跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔知點解我個仔訓搞成日搞抓頭抓臉?

大宅

我仔仔都係呀, 仲成日摔對眼, 都唔知佢做乜~~! mouth:

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個囡都係咁 ! 又抓頭抓臉又摔眼, 仲成日"了"耳仔"竉" 同搖頭 ! 都唔知點解 ? 係無聊既壞習慣定係有d乜唔舒服 ? 有冇媽咪知呀 ?

複式洋房

係咪耳仔痕呀,我個女都係咁,仲發炎,睇完醫生冇事lu。

琥珀宮

發焱會有乜跡像嫁 ? 佢無流濃合個d嫁播!
原帖由 milliechow 於 09-3-6 20:34 發表
係咪耳仔痕呀,我個女都係咁,仲發炎,睇完醫生冇事lu。

複式洋房

冇架,話說我放大假嗰陣,見佢成又抓頭抓臉又摔眼, 仲成日"了"耳仔"竉",覺得怪怪地,咪去睇醫生囉,睇完先知原來耳仔發炎。

大宅

我仔仔都一樣
原帖由 felmat 於 09-3-6 16:10 發表
我仔仔都係呀, 仲成日摔對眼, 都唔知佢做乜~~! mouth:mouth:" />

琥珀宮

咁妳同佢去睇兒科定普通科醫生呀 (有冇介紹同睇左幾多次同幾錢? )要食/搽幾耐藥嫁 ? 咁好咗係咪真係冇再抓頭抓臉同"了"耳仔"寵"啦 !
原帖由 milliechow 於 09-3-6 22:18 發表
冇架,話說我放大假嗰陣,見佢成又抓頭抓臉又摔眼, 仲成日"了"耳仔"竉",覺得怪怪地,咪去睇醫生囉,睇完知原來耳仔發炎。

珍珠宮

我個仔就無了耳仔, 但好鐘意抓頭同臉, 由期訓搞果陣, 好似好多煩惱咁

男爵府

我女都有了耳仔, 但剪咗頭髮後小咗了啦!

複式洋房

原帖由 sandra28 於 09-3-7 01:00 發表
咁妳同佢去睇兒科定普通科醫生呀 (有冇介紹同睇左幾多次同幾錢? )要食/搽幾耐藥嫁 ? 咁好咗係咪真係冇再抓頭抓臉同"了"耳仔"寵"啦 !

睇兒科醫生,囡囡睇開嘅,睇一次,滴咗幾次藥就冇事lu。

珍珠宮

原帖由 Yuchingmum 於 09-3-7 09:46 發表
我女都有了耳仔, 但剪咗頭髮後小咗了啦!

係咪hair吉到耳仔, 我個仔都要剪啦

大宅

我個仔都係, 幫佢搽D Lotion就唔抓喇, 但係眼瞓嘅時候就會好似大人捽眼捽臉。

原帖由 我係女仔 於 09-3-7 01:04 發表
我個仔就無了耳仔, 但好鐘意抓頭同臉, 由期訓搞果陣, 好似好多煩惱咁

大宅

早排見到其他BK 媽媽講點同BB前髮, 話係父母王國有條link教人, 我覺得幾有用 :
http://www.parents-kingdom.com/index.php?option=com_dvideo#player

原帖由 我係女仔 於 09-3-7 11:30 發表

係咪hair吉到耳仔, 我個仔都要剪啦

複式洋房

我個女最近成日都用手 和 玩具敲打自己個頭仔, 打到 " 磅 磅" 聲架, 一定好痛, 但佢好似唔痛咁係咁打! 你地BB 係唔係咁呀 我想知點解?

男爵府

我個女又係呢排鍾意用玩具敲自己個頭. 唯有收埋d 硬玩具.摟眼訓時又一定會捽眼, 抓鼻, 抓頭髮. 抓到個鼻損晒.
都唔知點搞.

原帖由 pernbon 於 09-3-7 11:54 發表
我個女最近成日都用手 和 玩具敲打自己個頭仔, 打到 " 磅 磅" 聲架, 一定好痛, 但佢好似唔痛咁係咁打! 你地BB 係唔係咁呀 我想知點解?

首頁

尾頁

跳至