自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我媽咪好偏心只疼妹妹,咩都比佢先!(包括去飲茶食野)
而對我就麻麻地:-(

大家同親兄弟姊妹感情好嗎?
(八卦下)分享一下~~
thanks

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

我同我家姐哥哥既感情都ok既~~~不過我家姐哥哥以前成日嘈架~~~我家姐嬲哥哥時~~~家姐叫我唔好彩哥哥~~~哥哥嬲又叫我唔好彩家姐~~~攪到我都唔知點~~~mouth:

珍珠宮

畀面勳章

我同阿哥、細佬D感情由細到大都好好,不過阿哥結左婚後,有左頭家,大家就變得疏左D; 同細佬既感情係最好既,不過由佢同左個8婆拍拖之後,同細佬之間梗係有D誤會咁,不過大家都無講出來,我真係好望佢地分手,因為呢個8婆真係好衰好衰既...

珍珠宮

好媽媽勳章

我地細個個陣d感情冇咁好, 反而大家結咗婚之後, 耐唔耐約埋一齊去飲茶打麻雀去街咁

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

我有六姐弟, 細時成日嘈架, 可能日日對住掛. 大個後各有自己家庭後感情反而 CLOSE 好多, 有咩事會開家庭會議商量, 又經常約埋一齊返屋企食飯, 或去某姐弟屋企攪下聚餐, 各人整d拿手小菜, 好熱鬧, 多謝阿媽生咁多個.

子爵府

我同兩個姐姐感情好好... 可能年齡相差大(6年同9年), 佢地都好錫我. 由細到大都無爭過野玩(佢地咁大都唔同我爭啦)... 到佢地出黎做野, 仲成日買野俾我tim!!
依家大家都有自己既生活, 家庭... 但係, 都會得閒傾下電話!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁似我屋企又係有6兄弟姐妹,細個實有爭執,E家都係每星期都有飯聚.

原帖由 波子 於 09-3-7 11:24 發表
我有六姐弟, 細時成日嘈架, 可能日日對住掛. 大個後各有自己家庭後感情反而 CLOSE 好多, 有咩事會開家庭會議商量, 又經常約埋一齊返屋企食飯, 或去某姐弟屋企攪下聚餐, 各人整d拿手小菜, 好熱鬧, 多謝阿媽生咁多個. ...

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 kitkitlo 於 09-3-7 11:33 發表
咁似我屋企又係有6兄弟姐妹,細個實有爭執,E家都係每星期都有飯聚.

係呀! 細時唔識諗實有吵鬧, 未懂得珍惜兄弟姊妹感情, 長大後十分珍惜兄弟姊妹相聚時間.

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係夾心人,上有亞哥,下有細佬。
細個都唔多岩玩,
但大個我同細佬感情就愈黎愈好,
但係我地兩個都唔鍾意個大佬,
可能佢大過我地兩個好多成日蝦我地!
(大我六年,大我細佬十年)

我細佬對我好好架,又好錫我對仔女,
我有咩事佢都會幫我(我做家姐都有慚愧),
佢份人壽仲要寫我同媽咪做受益人!
最近仲要為做份保單,話唔結婚喎!

佢問個保險經紀,如果受益人同佢一齊過身,
咁份保單錢會落邊個手?
個經紀同佢講,如果佢同保單上受益人一齊過身,
錢係會俾佢老婆,就算保單上冇寫老豆,
而老豆仲在生,都唔會俾佢架喎!
跟住我細佬就話有嘜理由喎,
法律一都唔保障父母,
父母養大佢,最終有事都冇渣拿!
因為咁,佢話唔結婚喎!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

吾太好

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

OK 架,成日一齊飲茶、食飯,試過 2 個 FAMILY 一齊去旅行。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我有一個家姐一個妹一個細佬感請好好

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我有兩個細佬,大嗰個超錫我
每樣事都會同我講.
可能大家以前同一間中學

公爵府

雖然我同家姐相差7年, 但我同佢感情幾好架, 出街都會拖住手的.

以為同亞哥關係平淡d, 因為我亞哥係3個中最內向的, 好少同我地講自己既嘢. 但早一兩年我俾人蝦, 雖然唔係咩咁大件事, 估唔到佢同我家姐一齊幫我出頭(當然唔係講打講殺, 只係整蠱下對方), 真係好surprised

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我有好多個兄弟姊妹, 不過, 只係同大家姐及二家姐好好感情, 其餘的就普通。

珍珠宮

我有一個妹一個細佬, 以前細個就同個妹fd d, 同細佬冇乜2句!

大個左, 細妹而家個男友我好唔like, 教到我個妹剩係吼住父母d錢(我父母已經冇錢, 仲欠緊銀行錢, 都夠膽開聲問父母借!), 所以而家我地冇咁close!

反而同細佬越大越多野傾! 佢同我見解接近, 亦都越黎越成熟, 所以我而家反而同細佬close好多!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

侯爵府

好媽媽勳章

我同細佬感情一般咋,但我就好鍚佢。

大宅

以前細個成日爭野打架嘈交,反而大個左冇咩野成日有咩事都大家商量,玩下咁

首頁

尾頁

跳至