夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我朋友見到佢老公個EX在電郵中表明唔想再跟朋友老公聯絡, 佢老公話可以安排佢同我朋友認識, 因為他們的確只是朋友咁簡單, 朋友問我如果佢老公真係咁要求, 應承嗎?我朋友係好相信佢老公既女人.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我吾得lormouth: 接受吾到!

複式洋房

既然相信老公, 咁咪見吓面law. 當然唔會同佢做深交, 只做間中見面嘅朋友都可以嘅!

水晶宮

原帖由 goodfuture 於 09-3-7 00:06 發表
我朋友見到佢老公個EX在電郵中表明唔想再跟朋友老公聯絡, 佢老公話可以安排佢同我朋友認識, 因為他們的確只是朋友咁簡單, 朋友問我如果佢老公真係咁要求, 應承嗎?我朋友係好相信佢老公既女人. ...

既然朋友老公個ex, 都唔想再同朋友老公聯絡, 佢老公做乜仲咁堅持呢? 叫朋友同老公講, 佢當人係朋友, 但人地未必做得到, 唔想再聯絡, 可能想自己慢慢淡忘, 做夫妻,朋友無得免強, 係講緣份架. 叫老公唔好主動聯絡ex, 比時間, 空間ex諗下.

天空之城, 快樂之地

男爵府

我都同意 yiuyiu-mama 的講法, 咪比吓面你老公囉

原帖由 yiuyiu-mama 於 09-3-7 12:03 發表
既然相信老公, 咁咪見吓面law. 當然唔會同佢做深交, 只做間中見面嘅朋友都可以嘅!

禁止訪問

大宅

回覆 # 的文章

我真係唔知我朋友點諗, 佢話佢老公SEND封野比EX, 話剛剛諗起佢地舊時既片段好開心, EX覆佢實在唔應該再諗, 不如唔好再聯絡了, 對雙方都好, 佢老公覆人話佢根本無任何企圖, 為表清白可以約大家出黎見面, 我就覺得有D野, 好似監人"奶"後甘, 但我朋友話佢都同EX講明冇企圖, 同埋佢老公係社工, 唔會亂黎甘話.

水晶宮

原帖由 goodfuture 於 09-3-7 20:33 發表
我真係唔知我朋友點諗, 佢話佢老公SEND封野比EX, 話剛剛諗起佢地舊時既片段好開心, EX覆佢實在唔應該再諗, 不如唔好再聯絡了, 對雙方都好, 佢老公覆人話佢根本無任何企圖, 為表清白可以約大家出黎見面, 我就覺得有D ...

社工係人, 唔係' 聖人' . 我都識人係社工, 但都有婚外情.
天空之城, 快樂之地

民房

連個 EX 都叫佢唔應該再諗, 佢個c6 真係好有問題囉, 好似係度 死 lor 咁!

唔好以為老公係社工就唔會有事, 社會上咩人都有, 連老師 d 男女關係亂七八糟都係咁啦! 唔好咁老定呀!!

大宅

社工都是人, 醫生都是人, 好多時能醫不自醫, 就是這樣...
我都覺佢個c6是有野的!

子爵府

有D嘢

大宅

回覆 # 的文章

我同佢講過架喇, 不過朋友話佢老公對佢好好, 係比EX既內容都有提過好錫佢, 唔似有野甘話. 我就覺得奇怪在點解人地講到禁白都唔肯放手, 甚至搬埋屋企出黎呢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇可能....我做唔到...

別墅

老公一定有問題...

複式洋房

原帖由 goodfuture 於 09-3-7 20:33 發表
我真係唔知我朋友點諗, 佢話佢老公SEND封野比EX, 話剛剛諗起佢地舊時既片段好開心, EX覆佢實在唔應該再諗, 不如唔好再聯絡了, 對雙方都好, 佢老公覆人話佢根本無任何企圖, 為表清白可以約大家出黎見面, 我就覺得有D ...

如果無嘢又點會咁著意呀!

珍珠宮

我在這方面沒經驗,只是想我凡是先有信才可與人相處協和。

我不覺得有出奇呀。我都想有機會見見老公以前的女朋友。

我老公問我為什麼?

我一時一樣想法,

好時想多謝她們當初與老公分手,他才能成為我的好老公。

不好時,我想她們善慕一下我有這麼一個好老公,是他們當初有個寶都不知而放棄。

又或者她們會知道她們選擇不做他的老婆是對我們大家都好。好的因為她們能給我老公的遠不及我給這男人的好。

我不記得老公的回應是什麼了。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我諗我唔得, 接受唔到
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

覺得你朋友個老公有d野咁,古怪~

大宅

回覆 # 的文章

我朋友好似比佢老公洗左腦甘, 佢老公之前同佢講過呢個女人係過去式, 叫佢唔好介意, 因為當年佢唔識珍惜先感到內疚喎, 我心諗人地而家都幸福快樂喇, 佢老公都唔知攪咩?

民房

如果佢老公真係覺得內疚, 就更不應再找 EX 騷擾人啦, 人家已有自己的生活, 亦表示唔想再跟他聯絡, 他不是應該尊重對方意願嗎?!! 他硬要與 EX 見面不正是自打咀巴嗎! :;pppp:

提醒妳朋友唔好咁單純啦!!

首頁

尾頁

跳至