有3個月到期,
所以我想研究下囉,
你用100mb, $203其實已經平過我好多,
佢話如果我用, 要$228, 仲講到好抵咁!
我都驚我太衝動, 所以叫佢禮拜一再打黎~

侯爵府

原帖由 Pulmma 於 09-3-7 10:14 發表
i use smartone vodafone (USB)

$200, unlimit on line
including mobile phone fee

I can on line everywhere, everyplace, every computer.

line is stable, speed acceptable

如果包埋電話上網200蚊真係抵喎...
但係幾多mb ar?

侯爵府

原帖由 marco1717 於 09-3-7 03:11 發表
除左睇價錢同服務質素之外,仲要睇速度~
因為地區關係,所以好多寬頻既質素都參次~
最好問下D鄰居,邊間抵又上網快~

同鄰居唔熟所以費事問啦~
不過我呢度上網都幾平穩~

子爵府

我都收到BB100 -
$199 bb100 + phone + bbtv 21 channel from Hit28

侯爵府

原帖由 穎穎媽咪 於 09-3-7 13:54 發表
我都收到BB100 -
$199 bb100 + phone + bbtv 21 channel from Hit28

請問係邊間?
唔使200蚊仲送電話服務,
觀乎你地所講
我好似係特別貴!

子爵府

原帖由 paklok 於 09-3-7 14:00 發表

請問係邊間?
唔使200蚊仲送電話服務,
觀乎你地所講
我好似係特別貴!

bb100咪香港寬頻lor

侯爵府

原帖由 穎穎媽咪 於 09-3-7 14:07 發表

bb100咪香港寬頻lor

oic...
你用左好多年啦?
佢offer口甘好既?!

男爵府

醒目開學勳章

我岩岩由netvigator轉左去hkbn bb100..
$298一個月簽兩年..
其中11-18個月唔使$..
平均一個月around$200
+$30一個月有埋電話(有埋增值服務) or
+$10電話(無增值服務)

侯爵府

原帖由 beemabeeba 於 09-3-7 14:45 發表
我岩岩由netvigator轉左去hkbn bb100..
$298一個月簽兩年..
其中11-18個月唔使$..
平均一個月around$200
+$30一個月有埋電話(有埋增值服務) or
+$10電話(無增值服務) ...

點解你要轉既?
netvigator 口吾好嗎?

子爵府

原帖由 paklok 於 09-3-7 14:35 發表

oic...
你用左好多年啦?
佢offer口甘好既?!

唔係呀!我用梗網上行
佢寄嚟我屋企架

男爵府

你唔好同佢簽住,我揾緊個合約編號比你啊...

你可以同佢講,唔好呃你,而家續約仲sales貴嘢,
人地都係$199 bb100 + phone + bbtv 21 channel from Hit28...
你要2百幾..你問佢咩理由,
如果佢話邊有呢d plan,
你就可以比個合約no# 佢check!

最後佢會比個offer你架啦..
到時你仲要同佢講,,你要諗下先..
叫佢遲d先揾你

侯爵府

原帖由 cathycheng131 於 09-3-8 02:23 發表
你唔好同佢簽住,我揾緊個合約編號比你啊...

你可以同佢講,唔好呃你,而家續約仲sales貴嘢,
人地都係$199 bb100 + phone + bbtv 21 channel from Hit28...
你要2百 ...

麻煩晒你呀!
但係我就咁俾個合約no.佢,
佢會願意俾呢個offer我咩?
佢今日已經不停打黎,
我唔得閒無同佢傾咋....

首頁

尾頁

跳至