跳至

首頁

尾頁

大宅

一路睇bk準媽媽都講, 係30週以上已經開始有初乳, 個胸會漲大很多, 但唔知點解而32週, 我個胸好似冇乜點大(本人已經係細), 又冇初乳出現/乳雲位置擴大, 唔知我係咪冇奶, 咁到時想餵人好都唔得, 好煩呀!

男爵府

原帖由 daisyc1 於 09-3-7 11:34 發表
一路睇bk準媽媽都講, 係30週以上已經開始有初乳, 個胸會漲大很多, 但唔知點解而32週, 我個胸好似冇乜點大(本人已經係細), 又冇初乳出現/乳雲位置擴大, 唔知我係咪冇奶, 咁到時想餵人好都唔得, 好煩呀! ...

不要怕啦, 到時就有架啦, 我上一胎, 都係好似你咁架咋, 現在第二胎, 都唔多脹, 但我真係唔太擔心餵唔到. 因為, 餵母乳, 係好正常既事, 個個女人都有架, 你咁諗, 放鬆d就得架啦.

複式洋房

按摩下會唔會好d呢?

大宅

一路睇bk準媽媽都講, 係30週以上已經開始有初乳, 個胸會漲大很多, 但唔知點解而32週, 我個胸好似冇乜點大(本人已經係細), 又冇初乳出現/乳雲位置擴大, 唔知我係咪冇奶, 咁到時想餵人好都唔得, 好煩呀! ...

我問個朋友同本身個胸大細冇關係..有D人大到好似個西柚o甘都上唔到奶...

大宅

順其自然, 除咗媽咪本身, 都要BB配合.....唔擔心得咁多.....

大宅

環保接龍勳章

不用擔心,我係(0808mama)本來同妳一樣,但係開刀生完第三天上奶餵到依家bb8個半月啦。。。我click錯左入來,但見到想安慰下妳,擔心係沒有幫助的。

別墅

回覆 3# elvaman 的文章

我睇書講話產前唔好按摩乳房, 因為咁會刺激子宮收縮喎

別墅

我依家39周lu, 個胸時時都唔同, 有時大, 有時又縮返細, 都唔知點解....anyway,擔心都擔心唔黎既, 放鬆心情效果可能仲好 :)

首頁

尾頁

跳至